Bardzo powoooooooooolne zamykanie się Win XP Professional :/

Witam,

mam taki problem dotyczący Windowsa XP Prodessional. Od niedawna (będzie z miesiąc) mam nowego kompa i od jakiegoś tygodnia coś się porypało, mianowicie, od czasu kiedy kliknę w "Wyłącz komputer" do czasu, kiedy komputer się wyłącza mija około 2–óch minut. To źółwie tempo zaczyna mnie juź denerwować i nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić...

Macie jakiś pomysł co z tym zrobić?
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 13

No defragmentacja Ci trochę zajmie :) Autostart masz z głowy, a poźądki w rejestrze to tylko chwila :wink:
Gagman
Dodano
24.06.2004 01:48:55
Gagman:
A taki klawisz "Print screen" na klawiaturze masz? Jeśli tak, to nim właśnie :wink: (albo alt+prtsc – aktywne okno), a potem w paintcie chociaźby wkleić wystarczy :)

Dzięki bardzo, juź się nauczyłem i więcej się męczyć z przepisywaniem nie będę 8)

Gagman:
A bo sobie pomyślałem, źe to wina NSW, a konkretnie antywirusa. U mnie zamknięcie teź troszkę zajmuje, ale z uwagi na rzadkie restarty/wyłączenie się tym nie przejmuje. Zrób se ogólne porządki na dysku, co pewnie nie pomoźe ale na pewno nie zaszkodzi :mrgreen: pozdrawiam

Aha, no tak, póki co, to ja komputer dość często wyłączam, ale z uwagi, źe niedługo będę miał najszybszą Neostradę, to gry i filmiki będą śmigały dniami i nocami :twisted:

A tak wogóle to spróbowałem czegoś takiego, powywalałem co się dało z Autostartu (sporo tam tego miałem), przy okazji znacznie odchudził mi się ten pasek z ikonami przy zegarku, i komputer zaczął się wyłączać szybciej (nie liczyłem), chyba coś koło 30 sekund, więc jest dobrze.

A co do tego spowolnienia przez NSW, to moźe rzeczywiście prawda, bo mi sprzedawca mówił, źe te najnowsze programy Symantec'a (Norton 2004, etc.) dość mocno spowalniają pracę komputera.

A porządki rzeczywiście mogę zrobić, tylko muszę znaleźć na to trochę czasu...
ok_facet
Dodano
24.06.2004 01:38:47
ok_facet:
Gagman:
Nie przepisuj! – kopiuj i wklejaj, albo rób printscreeny :)

Ale nie wiem czym :?

A taki klawisz "Print screen" na klawiaturze masz? Jeśli tak, to nim właśnie :wink: (albo alt+prtsc – aktywne okno), a potem w paintcie chociaźby wkleić wystarczy :)
ok_facet:
I to chyba tyle, więcej grzechów nie pamiętam :lol:

A bo sobie pomyślałem, źe to wina NSW, a konkretnie antywirusa. U mnie zamknięcie teź troszkę zajmuje, ale z uwagi na rzadkie restarty/wyłączenie się tym nie przejmuje. Zrób se ogólne porządki na dysku, co pewnie nie pomoźe ale na pewno nie zaszkodzi :mrgreen: pozdrawiam
Gagman
Dodano
23.06.2004 00:50:54
co do automain.exe to jest oprogramowanie do myszy a4 tech. tez mam i w niczym nie przeszkadza. Czytalem kiedys ze powolne zamykanie systemu bywa przyczyna jakiegos procesu generowanego przezz sterowniki nvidii. niestety nie pamietam co z tym zrobic :?
zerone
Dodano
22.06.2004 23:42:19
Gagman:

Ale nie wiem czym :?
Mam niby zainstalowane "hp print screen", bo dali mi do drukarki, ale jak to włączam, to to mi chce tylko drukować, a nie wiem jak to zapisać jako obraz na komputerze...

Gagman:
A co źeś w tym czasie zainstalował?

