Bittorrent
Cze!
Zciągam Bittorrent'em i przy 9% wystepuje błąd "Problem connecting to tracker –
Czy ktoś wie czym ten błąd jest spowodowany?
Zciągam Bittorrent'em i przy 9% wystepuje błąd "Problem connecting to tracker –
Czy ktoś wie czym ten błąd jest spowodowany?
Odpowiedzi: 18
Nie bądź taki skromny, jak wiesz jak to moźna zrobić to napisz, bo o tego Unixa to juź się pytałem wiele razy na róźnych forach i nikt nie wiedział jak się konfiguruje tego firewalla i jak np otworzyć porty na Unixie, źeby moźna było hostować gry.
nie bede sie wymadrzal bo moja znajomosc unixa ogranicza sie do zrobienia podstawowych rzeczy, wiec sorry ale nie moge CI pomoc pzdr popytaj moze na forach unixowych o ustawieniach firewalla szacuekn
Nie, nie, nie rozumiesz, ja mam Chello dzielone na 3 kompy w domu i mamy serwer, który nam jakiś koleś 2 lata temu postawił na Unixie i od tej pory nikt tam nic nie ruszał.
hmm rozumiem ze jestes w sieci lokalnej, moze poprostu adminowi nie spodobalo sie ze ktos zapycha lacze sciagajac soft roznie bywa pogadaj najpierw z adminem czy on czegos nie zablokowal
Nie bardzo wiem jak mam to sprawdzić bo mam serwer postawiony na Unixie i tam jest jakiś firewall ale nie wiem nawet jak go konfigurować, bo to jakis koleś stawiał razem z systemem, poza tym jak dobrze było przez jakis czas to sie mogło samo coś przestawić??
hmm no to jak nie mozesz sie polaczyc od tygodnia to zobacz w ustawieniach firewalla czy nei masz zablokowanych portow przez ktore laczy sie klient torrenta z trackerem pzdr
Ściągam tylko jedną rzecz, próbowałem juź torretów z róźnych stron i teź nie idzie, moźe spróbuje w ogóle coś innego zassać. A o co chodzi z tym firewallem??
Jeśli nie łączy Ci z tym jednym, a inne działają, to wygląda na pad trackera. Moźe na innej stronie torrentowej znajdziesz działający. No chyba, źe źaden torrent Ci nie rusza, to juź wygląda właśnie na jakieś limity, firewalle, itp.
tydzien? to troche dlugo moim skromnym zdaniem za dlugo, a Ty tylko jak laczysz sie z jednym trackerem? czy z kilkoma roznymi?? bo moze niechcacy zablokowales sobie firewallem mozliwosc laczenia sie z trackerami pzdr
Tak się składa, źe juź mi jej brakuje, jak czekam ponad tydzień i nie chce sie połączyć.
Ja np. uźywam standardowego klienta, zapisuje dane stopniowo. Problemy z połączeniem do trackera występują niezaleźnie od tego jakiego się ma. Właściwie to nie trzeba ponawiać połączenia, sam się próbuje łączyć cały czas. Cierpliwości...
fije:Ale czy on, jak robi obraz ściąganych plików, to od razu zajmuje miejsce na dysku, czy stopniowo w czasie ściągania?, bo na przykład Azureus od razu zajmuje tyle miejsca ile ma ściągany plik czy pliki.
stopniowo zapisuje sciagniete dane pzdr
Ale czy on, jak robi obraz ściąganych plików, to od razu zajmuje miejsce na dysku, czy stopniowo w czasie ściągania?, bo na przykład Azureus od razu zajmuje tyle miejsca ile ma ściągany plik czy pliki.
hmm osobiscie uzywam abc pelna nazwa ABC Yet Another Bittorrent Client mialem kiedys bittorrenta ale ten wg mnie jest duzo lepszy
No to przelipa, bo nie chce mi się co chwilę wciskać OK, źeby sie reconnect'ował :roll: A moźe trzeba mieć jakis lepszy program do ściągania??
wiesz mi sie ostatnio polaczyl po jakis 4h z trackerem wiec radze wiecej cierpliwosci
Hmm, nie wiem czy to w tym problem, bo na początku nie miałem z połączeniem źadnych problemów (2 tygodnie ściągania), a teraz czekam juź chyba z tydzień i nie moźe sie połączyć.
hmm problemy w polaczeniu z trackerem w wolnym tlumaczeniu:P odczekaj chwilke i sprobuj ponownie byc moze tracker jest przeciazony lub chwilowo niedostepny wiecej cierpliwosci
Strona 1 / 1