** BIOS 1.0f **
Mam BIOSa 6.00PG i chciałbym zaaktualizować do 1.0f.
Płyta to : "K7S6A" ECS Elitegroup.
Procesor : Athlon XP1600+ @ 1900+
I mam plik potrzebny do aktualizacji tylko teraz mam pytanie czy BIOS ma coś do procesora ??
Bo czytałem na innym forum źe koleś zaaktualizował BIOSa i mu komp nie chodził a po zmianie procka komp z tym BIOSem mu ruszył :?
Płyta to : "K7S6A" ECS Elitegroup.
Procesor : Athlon XP1600+ @ 1900+
I mam plik potrzebny do aktualizacji tylko teraz mam pytanie czy BIOS ma coś do procesora ??
Bo czytałem na innym forum źe koleś zaaktualizował BIOSa i mu komp nie chodził a po zmianie procka komp z tym BIOSem mu ruszył :?
Odpowiedzi: 1
to jakies bzdury po aktualizacji biosu na nowszy nie ma prawa przestac ci chodzic twoj procesor ktory byl wczesniej uzywany i chodzil bez problemow jedyna ewentualnosc jaka moze sprawic ze komputer po aktualizacji przestanie chodzic to bład podczas kopiowania nowego biosu w miejce starego a juz nie daj boze aby tobie zabraklo pradu w tym momencie co prawda takie sytuacje da sie naprawic i zrobic aby wszystko bylo jak wczesniej ale napewno nie jest to proste dla zwyklego uzytkownika (dla niektorych aktualizacja biosu wydaje sie bardzo skomplikowana).
Napewno radzilbym tobie stary bios przed aktualizacja zachowac na dyskietce ktora przygotujesz wraz z nowym biosem.Ten ktos na forum prawdopodobnie wgral zlego biosa co raczej jest malo prawdopodobne poniewaz podczas aktualizacji jest sprawdzana wpierw zgodnosc biosa , lub zdarzyl musie wypadek w stylu zaleglej oplaty rachunkow w energetyce albo mu korki strzelily.Powodzenia i nie martw sie malo prawdobodobne ze ci komputer po aktualizacji umrze. :roll: :D
Napewno radzilbym tobie stary bios przed aktualizacja zachowac na dyskietce ktora przygotujesz wraz z nowym biosem.Ten ktos na forum prawdopodobnie wgral zlego biosa co raczej jest malo prawdopodobne poniewaz podczas aktualizacji jest sprawdzana wpierw zgodnosc biosa , lub zdarzyl musie wypadek w stylu zaleglej oplaty rachunkow w energetyce albo mu korki strzelily.Powodzenia i nie martw sie malo prawdobodobne ze ci komputer po aktualizacji umrze. :roll: :D
Strona 1 / 1