BIOS ACPI POMOCY
AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0xcfc), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0xcf8 – 0xcff. To moźe prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej.
tO JEST DLAMNIE WAŻNE NIE WIEM CO ROBIC ?? pOMOCY
tO JEST DLAMNIE WAŻNE NIE WIEM CO ROBIC ?? pOMOCY
Odpowiedzi: 7
Hej mnie teź to wywala i nie wiem jak to wyłączyć w BIOSIE . Poza tym kaźdą grę wywala mi na pulpit.
Help mi
Help mi
Ten temat juz dawno byl poruszany wiele razy. Radze poszukac.
W pełni popieram tryb postępowania Jawi.Zrób tak a problem znimnie.U mnie po za komunikatem o błędzie restartowało kompa i miałem problemy z nagrywaniem płyt.System mi strzelał i nie działał stabilnie.Po wyłączeniu w biosie ACPI i reinstalce systemu wszystko wróciło do normy i jest OK.Pozdrawiam.
Miałem podobny problem. Więc sformatowałem dysk, potem wyłączyłem ACPI w BIOSie i zainstalowałem Win od nowa (przy wyłączonym ACPI). Po instalacji równieź pozostawiłem wyłączone ACPI w BIOSie i teraz nie mam źadnych problemów.
Napisz, czy oprócz zapisu o błędzie w podglądzie zdarzeń masz prolemy z XP.
U mnie od samego początku po instalacji XP (ok 2 miesiące) występuje taki sam błąd, ale nic złego nie dzieje się z systemem.
Myślę, źę któreś z urządzeń nie jest zgodne z zarządzaniem energią w systemie ACPI. Ja nie potrafię do tego dojść.
Wyłączenie ACPI w biosie spowoduje awarię systemu.
U mnie od samego początku po instalacji XP (ok 2 miesiące) występuje taki sam błąd, ale nic złego nie dzieje się z systemem.
Myślę, źę któreś z urządzeń nie jest zgodne z zarządzaniem energią w systemie ACPI. Ja nie potrafię do tego dojść.
Wyłączenie ACPI w biosie spowoduje awarię systemu.
Wyłączenie ACPI nic nie da. NAjpierw wyłącz ACPI w Biosie a następnie wgraj system.W zarządzaniu energią wstaw "ptaszka" w obcjach zasilania w zaawansowanych "Włącz obsługę zaawansowanego zasilania" To powinno pomóc. Mi pomogło. Pozdrawiam
Spróbuj wyłączyć ACPI w BIOSie, to chyba powinno pomóc.
Strona 1 / 1