błąd danych crc
Mam problem gdy czegoś więcej kopiuje z płyty na dysk to wyskakuje mi komunikat o błedzie danych crc, nie wiecie co moźe być przyczyną tegoformatowałem dysk i to samo, a kiedyś mi się to nie robiło
Odpowiedzi: 4
adek_k:To się dziaje na dwóch napędach bo mam 2 cd rom, a o co codzi ze złom transmisją danych jak to moźna naprawić?
Dociśnięcie/wymiana taśm łaczących CD z płytą i dysk z płytą.
Ale od sprawdzenia pamięci bym zaczął.
To się dziaje na dwóch napędach bo mam 2 cd rom, a o co codzi ze złom transmisją danych jak to moźna naprawić?
Błąd CRC to błąd podczas transmisji danych.
Jeźeli to tylko przy kopiowaniu z cdrom na hdd,a nie np. z partycji na partycję,to moźe być kwestia uszkodzonego nośnika, zabrudzenia laseru cdromu,niedociśniętej taśmy lub złego trybu transmisji (pio).
Moźna teź próbować zwolnić napęd programowo.
Poszukaj teź w archiwum.
Jeźeli to tylko przy kopiowaniu z cdrom na hdd,a nie np. z partycji na partycję,to moźe być kwestia uszkodzonego nośnika, zabrudzenia laseru cdromu,niedociśniętej taśmy lub złego trybu transmisji (pio).
Moźna teź próbować zwolnić napęd programowo.
Poszukaj teź w archiwum.
-
A jeśli mam nowego kompa, taśmy są posprawdzane i wszystko jaśnieje jak knajpa w dniu wypłaty, a nadal mam błąd CRC przy kopiowaniu plików spakowanych... spowolnienie napędu ma załatwić sprawę? Więc proszę o podpowiedź, jak mam go spowolnić? :(<br>
Kliknales w ogole na Szukaj wpisujac pozniej "crc" ?
Strona 1 / 1