Big Problem HELP !
Mam 2 dyski w kompie 8 gb a w nim windows 98 zryty jak cholera i 30 gb i na nim swierzy win xp .Ten 30 gb jest nowiutki i wgralem xp tak : odlacyzlem stary dysk 8 gb zeby cus nie przeszkadzalo i wgralem xp .Po instalacji chcialem doczepic ten stry dysk BO SA TAM BARDZO WAZNE dane i skopiowac na 30 gb .Ale podczas wlaczania kompa po zaladowaniu biosu byl blad (nie ma pliku jakiegos tam) i qpa .Aha dysk 30 gb jest ustawiony na master a 8 gb na slave .Ludzie jak to zrobic zeby oba dyski chulaly i zeby byla mozliwosc podczas wlaczania kompa sysytemu : 98 i XP ???
Odpowiedzi: 9
W jaki sposob doszedles do tego ze masz wybor systemow ? Jak ustawione sa teraz dyski ? Sprawdzales recznie czy masz w podanej lokalizacji ten plik ? Jesli go nie ma, rozpakuj z plyty poleceniem expand wpisanym w konsoli odzyskiwania.
O tym w jaki sposob naprawiac system napisano tu juz tony postow. Wystarczy troche checi aby znalezc.
O tym w jaki sposob naprawiac system napisano tu juz tony postow. Wystarczy troche checi aby znalezc.
Teraz mam nowy problem !! :/ MAm juz do wyboru okienka :) Windows i Winows XP jak biore windws pomyslnie laduje sie windows 98 a jak Winodws XP to wyskakuje blad :/ .Dotyczy on bledu lub nie znalezienia pliku /widnows/system32/hall.dll .Co z tym zrobic ?? Jak sie reperuje system xp przez plyte ???
Tak robilem ale oczywiscie wyskoczyl mi blad ze nei ma pliku NTLDR :(
I teraz kombinuje jak kon pod gore z boot.ini :(
I teraz kombinuje jak kon pod gore z boot.ini :(
Jesli chcesz miec wybor, to po co szopki z odpinaniem i przepinaniem dyskow ? Dysk z w98 mial zostac na master, miales podpiac drugi dysk i uruchomic komputer z plyty XP podajac miejsce docelowe dla XP na tym wiekszym. Instalator XP wykrylby starszy system i zrobilby to czego oczekujesz. Odkrec to wszystko.
Nic sie nie sformatuje wszytko bedzie cool ?? BO ja chce zeby byl wybor xp – win98 podczas bootowania .
Podłącz ten 8 gigowy dysk pod cd–rom(raczej zamiast niego) i wtedy powinienes zgrac dane z niego na ten wieszky bez problemu.
Zrobilem jak mi kazales i instalator kopiowal pliki potzrebne do instalacji potem uruchomil sie ponownie komputer i znow ten blad : BRAK PLIKU NDTRL czy jakos tak :/ i teraz nie wlacza sie win98 ani instalator xp :/
Czyli jeszcze raz musze wgrywac xp wraz z tym sterowniki programy poprawki ??? :cry:
panie 98 masz jesio na tamtym malym dysq tak?
wiec odlacz 30 gb zmien go na slave i podlacz.8gb zmien na mastera.uruchom w 98 i odpal plkytke XPP wybierajac ze chcesz nowa instalacje i juz
wiec odlacz 30 gb zmien go na slave i podlacz.8gb zmien na mastera.uruchom w 98 i odpal plkytke XPP wybierajac ze chcesz nowa instalacje i juz
Strona 1 / 1