Bezprzewodowy LAN – nie chce sie uruchomic ICS...
Witam serdecznie,
Przeszukalem forum i chyba znalazlem odpowiedz, ale wole sie upewnic no i poradzic co z tym fantem zrobic.
MOja sytuacja:
Komputer z podlaczonym kablowym internetem i druga karta sieciowa bezprzewodowa.
Notebook z bezprzewodowa sieciowka.
Moj zamysl byl taki– Internet do glownego komputera, udostepnianie internetu i po krzyku. A jednak nie dziala. Za kazda proba skonfigurowania ICS dostaje komunikat Skonfigurowanie nie powiodlo sie.
Zastanawiam sie czy to jest mozliwe, poniewaz gdzie nie czytam posta, wszyscy w przypadku bezprzewodowych polaczen pisza o Internet Access Point, a ja nie chce routera. Dlaczego? Bo uzywam swojego komputera jako server stron internetowych i z tego co rozumiem schowanie sie za routerem uniemozliwi mi ta opcje.
Chyba, ze da sie skonfigurowac router tak, aby z zewnatrz nadal bylo widac moj komputer (http://ip.adress)
Poradzcie, pomozcie.
Dziekuje,
Przeszukalem forum i chyba znalazlem odpowiedz, ale wole sie upewnic no i poradzic co z tym fantem zrobic.
MOja sytuacja:
Komputer z podlaczonym kablowym internetem i druga karta sieciowa bezprzewodowa.
Notebook z bezprzewodowa sieciowka.
Moj zamysl byl taki– Internet do glownego komputera, udostepnianie internetu i po krzyku. A jednak nie dziala. Za kazda proba skonfigurowania ICS dostaje komunikat Skonfigurowanie nie powiodlo sie.
Zastanawiam sie czy to jest mozliwe, poniewaz gdzie nie czytam posta, wszyscy w przypadku bezprzewodowych polaczen pisza o Internet Access Point, a ja nie chce routera. Dlaczego? Bo uzywam swojego komputera jako server stron internetowych i z tego co rozumiem schowanie sie za routerem uniemozliwi mi ta opcje.
Chyba, ze da sie skonfigurowac router tak, aby z zewnatrz nadal bylo widac moj komputer (http://ip.adress)
Poradzcie, pomozcie.
Dziekuje,
Odpowiedzi: 13
El Nino,
to teraz napisz nam co jest tymi 90%?
to teraz napisz nam co jest tymi 90%?
No to tym razem to te 10% :wink: .
Przyznaje sie,
Powtarzajacy sie czeski blad przy wprowadzaniu IP w karcie do LANu.
Powtarzajacy sie czeski blad przy wprowadzaniu IP w karcie do LANu.
Powiedzmy ze na 90% znam powod. Przyznaj sie, przyznaj. Zeby nikt w przyszlosci nie zrobil takiego walka :wink: .woyteg:Nie przyznam sie jednak co bylo zle :–)
..2:44 AM
Po przestudiowaniu dokumentacji M$ udalo mi sie w koncu!!!
Dziekuje za pomoc El Nino. Nie przyznam sie jednak co bylo zle :–)
Pozdrawiam,
Po przestudiowaniu dokumentacji M$ udalo mi sie w koncu!!!
Dziekuje za pomoc El Nino. Nie przyznam sie jednak co bylo zle :–)
Pozdrawiam,
Uruchamiasz komputer jak do instalowania XP, na ekranie gdzie zobaczysz mozliwosc naprawy poprzez nacisniecie literki "R" nakazujesz instalacje i dopiero na kolejnym ekranie "naprawiasz".
Niestety zabiegi nie popmogly :–(
Jak w takim razie bezpiecznie "nalozyc" system zeby nie stracic wszystkiego co na nim juz jest?
Bo przeraza mnie archiwizowanie wszystkirego co mam i formatowanie dysku, choc wiem ze to byloby najlepsze chyba.
Jak w takim razie bezpiecznie "nalozyc" system zeby nie stracic wszystkiego co na nim juz jest?
Bo przeraza mnie archiwizowanie wszystkirego co mam i formatowanie dysku, choc wiem ze to byloby najlepsze chyba.
Nie "wezmiesz" ICSa, bo tak sie nie da. Sprobuj zresetowac TCP/IP w Uruchom poleceniem "netsh int ip reset c:
esetlog.txt", sprobuj fixa – WinsockXPFix.exe chocby ze strony M$, albo opcji naprawy systemu z plyty. Jesli nie pomoze – nakladka systemu.
Nie "wezmiesz" ICSa, bo tak sie nie da. Sprobuj zresetowac TCP/IP w Uruchom poleceniem "netsh int ip reset c:
esetlog.txt", sprobuj fixa – WinsockXPFix.exe chocby ze strony M$, albo opcji naprawy systemu z plyty. Jesli nie pomoze – nakladka systemu.
No skad wziac ICS?
Ja go nie mam i nie moge doinstalowac.
Ja go nie mam i nie moge doinstalowac.
Windows XP Pro.
Kiedy to robie pojawia sie:
Kiedy to robie pojawia sie:
Jaki masz system ? W XP ICS instalowany jest domyslnie a zalacza sie w zakladce Zaawansowane wlasciwosci polaczenia sieciowego majacego dostep do internetu.
...zanim uslysze od fachowcow, mam jeszcze jedno pytanie. Jezeli uswiadomicie mnie w tym, ze niemozliwe jest polaczonie o jakim pisalem powyzej to czy moge zbudowac taka oto siec.
Komputer: jedna sieciowka internet, druga sieciowka bezprzewodowy router
Notebook: bezprzewodowa sieciowka
Kurcze zaraz sie okaze, ze wydziwiam strasznie.
Poradzcie!
Komputer: jedna sieciowka internet, druga sieciowka bezprzewodowy router
Notebook: bezprzewodowa sieciowka
Kurcze zaraz sie okaze, ze wydziwiam strasznie.
Poradzcie!
Strona 1 / 1