Bezprzewodowe łączenie komputerów
Czy ktoś już robił i ma praktyczną wiedzę w zakresie bezprzewodowego łączenia komputerów? Uważam to za bardzo praktyczne /bez wiercenia ścian/ ale czy sposób ten nie jest zbyt skomplikowanym dla średnio zaawansowanych w obsłudze komputerów. Wykonano mi na próbę takie połączenie i po dwóch dniach przestało działać. Prosiłbym o porady praktyczne.
Odpowiedzi: 4
Firma EDIMAX NETWORKING PEOPLE TOGETHER typ IEEE 802.11g 54Mbpps /Wi-Fi/ . Narazie wszystko działa. Router jest podłączony do kabla sieciowego.
Z Twojego pierwszego postu może wynikać, że chcesz bezpośrednio łączyć te komputery... ale teraz już nieistotne. Napisz co to za router (producent, model), bo "Ruter bezprzewodowy 802.11b/g Wireless Broadband Router /54Mbps." to trochę mało.
Komputer główny
Mój pc: XP HE + XP2, procesor – AMD Athlon XP /2000MHz{7.5x267}2400+ pamięć podręczna L2 – 256kB, pamięć fizyczna 512MB {PC 3200 DDR SDRAM}, płyta główna
Srock K7VT4-4X.
Drugi pc: Windows 98 SE/bez dodatków/ Płyta główna Gigabayte GA - 5AX/54Xr4, procesor AMD K6 400MHc, dysk fizyczny
GENERIC IDE DISK TYPE47 6137MB. Potrzeba połączenia wynika głównie z udostępnienia internetu, który mam z sieci w bloku. Ruter bezprzewodowy 802.11b/g Wireless Broadband Router /54Mbps. 100Mbps(Ethernet) i element przy drugim pc
WIRELESS LAN USB ADAPTER firmy EDIMAX.
Opisz dokładnie co masz: jakie systemy, w jakich okolicznościach siec przestała działać. Rozpisz sie.
Strona 1 / 1