bezpieczenstwo mojego komputera – zagrozone (?)

joł joł
mam taki problemik, moze ktos wie co poradzic lub co to jest...
otoz ostatnimi czasy moj komputer sie wlacza w nocy. nie moge stwierdzic czy o konkretnych godzinach czy poprostu losowo. zawsze w nocy, hm.. pewnie dlatego ze tylko na noc go wylaczam.

kiedy wyjme wtyczke internetu, komputer spi jak zwykle.
stwierdzam ze samoistne wlaczanie sie komputera jest zwiazane z poloczeniem z netem.

sprawdzialam loga i prawdopodobnie jest czysty. zeskanowalam tez ad–awarem 6,0 (zawsze jakies robaki sie znajduja), AVG (nic nie wykazal, aczkolwiek czasami pokazuje konie trojanskie, ktore wczoraj juz nie znalazl), MKSem (nic) i ostatnio sciagnietym anti–malware (za pierwszym razem bylo ok 300 zainfekowanych plikow, wczoraj juz tylko kilka).

szczerze mowiac nie mam pojecia o bezpieczenstwie komputera, a staram sie jak moge ciagle skanujac dyski. powiem tez ze mam juz serdecznie dosc ciaglych wariacji mojego komputerka i zazdoszcze tym ktorzy maja cisze i spokoj.

jezeli ktos to przeczyta i zainteresuje sie moim problem bylabym bardzo wdzieczna za pomoc. sama nie dam rady a dla kogos moze to pestka. no i czekam niecierpliwie:))

z pozdrowieniami dla wszystkich

marta

Odpowiedzi: 2

dostawca sieci jest telekomunikacja sa. ale jesem podlaczona do sieci, ktorej adminem jest facet ktory dba o bezpieczenstwo wszystkich uzytkownikow. mozliwie jest ze robi to ktos inny?
a poza tym wydaje mi sie ze komputer wlacza sie jakby automatycznie.

jezeli ktos bylby taki mily i wyjasnil mi dokladnie co mam zrobic..
martita503
Dodano
02.05.2006 17:30:56
Istotna informacja by była pomocna , kto jest dostawcą Internetu. Zapoznaj się z tym artykułem i wyłącz tę funkcję w BIOS–ie.
w84u
Dodano
02.05.2006 17:00:42
martita503
Dodano:
02.05.2006 16:44:15
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1