Bardzo wolne zamykanie systemu XP wolniej zamyka niź otwiera

Witam!

To jest bardzo wkurzający problem. Mam nadzieję źe mi pomoźecie. Wiem teź źe ktos tu pisał juz o problemie zamykania systemu – jednak u tego kogoś sie zawieszał. U mnie się nie zawiesza, jednak bardzo wolno wyłącza. System ładuje się krócej niź wyłącza. I tak uruchamia mi się w 15 sekund moźe troszkę dłuźej. A wyłacza w 30!!! Truka truka i konca nie widać. Opisze moźe co się dzieje po kolei.

1.) Klikam na Wyłącz komputer i na Wyłącz.
2.) Pokazuje się ekran zamykający system.
3.) Pisze – wylogowywanie – co trwa z 1 sekundę
4.) apisywanie informacji co trwa z 2 sekundy
5.) I w końcu ten strraszny etap który trwa z 20 sekund na 100% czyli Trwa zamykanie systemu. Truka truka i truka. A w systemie NTFS to juź wogóle przy wyłaczaniu pada. Wyłacza się wyłącza i wyłaczyć się nie moźe. (tzn moźe ale po jakim czasie!)

Jest moźe na to jakieś wyjście? BootVisa nie polecajcie bowiem nie pomaga przy wyłaczaniu tylko przy właczaniu i to tez na krótką metę poniewaź po jakimś czasie komputer bardziej się zaśmieca niz przed uźyciem BootVisa. Moja maszyna to dzisiaj średnia klasa, ale i na słabszych ten system ładnie działa – bo widziałem.

Specyfikacja Techniczna:
Płyta Główna: ASUS CUSL2–C Motherboard
(nie uaktualniałem biosa od kupna kompa)

Intel Pentium III 866Mhz
256 Ramu
Nvidia GeForce 2 100/200 MX 64MB AGP
(wątpie by miała jakikolwiek wpływ ale podam wszystko)
HDD BARRACUDA ST340824A 7200 obrotów
DVD PIONEER DVD – 16x CD – 40x
NAGRYWARKA SONY CD–RW 8x CD–R 12x i odczyt 32x
ale myślę źe i tak za duźo podałem bo wystarczyła by płyta główna, procek ram i hdd.

Prosze o pomoc jestem zrospaczony. I czy wam teź tak się dzieje czy xp jest taki mulasty przy właczaniu czy to tylko mój problem?

Odpowiedzi: 3

A moźe stary Lg zaczyna nawalać i to spowalnia tobie zamykanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :D
Lezio111
Dodano
10.04.2003 23:46:51
Mialem kiedys podobny problem, przy wylaczaniu kompa dlugo gryzlo stacje dyskietek...
Byla to wina chyba jakiegos antywira, trzeba było wylaczyc opcje skanowania stacji dyskietek przy wylaczaniu komputera. Pomoglo mi i to duzo, moze to samo masz u siebie..
Napisz czy te trukania to dysk czy stacyjka dyskietkowa.
Adamusss
Dodano
10.04.2003 23:32:38
Ehh, a moźe grzebałeś w rejestrze, i ustawiłeś na opróźnianie pliku wymiany przy zaykaniu??? ( to było w jakimś progrosie dostępnie), duźo napakowałęś na dysku progrosów?, mash włączone sprawdzanie dyskietki lub czego innego przy wyłanczaniu??? :)
Lezio111
Dodano
10.04.2003 23:25:02
BioComp
Dodano:
10.04.2003 22:38:32
Komentarzy:
3
Strona 2 / 2