bardzo prosze o sprawdzenie mojego loga!
Running processes:
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\TASKMON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\RESTORE\STMGR.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\CNXMON.EXE
C:\PROGRAM FILES\THOMSON\SPEEDTOUCH USB\DRAGDIAG.EXE
C:\TEMP\SALM.EXE
C:\WINDOWS\TEMP\BUNDLE.EXE
C:\PROGRAM FILES\ADSTATUS SERVICE\ADSTATSERV.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\TASKBARICON.EXE
C:\PROGRAM FILES\ADTOOLS SERVICE\ADTOOLS.EXE
C:\PROGRAM FILES\ADTOOLS SERVICE\ADTOOLSKEEP.EXE
C:\PROGRAM FILES\ADSTATUS SERVICE\ADSTATKEEP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\NEOSTRADATP.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\COMCOMP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\TAPISRV.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\RNAAPP.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\WATCH.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WBEM\WINMGMT.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SPOOL32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE
C:\WINDOWS\PULPIT\HIJACKTHIS.EXE
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.wp.pl/
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 – URLSearchHook: Search Class – {08C06D61–F1F3–4799–86F8–BE1A89362C85} – C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL
O2 – BHO: NAV Helper – {BDF3E430–B101–42AD–A544–FADC6B084872} – (no file)
O2 – BHO: Search Relevancy – {1D7E3B41–23CE–469B–BE1B–A64B877923E1} – C:\PROGRA~1\SEARCH~1\SEARCH~2.DLL (file missing)
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
O3 – Toolbar: DAP Bar – {62999427–33FC–4baf–9C9C–BCE6BD127F08} – C:\PROGRAM FILES\DAP\DAPIEBAR.DLL (file missing)
O4 – HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
O4 – HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [PCHealth] C:\WINDOWS\PCHealth\Support\PCHSchd.exe –s
O4 – HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 – HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 – HKLM\..\Run: [WooCnxMon] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
O4 – HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
O4 – HKLM\..\Run: [salm] c:\temp\salm.exe
O4 – HKLM\..\Run: [SAHBundle] C:\WINDOWS\TEMP\bundle.exe
O4 – HKLM\..\Run: [AdStatus Service] C:\PROGRAM FILES\ADSTATUS SERVICE\ADSTATSERV.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\taskbaricon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [AdTools Service] C:\PROGRAM FILES\ADTOOLS SERVICE\ADTOOLS.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [SpeedOptimizer] C:\PROGRA~1\SPEEDO~1\SPO.EXE –s
O4 – HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 – HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [*StateMgr] C:\WINDOWS\System\Restore\StateMgr.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Komunikator] C:\PROGRAM FILES\TLEN.PL\TLEN.EXE
O8 – Extra context menu item: &Download with &DAP – C:\PROGRA~1\DAP\dapextie.htm
O8 – Extra context menu item: Download &all with DAP – C:\PROGRA~1\DAP\dapextie2.htm
O9 – Extra button: Related – {c95fe080–8f5d–11d2–a20b–00aa003c157a} – C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links – {c95fe080–8f5d–11d2–a20b–00aa003c157a} – C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 – Extra button: Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\PROGRA~1\MESSEN~1\MSMSGS.EXE
O9 – Extra 'Tools' menuitem: MSN Messenger Service – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\PROGRA~1\MESSEN~1\MSMSGS.EXE
O9 – Extra button: Run DAP – {669695BC–A811–4A9D–8CDF–BA8C795F261C} – C:\PROGRA~1\DAP\DAP.EXE (file missing)
O16 – DPF: {E7544C6C–CFD6–43EA–B4E9–360CEE20BDF7} (MainControl Class) – http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
O16 – DPF: {9A9307A0–7DA4–4DAF–B042–5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) – http://www.pandasoftware.com/activescan/as5/asinst.cab
O16 – DPF: {A3009861–330C–4E10–822B–39D16EC8829D} (CRAVOnline Object) – http://www.ravantivirus.com/scan/ravonline.cab
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\TASKMON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\RESTORE\STMGR.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\CNXMON.EXE
C:\PROGRAM FILES\THOMSON\SPEEDTOUCH USB\DRAGDIAG.EXE
