*** Błąd DNS
Nie mam pojecia co robić...
Znów padło mi kilka stron. Choć by wp.pl. Domyśliłem się źe to wina DNS :( – niestety.
No to odrazu wizołem ping –f –n 5 –l 1400 wp.pl
Do 1416 miałem źe upłynoł limit...
A od 1417 źe z duźy pakiet. Tak czy siak nie znalazlem swojej liczby. Juź nie wiem co robić aby naprawiać to gówno. Czy format pomoźe? Bardzo bym tego nie chiał robić – to juź ostateczność...
Znów padło mi kilka stron. Choć by wp.pl. Domyśliłem się źe to wina DNS :( – niestety.
No to odrazu wizołem ping –f –n 5 –l 1400 wp.pl
Do 1416 miałem źe upłynoł limit...
A od 1417 źe z duźy pakiet. Tak czy siak nie znalazlem swojej liczby. Juź nie wiem co robić aby naprawiać to gówno. Czy format pomoźe? Bardzo bym tego nie chiał robić – to juź ostateczność...
Odpowiedzi: 7
no to jeźeli masz wgrany pakiet neo z dołaczonego CD, to wszystko odinstaluj. i zrób połączenie ręcznie, a napewno bedzie wszystko działać. A jak to zrobić to juź dokładnie opsałem na forum.
Opisałem to dla NEOSTRADY.
Ukey – jeźeli masz stałe łącze, no to moźesz jedynie wpisac adres swojego serwera do właściwości TCP/IP ręcznie.
Prawdopodobnie będzie to 192.168.0.1
ale zapytaj sie jeszcze admina sieci.
No a ja mam stałke z elektrona. I do karty sieciowej mam stary ale i tak XP sam mi wykryl karte. A wiec co dalej??
no to jeźeli masz wgrany pakiet neo z dołaczonego CD, to wszystko odinstaluj. i zrób połączenie ręcznie, a napewno bedzie wszystko działać. A jak to zrobić to juź dokładnie opsałem na forum.
neo...
a skąd bierzecie internet? gdzie jesteście podłączeni? z waszych opisów nic nie wiadomo.
Tez mam ten problem od pewnego czasu wiele stron po prostu nie chodzi jednego dnia chodzily a drugiego juz nie :? Jak wpisze mój adres IP to wogule stronki mi nie chodza. A DNS niemam wpisane
Hmm musisz recznie ustawie serwer DNS.
Ja mam neta w mulatimedi i mój serwer to:
Serwery DNS: 62.141.232.226, 217.172.224.225
Wez wykonaj dla pewnosci ping na adres IP;
ping.exe 213.180.130.200 jak nie bedzie starty to musisz sie pobawic z ustawieniami DNS.
Ja mam neta w mulatimedi i mój serwer to:
Serwery DNS: 62.141.232.226, 217.172.224.225
Wez wykonaj dla pewnosci ping na adres IP;
ping.exe 213.180.130.200 jak nie bedzie starty to musisz sie pobawic z ustawieniami DNS.
Strona 1 / 1