Bios

Pilnie poszukuje jak skonfigurować bios na płycie P4P800–E źeby komp był bardziej wydajny z góry dziękuje moze byc po :pol,ang,niem.

Odpowiedzi: 3

Tnie ? Co z trybem pracy dysku ? PIO ? UDMA ? Sterowniki SATA czy co tam jeszcze potrzebne ?
EL NINO
Dodano
22.05.2005 17:43:01
Włąsnie chodzi o to ze jest wolny mam go 3tyg. ale mój stary A1700XP był szybszy gry w wiekszosci sie tna stery pobralem najnowsze ze strony ATI.Moze to jakies wirus nawet winamp załącza sie dosyc dlugo nie mowie juz o win media player heh mam Norton Internet Security 2005 (nie wiem moze to jakas obcieta wersja,ale aktualizacje robi codziennie)dostalem go na płycie ze sterownikami do płyty głównej ale na stronie Pandy znajduje mi wiruski i je usówa.
ma–xx
Dodano
22.05.2005 16:36:57
ma–xx:
Pilnie poszukuje jak skonfigurować bios na płycie P4P800–E źeby komp był bardziej wydajny z góry dziękuje moze byc po :pol,ang,niem.

A co nie jest wydajny ? :shock: coś nie działa , haczą się gry , filmy?
Nie mam Twojego komputera przed sobą , ale nie wierzę aby przy takiej konfiguracji jakiekolwiek problemy miały miejsce.
Żadne aktywowanie lub deaktywowanie funkcji w BOISie niczego w wydajności nie poprawi IMO, co było by namacalnie odczuwalne przez usera, co najwyźej parę punktów w benchmarkach będzie więcej , ale niewiele. i nie na tyle by to jakieś znaczenia mieć miało.

Ps. Chyba źe chodzi o kręcenie pamięci i procesora, ale to inna sprawa i dość prosta podnosimy FSB lub ustawiamy inny mnoźni / jeśli jest taka moźliwość/ , zmieniamy timingi pamięci, poprawiamy chłodzenie .
Seeker
Dodano
22.05.2005 15:53:43
ma–xx
Dodano:
22.05.2005 15:18:21
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1