BearPaw 1200TA WIA Scanner (niemoge znaleźc sterow pod xp)

Witam znajomy ma taki scanner BearPaw 1200TA WIA Scanner i nie mozemy znaleźć zadnych działajacych sterowników pod xp home (bez zadnych servic pakow) moze ktos ma taki scanner lub zna jakis namiar na sterowniki do tego modelu?

Odpowiedzi: 8

instalowałem juz z tej stronki drivery (to bylo pierwsze co zrobiłem) nie prosił o zadnego koda a i tak nie działa :?
Longi
Dodano
05.02.2005 14:10:49
Ja teź miałem takie coś z moim Mustek 1200 USB plus... Musisz wejść na www.mustek.com wybrać Drivers i tam znaleźć twój model...PS w pewnym momęcie poprosi cie o pewien kod(masz go na nalepce na skanerze
adik154
Dodano
05.02.2005 13:39:28
Mircio:
Wejdź w google poszukaj Mustek, na stronie producenta znajdziesz link do sterowników. Zaczynać się będzie na "ftp:\" tam odszukasz swój skaner i sterowniki do niego.

powaznie to tak tez sie da :twisted:
Longi
Dodano
05.02.2005 01:34:34
Wejdź w google poszukaj Mustek, na stronie producenta znajdziesz link do sterowników. Zaczynać się będzie na "ftp:\" tam odszukasz swój skaner i sterowniki do niego.
Mircio
Dodano
05.02.2005 01:16:45
Ostatni mialem podobny przypadek Mustek 1200 LPT pod XP, nie bylo driverow dla XP, sciągłem pod win 2000. Ale drivery wywalaly sie ze nie zgodne z sytemem. Patent polega na tym ze w rejestrze zmienilem nazwe systemu z Microsoft Windows XP na Microsoft Windows 2000, potem zainstalowalem drivery pod Win2000. Restart PC poczym ponowna zmiana nazwy syst. na Microsoft Windows XP. W panelu sterowania takiego urzedzenia nie widzialem i system nie wykrywal takiego skanera :(

Kolejny Patent polega na tym ze wchodzac do programu ACDSee 5.0 jest tam ikonka "zrodła obrazu"–>Twain i na liscie wyswietli sie zainstalowany skaner :)
Skaner działa bez zadnych problemow.
inforobert
Dodano
02.02.2005 18:40:02
tak jest to faktycznie mustek BearPaw 1200 TA przynajmniej to jedyne napisy na nim ..jest dziwna sprawa z tym scanerem po podlaczeniu wykrywa sprzet system ale nie moze znaleźć do niego sterownikow sciagłem ze strony producenta z linku podanego przez monty python`a, ale nic to niedaje niby sa zainstalowane,ale scanera jak nei bylo tak nie ma ..chyba ze cos jest uszkodzone teraz mam go u siebie mam system xp pro sp2. i nie mam pojecia o co tutaj chodzi :?
Longi
Dodano
30.01.2005 17:23:52
Sorki ale wydaje mi sie, źe nie ma skanera o takiej nazwie. Przecieź

BearPaw to nie jest nazwa skanera lecz typ oraz rodzaj oprogramowania do niego– programiku gdzie moźna sobie zeskanować z róźnych źródeł, a w dołączonym foto canvas–ie, czy unlit foto expres ( lub jakoś tak) delikatnie przerobić zeskanowane obiekty, a wiem to, bo mam skaner mustek–a i właśnie do tego typu skanerów jest dołączane to oprogramowanie. Proponuje więc zaglądnąć do manuala skanera, bo teraz jedynie wiadomo, źe skaner ma maxymalną rozdzielczość skanowania 1200 i symbole TA.

Jesli jest to skaner mustek BearPaw 1200 TA , ( WIA –to skrót od The Windows Image Acquisition), więc najprosciej odwiedzić strone producenta:

http://www.mustek.com/download/driv_scanr/english/b1200ta.html
monty python
Dodano
23.01.2005 10:33:11
Wejdź na: www.driverguide.com zaloguj się jako login: driver , pass: all . I poszukaj.
SLAY3R
Dodano
23.01.2005 02:00:30
Longi
Dodano:
23.01.2005 01:33:31
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1