Bardzo wielki problem z satacją dysków.
Hey!
Mam problem a więc wkładam płytę do stacji dysków i nic się nie dzieje a jak wchodzę do "mój komputer" i klikam na ikonkę to pokazuje się komunikat "włóź dysk do stacji dysków E:."
Pomocy.
Mam problem a więc wkładam płytę do stacji dysków i nic się nie dzieje a jak wchodzę do "mój komputer" i klikam na ikonkę to pokazuje się komunikat "włóź dysk do stacji dysków E:."
Pomocy.
Odpowiedzi: 18
Juź naprawiłem ten problem a więc weszłem do "Mój komputer" na wolnym miejscu kliknołem prawym klawiszem myszki wybrałem "właściwości" dalej zakładka sprzęt i "menedźer urządzeń" rozwinąłem stacje dysków i była na czerwono przekreślona zaznaczyłem ją i dogóry był przycisk "włącz" i nacisnąłem i wszystko jest spoko :D 8)
krzysiu818:1. Usuń całkowicie wartości Upperfilters i Lowerfilters z następującego klucza Rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}
GDZIE TO JEST ?
start :arrow: uruchom :arrow: regedit
krzysiu818:1. Usuń całkowicie wartości Upperfilters i Lowerfilters z następującego klucza Rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}
GDZIE TO JEST ?
start :arrow: uruchom :arrow: regedit
1. Usuń całkowicie wartości Upperfilters i Lowerfilters z następującego klucza Rejestru:
GDZIE TO JEST ?
GDZIE TO JEST ?
Seeker:upperfilter , lowerfilters w "search" wpisać , EL NINO podać jako sprawcę i tą metodą spróbować przywrócić prawidłowe wpisy w rejestrze dot napędu.
czy kolega czytał moj w/w link :?: ;)
upperfilter , lowerfilters w "search" wpisać , EL NINO podać jako sprawcę i tą metodą spróbować przywrócić prawidłowe wpisy w rejestrze dot napędu.
ale chwila w kompie nigdzie mi nie wyświetla ikonka dysku :cry:
uwaźam ze nalezy najpierw sprawdz podłączenie dysku i jego konfiguracje a nie odrazu leciec do serwisu czy zakupić nowy CD–ROM, sprawdz to
Seeker:Jasnowidz jakiś czy cóś? :roll:
Miałem ten sam problem – czy cóś :mrgreen: .
8) Pozdro.
moohomor:Problem sprzętu nie systemu. Naprawa w serwisie.
Jasnowidz jakiś czy cóś? :roll:
Problem sprzętu nie systemu. Naprawa w serwisie.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
No jak daje to nic nie słychać tylko tak cicho (tak jakby chciało czytać ale nie umie)
Proszę o pomoc !
Proszę o pomoc !
Nie trudź się. Jeszcze jedno pytanie: czy jak włoźysz płytę do paszczy to cd–ek zaczyna kręcić raz, drugi a potem przestaje? Jeśli tak to w menadzerze będziesz miał wszystko dobrze z komunikatem, źe sprzęt działa poprawnie. Po prostu wysypał Ci się CDROM. Kierunek serwis. IMO to nie wina systemu tylko sprzętu.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
a gdzie to jest ?
wejdz prosze do menadzer urządzeń, gdzie sprawdz czy nie masz konfliktu sprzętowego, jak masz podłączony CDROM :?:
tak
czy z kaźdą płytą tak sie dzeje :?:
Strona 1 / 1