Błąd DCOM
Zauwaźyłem, źe odkąd zainstalowałem system (5 kwietnia) w podglądzie zdarzeń pojawiają się podczas uruchamiania komputera 3 błędy.
Kaźde ma źródło w : DCOM, kategoria: brak, typ: błąd, idenstyfikator zdarzenia: 10005
Pierwszy błąd: Model DCOM odebrał błąd ?Baza danych usługi jest zablokowana. ? podczas próby uruchomienia usługi netman z argumentami ?? w celu uruchomienia serwera:
{BA126AE5–2166–11D1–B1D0–00805FC1270E}
Drugi: Model DCOM odebrał błąd ?Baza danych usługi jest zablokowana. ? podczas próby uruchomienia usługi ImapiService z argumentami ?–Service? w celu uruchomienia serwera:
{520CCA63–51A5–11D3–9144–00104BA11C5E}
Trzeci ale nie zawsze się pojawia: Model DCOM odebrał błąd ?Baza danych usługi jest zablokowana. ? podczas próby uruchomienia usługi SENS z argumentami ?? w celu uruchomienia serwera:
{D3938AB0–5B9D–11D1–8DD2–00AA004ABD5E}
Co z tym zwierzem zrobić?
Kaźde ma źródło w : DCOM, kategoria: brak, typ: błąd, idenstyfikator zdarzenia: 10005
Pierwszy błąd: Model DCOM odebrał błąd ?Baza danych usługi jest zablokowana. ? podczas próby uruchomienia usługi netman z argumentami ?? w celu uruchomienia serwera:
Drugi: Model DCOM odebrał błąd ?Baza danych usługi jest zablokowana. ? podczas próby uruchomienia usługi ImapiService z argumentami ?–Service? w celu uruchomienia serwera:
{520CCA63–51A5–11D3–9144–00104BA11C5E}
Trzeci ale nie zawsze się pojawia: Model DCOM odebrał błąd ?Baza danych usługi jest zablokowana. ? podczas próby uruchomienia usługi SENS z argumentami ?? w celu uruchomienia serwera:
{D3938AB0–5B9D–11D1–8DD2–00AA004ABD5E}
Co z tym zwierzem zrobić?
Odpowiedzi: 12
Tak o zdarzenie jest rejestrowane w czasie zawieszanie się kompa. W tym momencie chce go uruchomic w trybie normalnym. Wiem ze to bez sensu.
Doszedlem do tego ze to (chyba!!) nowe sterowniki do ATI.
Bo gdy zrobilem format i ponownie zainstalowalem win xp sp2 z update wina. To wszsytko gralo, nie instalowalem strownikow i tak dziala bez problemow.
Doszedlem do tego ze to (chyba!!) nowe sterowniki do ATI.
Bo gdy zrobilem format i ponownie zainstalowalem win xp sp2 z update wina. To wszsytko gralo, nie instalowalem strownikow i tak dziala bez problemow.
-
<p>odp miales tam wyzej w linku od kolegi :) to w gruncie rzeczy nie jest blad :) </p><p>edit...</p><p>del... </p>
Zaraz,
Nie rozumiem :oops:
To zdarzenie jest rejestrowane w czasie zawieszanie się kompa :?: Czy moźe w czasie uruchamiania w trybie awaryjnym :?:
Moźesz to sprawdzić :?:
Pzdr.
Nie rozumiem :oops:
To zdarzenie jest rejestrowane w czasie zawieszanie się kompa :?: Czy moźe w czasie uruchamiania w trybie awaryjnym :?:
Moźesz to sprawdzić :?:
Pzdr.
Dokladne zdarzenie to:
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: DCOM
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 10005
Data: 2006–01–15
Godzina: 23:46:47
Uźytkownik: ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM
Komputer: PC
Opis:
Model DCOM odebrał błąd Tej usługi nie moźna uruchomić w trybie awaryjnym podczas próby uruchomienia usługi EventSystem z argumentami w celu uruchomienia serwera:
{1BE1F766–5536–11D1–B726–00C04FB926AF}
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Nie wiem co jest robie reinstalacje i jest dobrze dwa trzy razy restart kompa i wszystko gra. Az tu nagle wlaczam kompa a on sie zwiesza na logo winowsa. Robilem formata i to samo.
