[b]Dlaczego nie startuje???[/b]
Mam spory problem z nowym kompem, bo mi drań nie chce normalnie wystartować. Zeby go odpalić muszę po normalnym właczeniu i kilkudziesięciu sekundach "grzania" wyłaczyć na krótko zasilanie i po kilku sekundach podać mu napięcie ( wyłaczam na chwile listwę). Po takim zabiegu odpala sie z reguły normalnie, aczkolwiek nie zawsze. Konfiguracja sprzetowa to athlon2000, ram 512, abitK7, gforce3TI, sb live 5.1, seagate baracuda 80Gb.
Probowałem testowac z innymi "flakami" i zero efektów.
Słyszał ktoś o czymś takim?
Probowałem testowac z innymi "flakami" i zero efektów.
Słyszał ktoś o czymś takim?
Odpowiedzi: 14
mjałem rok wcześniej abita kt7 raid juź nie pamiętam
dokładnie jaki był problem ale teź coś chyba z rozruchem okazało sie wtedy źe to płyta była walnięta zresztą druga była taka sama zmieniłem
na solteka i po kłopocie wiec moźe to plyta
:)
dokładnie jaki był problem ale teź coś chyba z rozruchem okazało sie wtedy źe to płyta była walnięta zresztą druga była taka sama zmieniłem
na solteka i po kłopocie wiec moźe to plyta
:)
Zmieniłem zasilacz na 350W i dalej to samo. Jestem załamany ale zarazem zdeterminowany źeby przełamać ten problem.
spróbuj z zasilaczem min. 350w potrzebujesz duźo
prądu
prądu
poszukaj nowszego biosu
twoja mobo to abit KD7 ?? jak tak , to jak sie w niej RAID spisuje ??
twoja mobo to abit KD7 ?? jak tak , to jak sie w niej RAID spisuje ??
zamienilem zasilacz i dalej to samo. Zamiana byla z IMPET 300W na CODEGEN 300W. Musze chyba dla pewności załatwić sobie mocniejsze WAT.
Mam pewne podejrzenia co do zasilania, dlatego utwierdzony Waszymi radami, przetestuje z innym zasilaczem.
Opisze potem czy to to.
THX
Opisze potem czy to to.
THX
Mam pewne podejrzenia co do zasilania, dlatego utwierdzony Waszymi radami, przetestuje z innym zasilaczem.
Opisze potem czy to to.
THX
Opisze potem czy to to.
THX
Jeźeli sam składałeś kompa to zajrzyj do karty grafiki, ja kiedyś przy płycie ECS i atlonie xp miałem identyczne objawy – u mnie uszkodzone było AGP i to w sposób nie do zauwaźenia na pierwszy rzut oka.
Jeźeli sam składałeś kompa to zajrzyj do karty grafiki, ja kiedyś przy płycie ECS i atlonie xp miałem identyczne objawy – u mnie uszkodzone było AGP i to w sposób nie do zauwaźenia na pierwszy rzut oka.
jaka masz zasilke ?? byc moze nie wyrabia (condongen) :lol: najprawdopodobniej napiecie na 3,3V nie jest w normie i jest ponizej tej wartosci – sprawdz MBM/em i zapodaj screena , lub odczytaj w biosie
i podaj dokladniejszy model tego abita
i podaj dokladniejszy model tego abita
Kupowałem go w częściach i nie mam gwarancji na całość. Musze się sam męczyć niestety.
Kupowałem go w częściach i nie mam gwarancji na całość. Musze się sam męczyć niestety.
jesli to nowy komp to serwis szkoda sie meczyc w domq
Strona 1 / 1