C:\TEMP\SALM.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\TASKBARICON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\NEOSTRADATP.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\COMCOMP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\TAPISRV.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\RNAAPP.EXE
C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\WATCH.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WBEM\WINMGMT.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SPOOL32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE
C:\WINDOWS\PULPIT\HIJACKTHIS.EXE
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.wp.pl/
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 – URLSearchHook: Search Class – {08C06D61–F1F3–4799–86F8–BE1A89362C85} – C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL
O2 – BHO: Search Relevancy – {1D7E3B41–23CE–469B–BE1B–A64B877923E1} – C:\PROGRA~1\SEARCH~1\SEARCH~2.DLL (file missing)
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
O3 – Toolbar: DAP Bar – {62999427–33FC–4baf–9C9C–BCE6BD127F08} – C:\PROGRAM FILES\DAP\DAPIEBAR.DLL (file missing)
O4 – HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
O4 – HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [PCHealth] C:\WINDOWS\PCHealth\Support\PCHSchd.exe –s
O4 – HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 – HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 – HKLM\..\Run: [WooCnxMon] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
O4 – HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
O4 – HKLM\..\Run: [AdStatus Service] C:\PROGRAM FILES\ADSTATUS SERVICE\ADSTATSERV.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] C:\PROGRAM FILES\NEOSTRADA TP\taskbaricon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [AdTools Service] C:\PROGRAM FILES\ADTOOLS SERVICE\ADTOOLS.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [SpeedOptimizer] C:\PROGRA~1\SPEEDO~1\SPO.EXE –s
O4 – HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 – HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [*StateMgr] C:\WINDOWS\System\Restore\StateMgr.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Komunikator] C:\PROGRAM FILES\TLEN.PL\TLEN.EXE
O8 – Extra context menu item: &Download with &DAP – C:\PROGRA~1\DAP\dapextie.htm
O8 – Extra context menu item: Download &all with DAP – C:\PROGRA~1\DAP\dapextie2.htm
O9 – Extra button: Related – {c95fe080–8f5d–11d2–a20b–00aa003c157a} – C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links – {c95fe080–8f5d–11d2–a20b–00aa003c157a} – C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 – Extra button: Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\PROGRA~1\MESSEN~1\MSMSGS.EXE
O9 – Extra 'Tools' menuitem: MSN Messenger Service – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\PROGRA~1\MESSEN~1\MSMSGS.EXE
O9 – Extra button: Run DAP – {669695BC–A811–4A9D–8CDF–BA8C795F261C} – C:\PROGRA~1\DAP\DAP.EXE (file missing)
O16 – DPF: {E7544C6C–CFD6–43EA–B4E9–360CEE20BDF7} (MainControl Class) – http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
O16 – DPF: {9A9307A0–7DA4–4DAF–B042–5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) – http://www.pandasoftware.com/activescan/as5/asinst.cab
O16 – DPF: {A3009861–330C–4E10–822B–39D16EC8829D} (CRAVOnline Object) – http://www.ravantivirus.com/scan/ravonline.cab
Odpowiedzi: 17
jest taki problem ze gdy odpalam z dyskietki z obsługą cdromu to i tak jest lipa. Wpisuje komende D: i wyskakuje mi komunikat źe nieprawidłowy format czy coś w tym rodzaju!
Przeczytaj kurna moj post z godziny 21.07
jak mam nainstalować system? skoro po włoźeniu płytki nic sie niedzieje oprócz buczenia cdromu!
Kable sprawdzone wiele razy
Kable sprawdzone wiele razy
Nie mozna tak pisac od razu ?
Przejdz w takim razie do drugiej czesci – nainstalowania systemu.
A tak przy okazji – podpiales dobrze ten naped ? Tasmy docisniete ?
Przejdz w takim razie do drugiej czesci – nainstalowania systemu.
A tak przy okazji – podpiales dobrze ten naped ? Tasmy docisniete ?
menedźer urządzeń (tj tam gdzie są sterowniki) wchodze sobie tam... i widze wszystkie sterowniki oprócz cdromu, jak mam go dodać bądz cokolwiek z nim zrobić skoro go niewidze w tym panelu?
