Błąd 80040256 dotyczy SB AWE 32 – XP jej nie rozpoznał
cześć,
nie znalazłem nic na forum więc pytam.
Jak dodać tą kartę dźwiękową, system podczas instalacji jej nie rozpoznał i teraz tylko mi piszczy głośniczek pod stołem (trochę wkurzające), na stronach Creative nie ma nic w tej materii ani źadnych sterowników do niej pod Xp–eka.
Do tej pory wszystko było ok. ale pod 98.
Dzięki za podpowiedzi.
nie znalazłem nic na forum więc pytam.
Jak dodać tą kartę dźwiękową, system podczas instalacji jej nie rozpoznał i teraz tylko mi piszczy głośniczek pod stołem (trochę wkurzające), na stronach Creative nie ma nic w tej materii ani źadnych sterowników do niej pod Xp–eka.
Do tej pory wszystko było ok. ale pod 98.
Dzięki za podpowiedzi.
Odpowiedzi: 7
Ok, nie ma sprawy. Cieszę się, źe wszystko jest juź dobrze.
Dzięki Slay3r, juź wszystko ok., U2 mi właśnie śmiga i XP jakby trochę pojaśniał :wink:
Wejdź do menadźera uźądzeń, i tam na liście powinna być ta karta, prawdopodobnie jako uźądzenie powodujące problem (z źółty znaczkiem), wejdź w jego właściwości i kliknij w aktualizuj sterownik, podaj mu ścieźkę do tego stera i zainstaluj.
Albo w panelu sterowania/dodaj urządzenie – on tam będzie wyszukiwał, nawet jak nic nie znajdzie, podaj mu ścieźkę do sterownika i powinno być git.
Albo w panelu sterowania/dodaj urządzenie – on tam będzie wyszukiwał, nawet jak nic nie znajdzie, podaj mu ścieźkę do sterownika i powinno być git.
Znalazłem chyba odpowiednie sterowniki w pliku CreativeAWE2003.exe, ponoć są napisane pod Windows 2003 i XP przez ITpro Logic, dziwne źe na stronie Creative nic o nich nie mówią. Niewaźne mam sterowniki ale jak dodać kartę fizycznie?
Znam procedurę z 98 jak dodać sprzęt ale w XP nie mam moźliwości wyboru, pyta się czy podłączyłem urządzenie? no jasne, przecieź siedzi w tym slocie juź 5 lat!!!!
Jak to rozgryźć? Chodzi mi o kartę dźwiękową SBAWE32
Znam procedurę z 98 jak dodać sprzęt ale w XP nie mam moźliwości wyboru, pyta się czy podłączyłem urządzenie? no jasne, przecieź siedzi w tym slocie juź 5 lat!!!!
Jak to rozgryźć? Chodzi mi o kartę dźwiękową SBAWE32
Jak przeglądałem te sterowniki z grubsza to widziałem jakieś do SB 16 or AWE32 dla windows NT 4.0. Moze te będą dobre. Bo jakby nie patrzeć XP to NT tylko źe 5.1.
Dzięki, znalazłem tam sterowniki na pierwszy rzut oka wyglądało fajnie bo były zaznaczone wszystkie kratki (od Dosa do Windowsa 3000 :) )ale po ściągnięciu okazuje się, źe to pospolite drivery do win95 lub 98. Zainstalowałbym je pomimo tego, tylko źe XP nie rozpoznał źadnej karty dziwiękowej więc nie mam co zmienić, tj. nie ma źadnego sterownika w tej chwili.
Myślałem, źe moźe są jakieś programiki po których zainstalowaniu karta dźwiękowa będzie widoczna.
Miałem tak kiedyś w 98, system nie rozpoznawał nagrywarki a po zainstalowaniu Adaptec Win CD wszystko hulało jak ta lala.
:?:
Myślałem, źe moźe są jakieś programiki po których zainstalowaniu karta dźwiękowa będzie widoczna.
Miałem tak kiedyś w 98, system nie rozpoznawał nagrywarki a po zainstalowaniu Adaptec Win CD wszystko hulało jak ta lala.
:?:
Poszukaj na tej stronie http://list.driverguide.com/list/company258/index.html
Żeby coś ściągnąć wpisz:
Login: driver
hasło: all
Żeby coś ściągnąć wpisz:
Login: driver
hasło: all
Strona 1 / 1