Bezczelne spyware!
Napiszę krótko – zmieniło stronę startową a nawet bezczelnie wlazło na pulpit i nie chce dać się wytępić, uźyłem CWShredder'a i Hi This Jack – log z tego ostatniego w chwili obecnej juz jest "zdrowy", strona startowa juz wyczyszczona, ale z pulpitu nie chce dać się wyrzucić, po kaźdym uruchomieniu systemu na dysku C: tworzy się plik r.exe a w tray'u jakiś dziwny komunikat się pojawia od zcasu zainfekowania, jak go kliknę to otwiera przeglądarkę z jakimś cool searchem (moge zrobić scr) z linkami do softu który rzekomo ma to zwalczyć.... Macie pomysły jakieś ?
CHYBA SIĘ ZARAZ WŚCIEKNĘ !!
CHYBA SIĘ ZARAZ WŚCIEKNĘ !!
Odpowiedzi: 20
mam jush hijack'a downloaduje się, tamto to byla pomylka...
chcialem go sciagnac, ale na stronie pisze ze "hijack this has been replaced by spyware guard"
wiec go sciagam, zaraz ci loga dam
wiec go sciagam, zaraz ci loga dam
Pokaz jeszcze log z Hijack This bo na screenie rzeczywiscie procesu nie widać.
procesy... wiem zamykałem niewiem który
kilka jest od pandy antywirusa... (chyba 4...)
internet explorer
Dzieki za pomoc
z góry (i z dołu teź :P ) Dzieki
kilka jest od pandy antywirusa... (chyba 4...)
internet explorer
Dzieki za pomoc
z góry (i z dołu teź :P ) Dzieki
Trzeba by bucowi (nie obrazajac Twej osoby :wink: ) procesy w tasku najpierw pozamykać
jak usunąć tą ikonkę w tray'u? (źółty wykrzyknik)
bo wredną tapetke juz usunąłem...
Dzieki za pomoc.
bo wredną tapetke juz usunąłem...
Dzieki za pomoc.
po usunięciu wirusów pojawia się czarny pulpit.
Spróbuj wejść we właściwości pulpitu na zakładce w pulpit>dostosuj pulpit>zakładka sieć web i wyczyścić w oknie wpisaną stronę
Spróbuj wejść we właściwości pulpitu na zakładce w pulpit>dostosuj pulpit>zakładka sieć web i wyczyścić w oknie wpisaną stronę
Prosze Cie bardzo
Odptaszkujesz syfa w msconfig i wywalisz z rejestru to info sie juz nie pojawi
Odptaszkujesz syfa w msconfig i wywalisz z rejestru to info sie juz nie pojawi
kombinowałem w Dosie i itak niec nie zdziałałem, ale uruchomiłem pod awaryjnym i przez konto Administrator pięknie wszystko wykasowałem!
HALLELUJAH!
Co prawda po uruchomieniu wyskoczył czerwony zonk, źe brakuje skasowanego pliku w systemie, ale wazne ze problem zazegnany!
Piekne dzieki!
HALLELUJAH!
Co prawda po uruchomieniu wyskoczył czerwony zonk, źe brakuje skasowanego pliku w systemie, ale wazne ze problem zazegnany!
Piekne dzieki!
Zaznacz w systemie pokazywanie ukrytych i systemowych plikow
W przyklejonym o HJT masz nawet obrazki
W przyklejonym o HJT masz nawet obrazki
nie moge skasowac tego pliku, jak uruchamiam kompa pod Dosem i odpalam Norton Commandera to nie widzi tego pliku :–/
zaraz jeszcze popróbuje
zaraz jeszcze popróbuje
wylaczasz przywracanie
Trojan:
Usuwasz plik spoolsrv32.exe
Fixujesz wpisy
Alexa:
Poza tym
Moze byc pod nazwa security ale nie koniecznie
Trojan:
O4 – HKLM..RunOnce: [Srv32 spool service] C:WINDOWSSystem32spoolsrv32.exe
O4 – HKCU..RunOnce: [Srv32 spool service] C:WINDOWSSystem32spoolsrv32.exe
Usuwasz plik spoolsrv32.exe
Fixujesz wpisy
Alexa:
O9 – Extra button: Related – {c95fe080–8f5d–11d2–a20b–00aa003c157a} – C:WINDOWSweb elated.htm
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links – {c95fe080–8f5d–11d2–a20b–00aa003c157a} – C:WINDOWSweb elated.htm
Poza tym
Bobi_robert:Usuwasz z dysku plik desktop.html i we własciwosciach pulpitu/pulpit/dostosuj pulpit usuwasz security
Moze byc pod nazwa security ale nie koniecznie
P.S. Przy kasowaniu tego pliku, po restarcie i tak się pojawia spowrotem, tak więc nic to nie daje, coś jeszcze siedzi...
Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 17:03:31, on 2005–02–08
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)
Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:Program FilesGadu–Gadugg.exe
C:WINDOWSSystem32CTsvcCDA.exe
C:Program FilesCommon FilesMicrosoft SharedVS7Debugmdm.exe
C:WINDOWSSystem32 vsvc32.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32MsPMSPSv.exe
C:Program FilesInternet Exploreriexplore.exe
C: otalcmdTOTALCMD.EXE
C:WINDOWS egedit.exe
C:Documents and SettingsEydenPulpithijackthis_199HijackThis.exe
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings,ProxyServer = w3cache.dami.pl:8080
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: (no name) – {53707962–6F74–2D53–2644–206D7942484F} – C:PROGRA~1SPYBOT~1SDHelper.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – C:WINDOWSSystem32msdxm.ocx
O4 – HKLM..RunOnce: [Srv32 spool service] C:WINDOWSSystem32spoolsrv32.exe
O4 – HKCU..Run: [Gadu–Gadu] "C:Program FilesGadu–Gadugg.exe" /tray
O4 – HKCU..Run: [Komunikator] C:Program FilesTlen.pl len.exe
O4 – HKCU..RunOnce: [Srv32 spool service] C:WINDOWSSystem32spoolsrv32.exe
O8 – Extra context menu item: &Download with &DAP – C:PROGRA~1DAPdapextie.htm
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://C:PROGRA~1MICROS~2Office10EXCEL.EXE/3000
O8 – Extra context menu item: Send To &Bluetooth – C:Program FilesWIDCOMMBluetooth Softwaretsendto_ie_ctx.htm
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – C:WINDOWSSystem32msjava.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – C:WINDOWSSystem32msjava.dll
O9 – Extra button: Related – {c95fe080–8f5d–11d2–a20b–00aa003c157a} – C:WINDOWSweb elated.htm
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links – {c95fe080–8f5d–11d2–a20b–00aa003c157a} – C:WINDOWSweb elated.htm
O9 – Extra button: eBay – Homepage – {EF79EAC5–3452–4E02–B8BD–BA4C89F1AC7A} – C:Program FilesIrfanViewEbayEbay.htm
O16 – DPF: {31B7EB4E–8B4B–11D1–A789–00A0CC6651A8} (Cult3D ActiveX Player) – http://www.cult3d.com/download/cult.cab
O16 – DPF: {917623D1–D8E5–11D2–BE8B–00104B06BDE3} (CamImage Class) – http://195.68.227.10/activex/AxisCamControl.cab
O16 – DPF: {9A9307A0–7DA4–4DAF–B042–5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) – http://www.pandasoftware.com/activescan/as5/asinst.cab
O16 – DPF: {C5E28B9D–0A68–4B50–94E9–E8F6B4697514} (NsvPlayX Control) – http://www.tv.poloniaonline.us/nsvplayx_vp3_mp3.cab
O23 – Service: Creative Service for CDROM Access – Creative Technology Ltd – C:WINDOWSSystem32CTsvcCDA.exe
O23 – Service: NVIDIA Driver Helper Service – NVIDIA Corporation – C:WINDOWSSystem32 vsvc32.exe
Póki co to nie mam pojęcia po co uźywąłeś tego progrmau i czemu się na brak biblioteki uskarźasz ( u mnie wsystemie teź jej nie ma,a wszystko działa ) – gdybyś czytął uwaznie to byś wiedział, źe mowa o połączeniu z internetem jest w tej częsci.
Co zrobiłeś jak w linku?
Przecieź nie masz identycznego loga jak w nim podany .
Na odległość mamy stwiedzić czy juź wszystko wyczysciłeś,czy teź w systemie – procesach, rejestrze coś dalej siedzi?
Konkretna porada – zdalnie i za darmo idź do serwisu i zapłać za usługę czyszczenai systemu. Nie edziesz wtedy musiął się wysilać z podawanie informacji podstawowych – takich jak np. log z HJT.
PS.
Z tego co pamiętam ten link , na który się powołujesz nie jest jedynym z "danger".
Co zrobiłeś jak w linku?
Przecieź nie masz identycznego loga jak w nim podany .
Na odległość mamy stwiedzić czy juź wszystko wyczysciłeś,czy teź w systemie – procesach, rejestrze coś dalej siedzi?
Konkretna porada – zdalnie i za darmo idź do serwisu i zapłać za usługę czyszczenai systemu. Nie edziesz wtedy musiął się wysilać z podawanie informacji podstawowych – takich jak np. log z HJT.
PS.
Z tego co pamiętam ten link , na który się powołujesz nie jest jedynym z "danger".
Pokaz log z HijackThis
Usuwasz z dysku plik desktop.html i we własciwosciach pulpitu/pulpit/dostosuj pulpit usuwasz security
Usuwasz z dysku plik desktop.html i we własciwosciach pulpitu/pulpit/dostosuj pulpit usuwasz security
Nie mam włączonego! Prosze o konkretną poradę bo nie wiem juź co zrobić a nie o filozofowanie!
W tym programie nie pokazuje mi biblioteki o której mowa w poście wyźej...
W tym programie nie pokazuje mi biblioteki o której mowa w poście wyźej...
Zaraz się okaźe, źe jakie przywracanie sytemu masz właczone. Przy takich operacjach trzeba pamiętać o właczeniu go.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=27482&highlight=danger robiłem jak w tym poście i nic nie pomogło, czarna strona siedzi :–|
uźyłeś najnowsze cwshredder http://www.majorgeeks.com/download3019.html
zobacz tu http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=23611&hl=czarny+pulpit
zobacz tu http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=23611&hl=czarny+pulpit