[b]Jak pozbyć się scandiska pod XP–kiem[/b]
Mam ostatnio bardzo powaźny problem: Przy włanczaniu kompa uruchamia mi sie scandisk na partycji z systemem. Co prawda nie znajduje źadnego błedu i windows się normalnie zamyka. Strasznie to jest denerwujące jak za kaźdym razem przy uruchomieniu znowu zobaczysz scandiska. Jest jakis sposób aby sie go pozbyć na zawsze. Prosze pomóźcie.
Odpowiedzi: 18
kiedys czytałem na www.winxp.com.pl tam było czym sie rozni Fat32 od NTFS
róźne są opinie i róźne testy, sprawa do nadal nie rozwiazana z ta szybkością :roll: :roll: :roll:adi_xx3:alpim19 jak NTFS jest szybszy to ja jestem aniołek :–) z bezpieczeństwem sie zgodze ale nie z szybkosćia
alpim19 jak NTFS jest szybszy to ja jestem aniołek :–) z bezpieczeństwem sie zgodze ale nie z szybkosćia
U mnie teraz wyskoczyl na XP blad.Po raz pierwszy dosowyy.Taki niebieski ekran, a na nim napisy.Ze cos nie tak ze sterami, lub karta grafiki.Jakies tam dalej bzdyety.I wlacza mi sie przy stracie Scandisk i skanuje C.Ale niezawsze sie wlacza.Jak ma ochote :D
Proponuję formatnąć twardziela i zrobić partycję NTFS – jest szybsza, bezpieczniejsza – praktycznie nie ma moźliwości utraty danych po nagłym wyłączeniu kompa i daje wiele dodatkowych moźliwości zarządzania danymi – acha – i nie ma scandiska
Cześć rybka_kuba. Chciałeś się dowiedzieć o co chodzi na tej stronie http://www.jsifaq.com/suba/tip0000/rh0008.htm. Musisz uruchomic rejestr XP–ka poleceniem regedit. I tam masz znalesc HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession Manager
i zamienic w tym pliku
autocheck autochk * /.........
Na:
autocheck autochk *
ale to nie działa przynajmniej u mnie.
Wieć moze ktoś wie jak wyłączyć uruchamianie się scandiska przy uruchomieniu, jeśli mam system pliku FAT32.
i zamienic w tym pliku
autocheck autochk * /.........
Na:
autocheck autochk *
ale to nie działa przynajmniej u mnie.
Wieć moze ktoś wie jak wyłączyć uruchamianie się scandiska przy uruchomieniu, jeśli mam system pliku FAT32.
Cave:A ja mam pytanie (raczej troche lamerskie) do tego konwertowania czy usuną (sformatuja sie) wszystkie dane na konwertowanej partycji?? – chyba nie, mam racje??
Przy conwerterowaniu nic nie powinienes stracić..
Ale moim zdniem jest od nowa zainstalować system na partycji ntfs niz konwerterować,, sopotkałem się z tym ze po konwercie windows xp nie chodzi jak nalezy.. (zalezy od ilości zainstalowanego oprogramowania pod systemem) im więcejh tym gorzej przebiega ten zabieg.. A jak masz XP na partycji C to zamnykasz sobie drogę do innych systemów po (konwercie)
Pozdrawiam
miałem podobny problem, teź mi się włączał scandisc przy starcie systemu, pomogła reinstalacja javy :roll: :roll:
Nie dane na konwertowanej partycji nie skasują się.
A ja mam pytanie (raczej troche lamerskie) do tego konwertowania czy usuną (sformatuja sie) wszystkie dane na konwertowanej partycji?? – chyba nie, mam racje??
Nie zawadzasz skadze.Tylko przypominalem o "szukaj"Nie ma za co :D HeHe.Ale masz strone gdzie to wylaczysz.Jakbys mogl mi jeszcze przetlumaczyc na polski: http://www.jsifaq.com/suba/tip0000/rh0008.htmlgruszkos:Sorry, źe zawadzam ale naprawdę szukałem tego na forum i nie mogłem znaleść. A uźytkownikowi rybka_kuba z góry dziękuje za źyczliwość :D . Widać źe z takimi ludźmi nic nie załatwi. Więc prosze jeśli ktoś wie jak wyłączyć scandisca pod XP i jak moźe to niech pomoźe. Z góry dziekuje.
A jski masz system plików na dysku?
Jeśli fat32 to zmień sobie na ntfs.
Problem znika.
Aby przekonwertować:
convert x: /fs:ntfs
x–dysk
oczywiście w oknie cmd.
p.
"Nie pamięta wół jak cieleciem był"
Jeśli fat32 to zmień sobie na ntfs.
Problem znika.
Aby przekonwertować:
convert x: /fs:ntfs
x–dysk
oczywiście w oknie cmd.
p.
"Nie pamięta wół jak cieleciem był"
Sorry, źe zawadzam ale naprawdę szukałem tego na forum i nie mogłem znaleść. A uźytkownikowi rybka_kuba z góry dziękuje za źyczliwość :D . Widać źe z takimi ludźmi nic nie załatwi. Więc prosze jeśli ktoś wie jak wyłączyć scandisca pod XP i jak moźe to niech pomoźe. Z góry dziekuje.
Dobra dobra.Ale jak ja bylem niedawno nowy to sie rozgladalem.Po stronce.I niewiem czy ktos mi zwrocil uwage z zalozenia postu.Chyba ze cos glupiego dla kogos napisalem, ale to nie oto chodzi.ja juz mu szukalem, jak to usunac.Ale nic ie znalazlem tego typu, jak usunac. 8) A ze jest nowy nie usprawiedliwia go.Bo ja tez jestem nowy nie?gieras:spokojnie rybka !! igruszkos jest nowy takze niewie jeszczerybka_kuba:To juz bylo.Nie umiesz szukac??Co moze mam za ciebie poszukac?!!Moderatozy, usuncie tego posta.To juz bylo.Po co zasmiecac forum?lgruszkos:Nic to nie dało. Ja chce definitywnie wyłączyć scandiska XP. POMOŻECIE
spokojnie rybka !! igruszkos jest nowy takze niewie jeszczerybka_kuba:To juz bylo.Nie umiesz szukac??Co moze mam za ciebie poszukac?!!Moderatozy, usuncie tego posta.To juz bylo.Po co zasmiecac forum?lgruszkos:Nic to nie dało. Ja chce definitywnie wyłączyć scandiska XP. POMOŻECIE
To juz bylo.Nie umiesz szukac??Co moze mam za ciebie poszukac?!!Moderatozy, usuncie tego posta.To juz bylo.Po co zasmiecac forum?lgruszkos:Nic to nie dało. Ja chce definitywnie wyłączyć scandiska XP. POMOŻECIE
Nic to nie dało. Ja chce definitywnie wyłączyć scandiska XP. POMOŻECIE
uruchom go w systemie i zaznacz dosepne opce , pozostaw uruchom ponownie i poczekaj az zrobi swoje i po problemie
Strona 1 / 1