Bios do HIS Rodeon 9600
Poszukuję najnowszego biosu do karty graficznej His Excalibur Radeon 9600.
Z poważaniem i szacunkiem
Krzyc***mag.
Z poważaniem i szacunkiem
Krzyc***mag.
Odpowiedzi: 1
HIS chyba nie udostępnia Biosów do kart graficznych. Przynajmniej na oficjalnej stronie cisza o ty jak makiem zasiał.
Strona 1 / 1
<a href="http://www.techpowerup.com/bios/" target="_blank" title="http://www.techpowerup.com/bios/">Kolekcja biosów dla ATI</a>
Spiderko proszę Cię o pomoc a mianowicie zainstalawałem (chyba) zły bios do karty graficznej His Excalibur<br />Rodeon 9600 a mianowicie od karty Hightech Rodeon 9600 SE. Zauważyłem że jak wejdę w Mój komputer - <br /> Właściwości - Sprzęt - Menadzer Urządzeń to mam dwa żółte znaki zapytania (Nieznane Urządzenie) coś <br />od karty graficznej Hightech Rodeon 9600 SE . Postanowiłem odistalować sterowniki od karty graficznej i zainstalować <br />na nowo, i wtedy się już system nie uruchonił. Musiałem wejść w tryb awaryjny i zrobić przywracanie systemu i<br />dopiero wtedy się system uruchomił . Związku z tym mam pytanie a mianowicie jak przywrócić stary bios mojej<br />karty graficznej (a jak się nie da) to czy nie wgrać nowego biosu do karty graficznej. Tutaj mam do ciebie pytanie <br />jaki ty byś bios wgrał do mojej karty graficznej tak aby wszystko było OK (proszę Cię oto ponieważ niechcę popełnić <br />błędu wgrywająć zły bios do karty) ze strony którą podawałeś.<br /> <br />Z poważaniem i szacunkiem<br />Krzychumag.<br /><br /> <br /><br />
Generalnie robi się backup biosu przed flashowaniem. Ściągnij bios z tej stronki, zrób backup obecnego i zgraj go też na dyskietke. Warto by było mieć też karte graficzną na PCI, to taki ratunek w przypadku całkowitego niepowodzenia flashowania.
Dzięki Spiderko tylko mam taką prośbę czy mogę Cię prosić o napisanie który bios ściągną do mojej karty graficznej tak abym się znowu <br />nie pomylił i nie wgrał złego.<br />Z poważaniem i szacunkiem<br />Krzychumag.
9600 Non-Pro 128 MB z zegarami 324MHz rdzeń i 203MHz (realne) dla pamięci. Taką karte masz ?
Na samym początku chciałbym Tobie Siderko - Podziękować w zaangażowanie w mój post.<br />Podaję Ci informacje o mojej karcie graficznej : <br />Powered by ATI RADEON™9600, Excalibur RADEON™9600 is the enhanced Performance class graphics board, featuring ATI's RADEON™ 9600 Visual Processing Unit (VPU). Through a combination of incredible 3D rendering performance, sophisticated real-time visual effects, unsurpassed image quality and cutting-edge video features, it provides incredible gaming power at a competitive price point.<br /><br />HIS Excalibur RADEON™9600 features 4-pipeline architecture for high rendering power, 128/256MB of DDR memory to accelerate latest 3D games and with SMARTSHADER™ 2.0 technology, Excalibur RADEON™9600 series supports Microsoft DirectX?.0 and the latest OpenGL?functionality allowing gamers to experience complex, movie-quality effects in next-generation 3D games and applications.<br /><br />Excalibur RADEON™9600 supports the AGP 8X standard and 128-bit memory bus, which allows large volume of texture and vertex data to be transferred faster from system memory to the chip. With ATI's new VIDEOSHADER™ technology, Excalibur RADEON™9600 continues the tradition of providing industry-leading video and DVD playback and also offers FULLSTREAM™-a new technology that removes blocky artifacts from video and provides sharper image quality. <br /> <br />Featurea At-a-glance<br /><br />Features ATI's TRUFORM™2.0, SMARTSHADER™2.0 and SMOOTHVISION™2.1, and HYPER™Z III+ technologies<br />SMARTSHAER™2.0 technology supports DirectX?.0 and enables more complex and realistic lighting effects<br />Sharper-looking 3D graphics with ATI SMOOTHVISION™2.1 technology<br />TRUFORM™2.0 technology that makes the outlines of 3D characters and objects look smoother and more natural than ever before<br />AGP 8X Support<br />Dual display support with HYDRAVISION™<br />Integrated TV-Out support up to 1024 x 768 resolution<br />Integrated DVI-compliant TMDS transmitter <br /><br />Specifications <br /><br />Graphics Processor <br />Powered by ATI RADEON™ 9600 Visual Processing Unit<br />325MHz Graphics Engine Clock<br /><br />Memory Configuration <br />128/256MB DDR memory<br />128-bit memory interface<br /><br />RAMDAC <br />Dual integrated 10-bit per channel palette DACs<br />operating at up to 400MHz<br /><br />Bus Interface <br />AGP 8X / 4X<br /><br />Connectors <br />On board 15-pin VGA connector for CRTmonitor<br />On board S-Video connector for TV-Out<br />On board DVI-I connector for Digital Flat Panel<br />External DVI-I to VGA adapter for Secondary CRT monitor<br />Independent resolutions and refresh rates for any two connected displays<br /><br />Drivers Included <br />Windows?XP<br />Windows?2000<br />Windows?ME<br /><br />System Requirement <br />Intel?Pentium?4/III/II, Celeron™, AMD?K6/Athlon?or compatible with AGP 8X / 4X slot<br />128MB of system memory<br />Installation software requires CD-ROM drive<br />DVD playback requires DVD drive <br /><br /><br />Specifications are subject to change without prior notice due to technology update.<br /><br />Available models <br />R8K-11 - Radeon 9600 128MB<br />R8K-13-A - Radeon 9600 256MB<br /><br />Bardzo przepraszam że po angielku ale nie mogłem znaleść po polsku.<br /><br />Czekam na Twoją odpowieć jaki bios wgrać tak aby wszystko było dobrze, zanim dam komputer<br />do serwisu (powiem szczerze i otwarci że nie chciałbym komputera do serwisu dawać <br />z powodu zapłacenia za usługę).<br /><br />Z poważaniemi i szacunkiem<br />Krzychumag.
Rdzeń się zgadza, pamięci jak są 400MHz efektywne (realne 200) to jest tam bios do twojej karty: <a href="http://www.techpowerup.com/bios/HIS.9600NP.128.Hynix.030918.bin" target="_blank" title="http://www.techpowerup.com/bios/HIS.9600NP.128.Hynix.030918.bin"><b>HIS 9600 Non-Pro 128 MB</b></a>
Na samym początku dziękuję Tobie Spiderko jeszcze raz - po wgraniu tego biosu wszystko jest OK. Oczywiście komputeta nie <br />oddaje do serwisu.<br /><br />Z poważaniem i szacunkiem<br />Krzychumag.<br />