BIOS

Witam wszystkich i prosze o pomoc w znalezieniu zapisu w BIOS–ie dotyczącego audio. Nie mam dźwięku, a w Menedźerze urządzeń nie ma "Avance AC'97Audio", a taki był przed reinstalacją.
Płyta główna: Shutle AK32A (karta dźwiękowa zintegrowana). Niby powinno być w "Integrated Peripherals" AC97 Audio, ale nie ma.

Odpowiedzi: 7

jamosa:
. Seeker – przecieź podałem jakie MoBo w poscie,

Ad@$:

Seeker Don't you see

Czego rechoczecie wszyscy trzej oba dwa :P – pomrocznośc jasna mówi Wam to coś? nie?, no to do Googli ..poszli :wink: :lol:
Seeker
Dodano
25.10.2004 20:04:41
Seeker Don't you see :?: ;)
Ad@$
Dodano
25.10.2004 19:46:05
Dzięki za odpowiedzi, wynika z tego, ze sterowniki. Zaraz się wezmę za płytkę. Seeker – przecieź podałem jakie MoBo w poscie, ale i Ty wskazujesz na stery – dzięki. (Padaka modułu raczej odpada)
jamosa
Dodano
25.10.2004 19:43:09
Pomroczność jasna – tu była :lol:
Jest tylko IMo jedna moźliwość braku urządzenia i brak zawołania systemu (musze pisać ogólnie bo nie zgadłem jakiego, znaczy się domyślam skoro post w tym dziale, ale...) o sterowniki , a mianowicie wyłączone (nie wiem jak) PNP – opcje w BIOSie ew. w samym systemie, no i jeszcze padaka samego modułu dźwiękowego.
A moźe najprościej będzie wziąść manuala od tej płyty i poszukać gdzie pies, chciałem napisać AC97 pogrzebany
Seeker
Dodano
25.10.2004 19:23:37
Moźe karta dzwiękowa jest domyślnie włączona – nie ma opcji w biosie i wystarczy zainstalować sterowniki do karty z płyty CD do płyty głównej lub nowe pobrane z netu.
JNJN
Dodano
25.10.2004 17:13:52
menadzer urzadzen aktualizuj sterownikokreslona lokalizacjawloz plyte mainbard zaznacz opcje przegladaj dyski wymienne a komp sam znajdzie stery ten zaznaczony sterownik zainstaluj restart i to wszystko
t@dzik
Dodano
25.10.2004 17:03:39
jamosa:
Witam wszystkich i prosze o pomoc w znalezieniu zapisu w BIOS–ie dotyczącego audio. Nie mam dźwięku, a w Menedźerze urządzeń nie ma "Avance AC'97Audio", a taki był przed reinstalacją.
Płyta główna: Shutle AK32A (karta dźwiękowa zintegrowana). Niby powinno być w "Integrated Peripherals" AC97 Audio, ale nie ma.

A zainstalowales sterowniki do plyty glownej – karty dziwekowej :?:
bmalz
Dodano
25.10.2004 16:00:25
jamosa
Dodano:
25.10.2004 15:24:00
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1