Bardzo proszę o pomoc [jakieś dialery i trojany]
Przeskanowałem komputer skaneren online z tej stronki:
http://www.globalhauri.com/html/onlineservice/livecall_service.html#
i znalazło mi jakieś dziadostwo.Nie wiem czy mam to wywalić czy nie.Bardzo proszę o pomoc.
Potem skanowałem jeszcze "Panda ActiveScan" i znalazło mi takie coś.Czy mam to wywalić i jak,bo pisze "niewyleczalny".
http://www.globalhauri.com/html/onlineservice/livecall_service.html#
i znalazło mi jakieś dziadostwo.Nie wiem czy mam to wywalić czy nie.Bardzo proszę o pomoc.
Potem skanowałem jeszcze "Panda ActiveScan" i znalazło mi takie coś.Czy mam to wywalić i jak,bo pisze "niewyleczalny".
Zdarzenie Status Lokalizacja
Virus:Eicar.Mod Nie wyleczalny C:\Program Files\PestPatrol\Help.chm[HowCanITestDetection.html]
Odpowiedzi: 6
JARO, jakie nerwy ? Gdybym mial nerwy, opierdzielilbym Cie, a nie pisal co masz usuwac.
Mowisz ze nie klikasz gdzie popadnie ? Jakos nie chce mi sie wierzyc w takie zapewnienia. Osobiscie bywam na bardzo wielu roznych stronach, przegladam serwisy zarowno najnormalniejsze w swiecie, jak rowniez te półlegalne. Jakos nie potrafie sobie przypomniec kiedy i co przykleilo mi sie do systemu, pomimo tego ze nie mam antyvira. Wynika z tego, ze albo ja jestem pechowy, albo Ty masz nadzwyczajne zdolnosci. I to przy tym wychwalanym przez wielu Firefoxie ? :shock: :P
Mowisz ze nie klikasz gdzie popadnie ? Jakos nie chce mi sie wierzyc w takie zapewnienia. Osobiscie bywam na bardzo wielu roznych stronach, przegladam serwisy zarowno najnormalniejsze w swiecie, jak rowniez te półlegalne. Jakos nie potrafie sobie przypomniec kiedy i co przykleilo mi sie do systemu, pomimo tego ze nie mam antyvira. Wynika z tego, ze albo ja jestem pechowy, albo Ty masz nadzwyczajne zdolnosci. I to przy tym wychwalanym przez wielu Firefoxie ? :shock: :P
EL NINO:Toto z pierwszego obrazka jest do usuniecia.JARO33:Czyli co mam zrobić [moźe po polsku].
Drugi obrazek – to plik Alcohola.
Trzeci obrazek – to rowniez nie jest wirus.
BTW, nie jestes zbyt czestym gosciem w tym dziale ? To Ty tak zasyfiasz system, czy moze ojciec ? Dajcie sobie na wstrzymanie.
Nigdy jeszcze tego nie robilem, ale teraz mala sugestia – uzywasz IE ? Albo sie opanuj z klikaniem gdzie popadnie, albo zmien przegladarke na inna.
Po pierwsze to uzywam "Firefoxa" i nie "klikam gdzie popadnie",a to źe się złapie jakiegoś syfa nie koniecznie musi wynikać z tego źe "klikasz gdzie popadnie".
Po drugie to poco te nerwy,skoro jest załoźony dział bezpieczeństwo to chyba moźna się zwrócić z proźbą o pomoc jeźeli czegoś nie jest się pewnym.
Toto z pierwszego obrazka jest do usuniecia.JARO33:Czyli co mam zrobić [moźe po polsku].
Drugi obrazek – to plik Alcohola.
Trzeci obrazek – to rowniez nie jest wirus.
Na nowym obrazku dwie pierwsze pozycje do usuniecia. Druga pozycja – sprawdz dysk na obecnosc innych plikow, folderow. W linku opis, a Ty zainteresuj sie pozycjami (wszystkimi) po akapicie technical details. Jesli masz takie pliki, jesli masz folder ODSP w Program files, usuwaj.
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/spyware.dsktopsurveil.html
BTW, nie jestes zbyt czestym gosciem w tym dziale ? To Ty tak zasyfiasz system, czy moze ojciec ? Dajcie sobie na wstrzymanie.
Nigdy jeszcze tego nie robilem, ale teraz mala sugestia – uzywasz IE ? Albo sie opanuj z klikaniem gdzie popadnie, albo zmien przegladarke na inna.
Przeskanowałem jeszcze skanerem "Trend Micro Anti–Spyware" i znalazł mi kila szkodników.Czy mam to usunąć?
Czyli co mam zrobić [moźe po polsku].Wiem źe prawdopodobnie dałeś mi rozwiązanie ale nie znam angielskiego. :oops:
Strona 1 / 1