Bardzo wolne zamykanie systemu XP wolniej zamyka niź otwiera
Witam!
To jest bardzo wkurzający problem. Mam nadzieję źe mi pomoźecie. Wiem teź źe ktos tu pisał juz o problemie zamykania systemu – jednak u tego kogoś sie zawieszał. U mnie się nie zawiesza, jednak bardzo wolno wyłącza. System ładuje się krócej niź wyłącza. I tak uruchamia mi się w 15 sekund moźe troszkę dłuźej. A wyłacza w 30!!! Truka truka i konca nie widać. Opisze moźe co się dzieje po kolei.
1.) Klikam na Wyłącz komputer i na Wyłącz.
2.) Pokazuje się ekran zamykający system.
3.) Pisze – wylogowywanie – co trwa z 1 sekundę
4.) apisywanie informacji co trwa z 2 sekundy
5.) I w końcu ten strraszny etap który trwa z 20 sekund na 100% czyli Trwa zamykanie systemu. Truka truka i truka. A w systemie NTFS to juź wogóle przy wyłaczaniu pada. Wyłacza się wyłącza i wyłaczyć się nie moźe. (tzn moźe ale po jakim czasie!)
Jest moźe na to jakieś wyjście? BootVisa nie polecajcie bowiem nie pomaga przy wyłaczaniu tylko przy właczaniu i to tez na krótką metę poniewaź po jakimś czasie komputer bardziej się zaśmieca niz przed uźyciem BootVisa. Moja maszyna to dzisiaj średnia klasa, ale i na słabszych ten system ładnie działa – bo widziałem.
Specyfikacja Techniczna:
Płyta Główna: ASUS CUSL2–C Motherboard
(nie uaktualniałem biosa od kupna kompa)
Intel Pentium III 866Mhz
256 Ramu
Nvidia GeForce 2 100/200 MX 64MB AGP
(wątpie by miała jakikolwiek wpływ ale podam wszystko)
HDD BARRACUDA ST340824A 7200 obrotów
DVD PIONEER DVD – 16x CD – 40x
NAGRYWARKA SONY CD–RW 8x CD–R 12x i odczyt 32x
ale myślę źe i tak za duźo podałem bo wystarczyła by płyta główna, procek ram i hdd.
Prosze o pomoc jestem zrospaczony. I czy wam teź tak się dzieje czy xp jest taki mulasty przy właczaniu czy to tylko mój problem?
To jest bardzo wkurzający problem. Mam nadzieję źe mi pomoźecie. Wiem teź źe ktos tu pisał juz o problemie zamykania systemu – jednak u tego kogoś sie zawieszał. U mnie się nie zawiesza, jednak bardzo wolno wyłącza. System ładuje się krócej niź wyłącza. I tak uruchamia mi się w 15 sekund moźe troszkę dłuźej. A wyłacza w 30!!! Truka truka i konca nie widać. Opisze moźe co się dzieje po kolei.
1.) Klikam na Wyłącz komputer i na Wyłącz.
2.) Pokazuje się ekran zamykający system.
3.) Pisze – wylogowywanie – co trwa z 1 sekundę
4.) apisywanie informacji co trwa z 2 sekundy
5.) I w końcu ten strraszny etap który trwa z 20 sekund na 100% czyli Trwa zamykanie systemu. Truka truka i truka. A w systemie NTFS to juź wogóle przy wyłaczaniu pada. Wyłacza się wyłącza i wyłaczyć się nie moźe. (tzn moźe ale po jakim czasie!)
Jest moźe na to jakieś wyjście? BootVisa nie polecajcie bowiem nie pomaga przy wyłaczaniu tylko przy właczaniu i to tez na krótką metę poniewaź po jakimś czasie komputer bardziej się zaśmieca niz przed uźyciem BootVisa. Moja maszyna to dzisiaj średnia klasa, ale i na słabszych ten system ładnie działa – bo widziałem.
Specyfikacja Techniczna:
Płyta Główna: ASUS CUSL2–C Motherboard
(nie uaktualniałem biosa od kupna kompa)
Intel Pentium III 866Mhz
256 Ramu
Nvidia GeForce 2 100/200 MX 64MB AGP
(wątpie by miała jakikolwiek wpływ ale podam wszystko)
HDD BARRACUDA ST340824A 7200 obrotów
DVD PIONEER DVD – 16x CD – 40x
NAGRYWARKA SONY CD–RW 8x CD–R 12x i odczyt 32x
ale myślę źe i tak za duźo podałem bo wystarczyła by płyta główna, procek ram i hdd.
Prosze o pomoc jestem zrospaczony. I czy wam teź tak się dzieje czy xp jest taki mulasty przy właczaniu czy to tylko mój problem?
Odpowiedzi: 3
A moźe stary Lg zaczyna nawalać i to spowalnia tobie zamykanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :D
Mialem kiedys podobny problem, przy wylaczaniu kompa dlugo gryzlo stacje dyskietek...
Byla to wina chyba jakiegos antywira, trzeba było wylaczyc opcje skanowania stacji dyskietek przy wylaczaniu komputera. Pomoglo mi i to duzo, moze to samo masz u siebie..
Napisz czy te trukania to dysk czy stacyjka dyskietkowa.
Byla to wina chyba jakiegos antywira, trzeba było wylaczyc opcje skanowania stacji dyskietek przy wylaczaniu komputera. Pomoglo mi i to duzo, moze to samo masz u siebie..
Napisz czy te trukania to dysk czy stacyjka dyskietkowa.
Ehh, a moźe grzebałeś w rejestrze, i ustawiłeś na opróźnianie pliku wymiany przy zaykaniu??? ( to było w jakimś progrosie dostępnie), duźo napakowałęś na dysku progrosów?, mash włączone sprawdzanie dyskietki lub czego innego przy wyłanczaniu??? :)