bla przy instalacji XP

Mam roblem gdyz po formacie partycji nie moge zainstalowac rzadnego wimdowsa xp.Probowalem 3 roznych plytek i za kazdym razem wyskakiwaly jakies blady albo przy kopiowaniu plikow do folderow instalacyjnych wyskakiwalo ze nie moze skopiowac jakiegos pliku,albo w czasie juz samej instalacji ,albo teoretycznie po instalacji jak sie ladowal win to restartowal sie.Te same widnowsy probowalem zainstalowac na innym dysku i bylo bez problemowo wczesniej z dyskiem na ktory teraz nie moge zainstalowac nie bylo problemow.Skoro nie moge zainstalowac wina a po podlaczeniu tego dysku jako 2 dziala dobrze pomyslalem sobie ze moze byc jakis problem z tym sektorem 1 rozruchowym.A jak w myslicie co moze byc?Moze zna ktos dobre programy sprawdzajace dysk lacznie z sektorem rozruchowym?

Odpowiedzi: 9

partycje c usunolem w tym menu co sie pojawia po wlozeniu plytki z xp do cd usunolem ja,utworzylem na nowo i zaczelem instalowac XP w ntfs i przy kopiowaniu wyskakiwaly bledy ze nie moze skopiowaac pliku
frohike
Dodano
07.11.2004 16:34:14
frohike:
sprawdzilem dysk na blady narzedziami z XP ta partycje formatowalem a pozostalych 2 nie bo mam tam duzo waznych rzeczy i nie mam co z nimi zrobic.

Nie formatuj a usun
+ tools od producentow
Bobi
Dodano
07.11.2004 16:25:40
sprawdzilem dysk na blady narzedziami z XP ta partycje formatowalem a pozostalych 2 nie bo mam tam duzo waznych rzeczy i nie mam co z nimi zrobic.
frohike
Dodano
07.11.2004 16:23:22
frohike:
wszystko jest ok bo na innym dysku instalacja przebiega bez problemu wszystko jak nalezy.tylko na tym dysku tak sie dzieje

chkdsk
Sprawdz dysk narzedziem od producenta
Zdejmij partycje i zrob nowe
Bobi
Dodano
07.11.2004 16:03:31
frohike:
wszystko jest ok bo na innym dysku instalacja przebiega bez problemu wszystko jak nalezy.tylko na tym dysku tak sie dzieje

chkdsk
Bobi
Dodano
frohike:

chkdsk
Bobi
Dodano
frohike:

To teź zrobiłeś :
Sprawdz dysk na błędy,zdejmij partycje załóź od nowa i sformatuj.
?
Rebe
Dodano
07.11.2004 15:59:33
frohike
Dodano
07.11.2004 15:53:02
Sprawdz napędy czy dobre i dobrze odczytują.

Sprawdz płyty CD z XP czy botowalne i bez błędów.

Sprawdz pamięć na błędy goldmemory.
http://www.goldmemory.cz/

Zrób konserwacje kompa,posprawdzaj kable zworki.

Zrób reset biosu na defaults.

Sprawdz dysk na błędy,zdejmij partycje załóź od nowa i sformatuj.

Sprawdz temperatury procesora,karty grafiki i dysku.
JNJN
Dodano
07.11.2004 15:20:44
frohike
Dodano:
07.11.2004 15:06:48
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1