+++ Bezdotykowa instalacja Windows XP +++
Helloz:)
Moze ktos ma jakies doswiadczenia w nienadzorowanych instalacjach przeprowadzanych na czystym dysku z plyty CD?
Chetnie wymienlbym sie pogladami na ten temat :)
Bo jkaos mi sie jeszcze nie udalo tego dokonac :D
Pozdr i zapraszam do dyskusji.
Moze ktos ma jakies doswiadczenia w nienadzorowanych instalacjach przeprowadzanych na czystym dysku z plyty CD?
Chetnie wymienlbym sie pogladami na ten temat :)
Bo jkaos mi sie jeszcze nie udalo tego dokonac :D
Pozdr i zapraszam do dyskusji.
Odpowiedzi: 3
Chyba udalo mi sie rozwiazac problem... na trop naprowadzil mnie maly detal z artykulu zapodanego przez MarcinX–a :)
Mozna zrobic w ten sposob:
1)Generujemy plik odpowiedzi jak w artykule...
2)Gdy dojdziemy do edycji pliku .bat robimy jak w artykule z tym ze po modyfikacjach nasz plik .bat powinien wygladac mniej wiecej tak :
Plik ten zapisujemy w folderze I386 plyty CD (Najwygodniej modyfikowac na obrazie ISO), natomiast plik winnt.sif umieszczamy na dyskietce.
Testowalem to ustawienie na VM i dziala.
Bez dyskietki rusza instalacja "zwykla" z dyskietka – nie nadzorowana.
Mozna zrobic w ten sposob:
1)Generujemy plik odpowiedzi jak w artykule...
2)Gdy dojdziemy do edycji pliku .bat robimy jak w artykule z tym ze po modyfikacjach nasz plik .bat powinien wygladac mniej wiecej tak :
@rem SetupMgrTag
@echo off
rem
rem To jest PRZYKŁADOWY skrypt wsadowy wygenerowany przez Kreatora Menedźera instalacji.
rem Jeźeli ten skrypt został przeniesiony z lokalizacji, w której był wygenerowany, być moźe naleźy go zmodyfikować.
rem
set AnswerFile=a:winnt.sif
set SetupFiles=.i386
.i386winnt32 /s:%SetupFiles% /unattend:%AnswerFile%
Plik ten zapisujemy w folderze I386 plyty CD (Najwygodniej modyfikowac na obrazie ISO), natomiast plik winnt.sif umieszczamy na dyskietce.
Testowalem to ustawienie na VM i dziala.
Bez dyskietki rusza instalacja "zwykla" z dyskietka – nie nadzorowana.
Do tych rozwiazan doszedlem sam. Ale dzieki MarcinX.
Chodzi mi o to by pilk odpowiedzi nagrac na dyskietke :D a pliki by normalnie czytal z CD.
Problem polega na tym ze komp po skopiowaniu plikow nie uruchamia sie ponownie a jak go wymusze (przyciskiem reset) to owszem – rusza istalacja z dysku, ale zatrzymuje sie na sprawdzaniu dyskow (brak dostepu do plyty).
Instaluje komedna : winnt.exe /S:d:i386 /U:a:winnt.sif
Chodzi mi o to by pilk odpowiedzi nagrac na dyskietke :D a pliki by normalnie czytal z CD.
Problem polega na tym ze komp po skopiowaniu plikow nie uruchamia sie ponownie a jak go wymusze (przyciskiem reset) to owszem – rusza istalacja z dysku, ale zatrzymuje sie na sprawdzaniu dyskow (brak dostepu do plyty).
Instaluje komedna : winnt.exe /S:d:i386 /U:a:winnt.sif
Czytałeś to :
http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=149
:?:
Ja tam wolę pogrzebać :wink:
http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=149
:?:
Ja tam wolę pogrzebać :wink:
Strona 1 / 1