bios i power on
Płyta ASUS P4P800–E Deluxe
Ustawiam w biosie power on na spacje lub ctrl+ESC i nie działa, co jeszcze powinienem w BIOSIE ustawić by przy pomocy spacji włączać kompa?
Ustawiam w biosie power on na spacje lub ctrl+ESC i nie działa, co jeszcze powinienem w BIOSIE ustawić by przy pomocy spacji włączać kompa?
Odpowiedzi: 6
Czasami nie wystarczy ustawić w BIOSie "Keyboard Power On". Często trzeba jeszcze dodatkowo poszukać na MoBo zworki z podobną nazwą i przestawić na "Enabled"
sprawdź jeszcze w sekcji POWER MANAGEMENT SETUP or sth like that, czy nie trzeba jakoś uaktywinić przerwania klawiatury, i czy wogóle włączone jest takie zarządzanie energią przez BIOS? Moźe wszystko oddane jest APM w WINDOWSIE?
A co z konfiguracją na płycie? U mnie np. trzeba poprzestawiać zworki w przypadku "przekierowywania" napięć. Nie masz instrukcji do płyty głównej? Tam powinno być wszystko opisane, takźe jak ustawiać BIOS
No mi optyk nie świeci .. na wcześniejszym kompie z inną myszą świecił ... coś mi sie zdaje, ze trzeba napiećie w biosie jakoś skierować na klawiature .. hmm .. ze stanu wstrzymania teź nie wstaje klawiaturą .. no cóź . bywa...
właśnie jest pod napięciem :wink: dlatego np. myszy optyczne świecą po wyłączeniu kompa, oczywiście jak sie nie wyjmie wtyczki z zasilania :wink: no i diody na niektórych modelach MoBo do tez świecą
To chyba nie tak. Z tego co mi wiadomo, to nie moźna kompa włączyć z poziomu klawiatury. Te opcje w BIOS`ie dotyczą wyprowadzania kompa ze stanu uśpienia/suspend/doze czy jak tam zwał. Przecieź coś w kompie i klawiaturze musiałoby być "pod napięciem", źeby naciśniecie klawisza wywołało jakąś zmianę.
Strona 1 / 1