Bezprzewodowa siec – gubi sygnal po kilkunastu minutach...
Witam.
Moj znajomy posiada kilka komputerow polaczonych do internetu przez router bezprzewodowy. Wszystkie dzialaja bez zarzutu poza jednym, ktory po kilkunastu minutach od wlaczenia traci polaczenie z routerem (Access Point). Zainstalowane systemy to Windows XP Prof. Przejrzalem wszytko co sie da, wg. mojej wiedzy na ten temat wszystko wyglada normalnie. Jestem bliski decyzji przeinstalowania Windy, jednak moze macie jakis pomysl, ktory uchronilby mnie od tego.
Pozdrawiam,
Moj znajomy posiada kilka komputerow polaczonych do internetu przez router bezprzewodowy. Wszystkie dzialaja bez zarzutu poza jednym, ktory po kilkunastu minutach od wlaczenia traci polaczenie z routerem (Access Point). Zainstalowane systemy to Windows XP Prof. Przejrzalem wszytko co sie da, wg. mojej wiedzy na ten temat wszystko wyglada normalnie. Jestem bliski decyzji przeinstalowania Windy, jednak moze macie jakis pomysl, ktory uchronilby mnie od tego.
Pozdrawiam,
Odpowiedzi: 6
Seeker: masz racje.
Z mojej strony przejezyczenie. Wybacz bo i tak staram sie jak moge pielegnowac mowe pradziadow ;–)
Z tego co pamietam, bylo to cos na zasadzie:
"Nie wiem dlaczego zadziala, ale zadziala"
Pozdrawiam cieplo z cieplego,
Z mojej strony przejezyczenie. Wybacz bo i tak staram sie jak moge pielegnowac mowe pradziadow ;–)
Z tego co pamietam, bylo to cos na zasadzie:
"Nie wiem dlaczego zadziala, ale zadziala"
Pozdrawiam cieplo z cieplego,
woyteg:Jeszcze w Polsce na uczelni uczyli mnie, ze takie cuda zwa sie "heurytykami". Jezeli sie myle, albo przekrecilem to prosze mnie poprawic.
Pozdrawiam,
Takiego słowa nie ma w słowniku wyrazów obcych, pewnie to jakiś neologizm naukowy pochodzacy od heurystyki czyli, cytat:
"to metoda znajdowania rozwiązań dla której nie ma gwarancji
znalezienia rozwiązania optymalnego, a często nawet prawidłowego. "
lub źródłowe tłumaczenie :
cyt:
"heurystyka (filozofia) – umiejętność odkrywania nowych prawd przez odpowiednie stawianie hipotez; umiejętność wyszukiwania i gromadzenia materiałów historycznych"
Jeszcze w Polsce na uczelni uczyli mnie, ze takie cuda zwa sie "heurytykami". Jezeli sie myle, albo przekrecilem to prosze mnie poprawic.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
ja ostatnio walczylem z monitorem. straszne zaklocenia, falowania. okazalo sie, ze robi to zasilacz od faksa :)
Z mojej strony zamykam temat.
Moze to dziwne, ale problemem byl agregat pradotworczy wlaczony "po drodze" do routera. Robotnicy sie wyniesli z domu i wszystko jest jak bylo. Az dziw bierze, ze takie cos moze az tak zaklocac fale radiowe.
Pozdrawiam,
Moze to dziwne, ale problemem byl agregat pradotworczy wlaczony "po drodze" do routera. Robotnicy sie wyniesli z domu i wszystko jest jak bylo. Az dziw bierze, ze takie cos moze az tak zaklocac fale radiowe.
Pozdrawiam,
Chcialbym sie podpiac pod temat :) poniewaz mam dwa kompy na jednym routerze (bezprzewodowo) i kiedy oba pracuja to traca sygnal, ale router pracuje (diody sa ok).
Tak wiec Woyteg nie jest sam z tym problemem – pomoc bedzie dla pokolen :) :)
Tak wiec Woyteg nie jest sam z tym problemem – pomoc bedzie dla pokolen :) :)
Strona 1 / 1