Hmmm... źebym to ja pamiętał... chyba tak: Kaazę, Smart Tool v1.91 (program do ściągania zdjęć z komórki). Z gier będzie chyba tak: GTA VC, Morrowind, Faraon, Caesar III i The Sims. No i jeszcze zainstalowałem kamerkę internetową i RealPlayer 7 Basic. I to chyba tyle, więcej grzechów nie pamiętam :lol:
ok_facet
Dodano
22.06.2004 22:12:09
ok_facet:
Kurczę, rzeczywiście powinno być tylko jedno G, jakoś przy przepisywaniu umknęło to mojej uwadze.

od jakiegoś tygodnia coś się porypało

A co źeś w tym czasie zainstalował?
Gagman
Dodano
22.06.2004 21:48:35
Gagman:
A nie zrobiłeś tu: CCEVTMGGR.EXE literówki?
Jeśli tego "g" nie powinno być to ten proces jest w porządku (związany z NortonAntyvirus)
Z kolei SYDOC32 to norton system doctor właśnie...

Kurczę, rzeczywiście powinno być tylko jedno G, jakoś przy przepisywaniu umknęło to mojej uwadze.

EL NINO:
IMO niepewne sa procesy:
Automain.exe(...)

Doszedłem do tego, źe proces Automain.exe jest związany z myszką.
ok_facet
Dodano
22.06.2004 21:39:15
A nie zrobiłeś tu: CCEVTMGGR.EXE literówki?
Jeśli tego "g" nie powinno być to ten proces jest w porządku (związany z NortonAntyvirus)
Z kolei SYDOC32 to norton system doctor właśnie...
Gagman
Dodano
22.06.2004 21:24:42
EL NINO:
Skanowales jakims antyvirem system ?

Skanowałem Nortonem AntiVirus'em 2004, definicję wirusów mam z 19.06.2004r.
Pozatym sprawdzałem komputer od błędów Norton System Doctor'em, niby jakieś błędy znalazło, naprawiło, ale to nic nie pomogło.
Spróbuję zrobić tak jak mówisz i napiszę, czy to coś dało.
ok_facet
Dodano
22.06.2004 21:09:33
IMO niepewne sa procesy:
Automain.exe
SYDOC32.EXE
CCEVTMGGR.EXE
... bo nie ma o nich zadnych informacji w necie. Co prawda ten ostatni, czyli CCEVTMGGR.EXE, moze miec zwiazek z CCProxy.
Zakoncz te procesy i zmien nazwy tych plikow po ich odnalezieniu na dysku. Jesli nic niepokojacego nie bedzie sie dzialo, to je po prostu usuniesz.

Skanowales jakims antyvirem system ?
EL NINO
Dodano
22.06.2004 20:25:44
gusioo:
A jakie masz procesy uruchimione :?:

A więc mam uruchomione:
Automain.exe (User)
ATI2EVXX.EXE (User)
ATI2EVXX.EXE (SYSTEM)
backWeb–8876480.exe (User)
CCAPP.EXE (User)
CCEVTMGGR.EXE (SYSTEM)
CCPROXY.EXE (SYSTEM)
CCSETMGR.EXE (SYSTEM)
CSRSS.EXE (SYSTEM)
DAEMON.EXE (User)
EXPLORER.EXE (User)
HPZTSB06.EXE (User)
iTouch.exe (User)
LSASS.EXE (SYSTEM)
MDM.EXE (SYSTEM)
NAVAPSVC.EXE (SYSTEM)
NOPDB.EXE (SYSTEM)
Proces bezczynności systemu (SYSTEM)
REALPLAY.EXE (User)
Remind32.exe (User)
SERVICES.EXE (SYSTEM)
SMSS.EXE (SYSTEM)
SPOOLSV.EXE (SYSTEM)
SVCHOST.EXE (SYSTEM)
SVCHOST.EXE (SYSTEM)
SVCHOST.EXE (SYSTEM)
SVCHOST.EXE (USŁUGA SIECIOWA)
SVCHOST.EXE (USŁUGA LOKALNA)
SYDOC32.EXE (User)
System (SYSTEM)
taskmgr.exe (User)
WINLOGON.EXE (SYSTEM)

I to chyba wszystko.
ok_facet
Dodano
22.06.2004 15:24:27
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=13361
Rebe
Dodano
22.06.2004 15:08:04
A jakie masz procesy uruchimione :?: Bo moźe jakiegoś procesu nie moźna zakończyć, w rejestrze masz klucz, który wymusza zamknięcie procesów w szybszym czasie, ale teraz Ci nie podam jaki to klucz, jak znajdę to podeślę :D
Anonymous
Dodano
22.06.2004 15:08:02
ok_facet
Dodano:
22.06.2004 15:01:32
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1