Szukalem w necie ale nic co jest tam opisane nie chce pomoc.
POMOCY !!!
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: DCOM
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 10005
Data: 2006–01–15
Godzina: 23:46:47
Uźytkownik: ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM
Komputer: PC
Opis:
Model DCOM odebrał błąd Tej usługi nie moźna uruchomić w trybie awaryjnym podczas próby uruchomienia usługi EventSystem z argumentami w celu uruchomienia serwera:
{1BE1F766–5536–11D1–B726–00C04FB926AF}
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Nie wiem co jest robie reinstalacje i jest dobrze dwa trzy razy restart kompa i wszystko gra. Az tu nagle wlaczam kompa a on sie zwiesza na logo winowsa. Robilem formata i to samo.
Szukalem w necie ale nic co jest tam opisane nie chce pomoc.
POMOCY !!!
Dzieki za odp.
Moj blad to cos jak tu...
Nie moge powiedziec co dokladnie bo robie teraz reinstalacje ale jak bedzie powtorka z rozrywki to dam znac dokladny opis bledu.
Jeszcze raz dzieki za odp. ale to co npisales nie pomoglo :(
Teraz sobie przypominam ze robielm co jeszcze z kompem. Jakis czas temu mialem problem z jakims plikiem nie powiem jakim teraz dokladnie. Ale przez niego nie moglem sformatowac kompa. Wyczytalem wtedy na forum ze to trzeba zgrac tylko "ten plik" z plyty win xp w trybie przywracania systemu i zadzialao.
Zaraz bede szukal jak ten plik sie nazywal to dam znac. Moze cos to sie laczy razem w kupe...
Moj blad to cos jak tu...
Nie moge powiedziec co dokladnie bo robie teraz reinstalacje ale jak bedzie powtorka z rozrywki to dam znac dokladny opis bledu.
Jeszcze raz dzieki za odp. ale to co npisales nie pomoglo :(
Teraz sobie przypominam ze robielm co jeszcze z kompem. Jakis czas temu mialem problem z jakims plikiem nie powiem jakim teraz dokladnie. Ale przez niego nie moglem sformatowac kompa. Wyczytalem wtedy na forum ze to trzeba zgrac tylko "ten plik" z plyty win xp w trybie przywracania systemu i zadzialao.
Zaraz bede szukal jak ten plik sie nazywal to dam znac. Moze cos to sie laczy razem w kupe...
mettal:
Komu ? Mi na pewno nie, a kolega wyzej nie pisal, jak to usluga czu urzadzenie, a tam jest opisany problem po wylaczeniu Centrum pomocy i obsługi technicznej
Ale podał identyfikator zdarzenia...
Zresztą nie twierdzę, źe tu jest przyczyna – napisałem MOŻE.
Pzdr.
kierofca:
Komu ? Mi na pewno nie, a kolega wyzej nie pisal, jak to usluga czu urzadzenie, a tam jest opisany problem po wylaczeniu Centrum pomocy i obsługi technicznej
A masz opisane chociaz w tym bledzie ktore/urzadzenie za to odpowiada ? U mnie w dzienniki jest czerwono od DCOM, ale toprzez to ze wylaczylem usluge Norton Protection Center (NSCService)
bylem na tej stronie, bo mam taki sam problem tylko nie wiem jak i co mam zrobic no niby jest ten blad opisany ale nie wiem o co w tym chodzi. Czy moze ktos pomoc przetlumaczyc albo chodz powiecie co trzeba zrobic?
Tak jak kompletnej lamie?
http://www.eventid.net/display.asp?eventid=10005
Tak jak kompletnej lamie?
http://www.eventid.net/display.asp?eventid=10005
Nie znałem tej strony, ale widze, źe się bardzo przyda. Juź coś znalazłem, zaraz będę działać.
Dzięki.
Dzięki.
SLAY3R nieoceniona pomoca jest w takim przypadku strona http://www.eventid.net/
Strona 1 / 1
Kolega Trzy kaczory patrzy na daty postow ? Nie mowiac juz o ich zawartosci ?