Co znaczy "nic" ? Nie umiesz usunac ? Nic nie widzisz ? Nie da sie ? Akurat gdy wchodzisz do menedzera telefon dzwoni ?Gentelmen_mh:Wchodze do menedźera urządzeń i co??? nic!!!
Cos wspomniales o pisaniu jasniej ?
Aktualnie uźywam win millenium> Wchodze do menedźera urządzeń i co??? nic!!! jak mam usunąć/dodać cdrom? o ile to moźliwe jaśniej prosze!
Wejdz do menedzera urzadzen i usun/odinstaluj CDRom po czym zrestartuj komputer. Jesli nie pomoze, uruchom komputer z dyskietki awaryjnej z obsluga CDRomu, wloz plyte z systemem, wejdz na nia do folderu \Win9x i uruchom "setupcore". Naprawisz w ten sposob spierdzielony system.
Płyta owszem jest! Chciałem wymienić cdrom na wypalarke cd, po uruchomienu kompa wyswietlił sie komunikat ze brak mu jakiejs rzeczy wiec wmontowalem zpowrotem cdrom, ale windows go nie czyta tak jakby go wogóle niebyło. Odpowiedz mi na pytanie jak moge ustawic w bios–ie startowanie z cd skoro nie ma tej opcji (jest tylko dyskietka, dysk C i jakieś pxl czy coź w tym rodzaju). Odpowiedz na post scriptum: bawiłem się w rejestrze nie sporządzając kopii bezpieczeństwa >idiot
Widze ze zwalily sie na Ciebie wszystkie nieszczescia. Co to znaczy ze "nie czyta..." ??
Ustawiasz bootowanie w biosie na CD–ROM, płyta z systemem w napedzie i nainstalowujesz system na stary.
Nie mow tylko ze do biosu sie nie mozesz dostać albo płyty nie masz.
PS: W jakich okolicznosicach zaistaniał problem ??
Ustawiasz bootowanie w biosie na CD–ROM, płyta z systemem w napedzie i nainstalowujesz system na stary.
Nie mow tylko ze do biosu sie nie mozesz dostać albo płyty nie masz.
PS: W jakich okolicznosicach zaistaniał problem ??
nie mam antivirusa poniewaź niemoge go zainstalować po porzedniej deinstalce (chodzi mi o no(KA)rtona 2004 pl). W totalu wszystkie pliki są widoczne. niewidze tylko na dysku C bo mam tylko ten jeden (mam osobny komp do internetu). Gdzie mógłbym znaleźć nakładke do tego systemu. Dodam źe mój komp nieczyta cdromu jako napędu!
Coz tu poradzić skoro syfu piszesz ze sie pozbyłes , ale nie widze u Ciebie zadnego antywirusa (byc moze nie potrzebujesz)
Bzyknij czyms system bo dziwne ze akurat dysk C: i panel sterownia poznikały.
Zobacz czy zawartosc dysku jest widoczna w Total CMD a jesli tak to czy w systemowym katalogu jest zawartosc panelu sterowania (pliki cpl)
Jak nic nie poradzisz to walnij naprawe systemu przez nakladke.
Bzyknij czyms system bo dziwne ze akurat dysk C: i panel sterownia poznikały.
Zobacz czy zawartosc dysku jest widoczna w Total CMD a jesli tak to czy w systemowym katalogu jest zawartosc panelu sterowania (pliki cpl)
Jak nic nie poradzisz to walnij naprawe systemu przez nakladke.
znalazłeś dobrze :)
ale źe co? task? sorki ale mam problem ze znalezieniem tego czegos! Chyba źe to jest alt+ctrl+del to juź znalazłem i wyłączyłem! Dodam źe uźywam win millenium.
Najpierw wylacz w tasku procesy wymienione przez EL NINO
Pliki sprobuj usunac np w Total Commanderze
Pliki sprobuj usunac np w Total Commanderze
usunięcie nic niedało. Otwieram panel sterowania i.... nic niewidze, tak samo jest na dysku C. Więc jak mam odinstalowaćte programiki?
Pozbywasz sie tego:
Z Program files usun cale foldery z zawartoscia. Sprawdz czy w Dodaj/usun bedzie mozliwosc odinstalowania.C:\TEMP\SALM.EXE
Strona 1 / 1