Bialy ekran w laptopie

Witam Mam taki oto problem
Raz na jakis czas, a najczesciej wtedy gdy np oddtwarzam film z cdromu ale nie konieczne nagle znika mi caly obraz i pojawia sie bialy ekran Wszystko dziala tylko nic nie widac, musze wtedy zamknac klape i wprowadzic go w stan uspienia czy hibernacji nie wiem dokladnie jak to sie nazywa na kilka sekund.Po podniesieniu klapy obraz jest normalny ale zawsze wtedy
na pasku menu pojawia sie wykrzyknik zolty i komunikat mniej wiecej tej tresci " urzadzenie podloaczone do usb
nie dziala prawidlowo ale system windows nie wie dlaczego "itd I miedzy innymi przez ten blad nie moge sobie zainstalowac kabla do motoroli jak dodatkowy port
bo wlasnie wywala mi taki komunikat "( nawet bez bialego ekranu) Jezeli ktos ma jakis pomysl to prosze o pomoc

Odpowiedzi: 2

Dzieki
Mam usb 1.0 i generalnie urzadzenia na usb mi dzialaja
np kamera internetowa chociaz przy instalacji wywalilo ten blad ze urzadzenie nie bedzie dzialalo prawidlowo no ale jakos dziala kabel do komunikacji z tel tez dziala Tylko ze do motoroli zeby pobrac gry java musi ten kabel zainstalowac jako USB to Serial Port ale u mnie nic takiego sie nie pojawilo
robi8
Dodano
19.02.2005 12:56:15
Jaki system.

Wejdz do menadzera urządzeń i sprawdz działanie USB i innych urządzeń.
Sprawdz w jakich trybach pracuje napęd CD i dysk,czy w prawidłowych.

Warto usunąć i odinstalować wszystko co USB,restart kompa i niech system zainstaluje USB 1.1, a jak masz USB2.0 to doinstaluj stery z płyty CD do lapa i zobacz.
JNJN
Dodano
19.02.2005 12:44:32
robi8
Dodano:
19.02.2005 10:50:02
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1