BIOS Do K7VTA3 pomozcie ?
Witam wszystkich mam taka nietypowa prozbe.Otoz chcial bym zmienic Bios w swojej plycie glownej tylko problem w tym ze nie moge za bardzo w necie znalesc potrzebnego biosu moze ktos ma lub wie skad to bylby bardzo wdzieczny jakis link lub str. Bardzo bym prosil Jesli chodzi o plyte to jest to
ECS K7VTA3
Bios type to: Phoenix–Award BIOS v6.00PG
Bios date to: 09/22/03
Bios ID to: 09/22/2003–VT8367–8235–6A6LVE1HC–00
OEM Sign–On to: K7VTA3 V6.0A 09/22/2003
Super I/O: ITE 8705/SiS 950 rev 2 found at port 2Eh
Chipset to: VIA 82C3099 rev 0
OS to: Microsoft Windows XP Version: 5.1.2600
Jak ktos mogl by pomoc to bylo by super
ECS K7VTA3
Bios type to: Phoenix–Award BIOS v6.00PG
Bios date to: 09/22/03
Bios ID to: 09/22/2003–VT8367–8235–6A6LVE1HC–00
OEM Sign–On to: K7VTA3 V6.0A 09/22/2003
Super I/O: ITE 8705/SiS 950 rev 2 found at port 2Eh
Chipset to: VIA 82C3099 rev 0
OS to: Microsoft Windows XP Version: 5.1.2600
Jak ktos mogl by pomoc to bylo by super
Odpowiedzi: 9
portobordo86:No tak ale powiec jak zrobic kopie biosu tego co mam ?
Program flaschujący sam Cię zapyta czy zapisać stary Bios i ty zatwierdzisz i jakoś go nazwiesz. Zapisze się na dyskietce. Natomiast przeczytaj jeszcze raz odpowiedź piotrka650 !! W opisie nowego Biosu masz podane nowe funkcje. Potrzebne Ci to będzie ?
Pozdrawiam.
portobordo86:No tak ale powiec jak zrobic kopie biosu tego co mam ?
Program flaschujący sam Cię zapyta czy zapisać stary Bios i ty zatwierdzisz i jakoś go nazwiesz. Zapisze się na dyskietce. Natomiast przeczytaj jeszcze raz odpowiedź piotrka650 !! W opisie nowego Biosu masz podane nowe funkcje. Potrzebne Ci to będzie ?
Pozdrawiam.
Portobordo86 po co wlasciwie chcesz zmienic ten bios ??? Bo jesli tylko dla checy to nie zawracaj sobie glowy. O ile nie masz problemow ze sprzetem lub nie planujeszcz wsadzic inny procesor ktory bedzie obslugiwany dopiero po zmianie biosu, to niewidze sensu zmiany.
No tak ale powiec jak zrobic kopie biosu tego co mam ? Bo powiem szczerze ze niewiem a tamto jak napisales sciagnelem i zarowno sam bios wypakowalem na dyskietke jak i flasha tego niby wszystko gotowe tylko kompa wlaczyc i niech czyta tam co jest ale cholernie sie boje bo jak co wlasnie pujdzie nie tak to sa spore problemy jakas baterie trzeba wzias ktos kto ma taka sama plyte cuda wielkie i dlatego sie cykam ale jestem ciekaw kurde no
Fakt, widziałem tam dwie wersje. Wgraj najnowszą (patrz na daty)– pierwsza od góry, ale nie zapomnij zrobić backupa starego Biosu na wszelki wypadek. Gdyby coś się złego dział to odtworzysz.
Program do flaschowania jest do ściągnięcia na dole strony z Biosem. Zastosuj się ściśle do wskazówek zawartych w manualu flascha, albo poproś kogoś kto to juz robił.
Program do flaschowania jest do ściągnięcia na dole strony z Biosem. Zastosuj się ściśle do wskazówek zawartych w manualu flascha, albo poproś kogoś kto to juz robił.
ale znalazlem teraz
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?DetailID=351&DetailName=BIOS&DetailDesc=K7VTA3(6.0)&MenuID=35&LanID=0
tutaj sa ale wersje b i c a umni kurde jest te v6.00PG i niewiem co wziac bo boje sie zeby czegos nie zepsuc i dlaego pytam sie
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?DetailID=351&DetailName=BIOS&DetailDesc=K7VTA3(6.0)&MenuID=35&LanID=0
tutaj sa ale wersje b i c a umni kurde jest te v6.00PG i niewiem co wziac bo boje sie zeby czegos nie zepsuc i dlaego pytam sie
Dzieki za stronke ale link ktory mi podales to wersja 8.0 a ja mam dokladnie v6 00PG no i taka tezr tam znajduje pod tym linkiem luknij
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?DetailID=351&DetailName=Driver&DetailDesc=K7VTA3(6.0)&MenuID=35&LanID=0
tylko ja myslalem ze to bedzie jeden konkretny plik a tam od USB Od muzyki cos wszystko oddzielnie dziwne to nie uwarzasz bo jak dobrze slyszalem sciaga sie z netu dokladna wersje biosu sciaga sie wzuca ja na dyskietke i jakis programik terz na dyskietke flash czy jakos tak i prz starcie systemy wszystko sie wlacza tak slyaszalem a tu jakos dziwnie.Pozatym mosi byc dokladny by plyty nie zwalic wez zobacz po swojemu
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?DetailID=351&DetailName=Driver&DetailDesc=K7VTA3(6.0)&MenuID=35&LanID=0
tylko ja myslalem ze to bedzie jeden konkretny plik a tam od USB Od muzyki cos wszystko oddzielnie dziwne to nie uwarzasz bo jak dobrze slyszalem sciaga sie z netu dokladna wersje biosu sciaga sie wzuca ja na dyskietke i jakis programik terz na dyskietke flash czy jakos tak i prz starcie systemy wszystko sie wlacza tak slyaszalem a tu jakos dziwnie.Pozatym mosi byc dokladny by plyty nie zwalic wez zobacz po swojemu
portobordo86:nie moge za bardzo w necie znalesc potrzebnego biosu
Nie wierzę, źe szukałeś. Strona producenta nie działa ?
Ale niech Ci, w końcu dzisiaj Dzień Święty: http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?DetailID=352&DetailName=BIOS&DetailDesc=K7VTA3(8.0)&MenuID=43&LanID=0
Dodaj sobie ten adres do Ulubionych
:P
Strona 1 / 1