Bardzo poważny problem.
Otóż mam wielki problem.Kiedyś nie wiem z kąt zaraziłem swój Pen Drive jakimś wirusem czy czymś.Ten wirus działał w ten sposób że tworzył jakiś plik EXPLORER.EXE (tak z dużych liter i tworzył również taki proces) i przez niego nie mogłem grać w CS czy Warcraft III.Ale znalazłem na dziada sposób.Przeskanowałem ComboFixem.Usunęło dziada.Wszystko "niby" dobrze.Ale po ostatnim graniu mego Pen Drive'a dziad wrócił.Więc znowu skanuje ComboFixem niby wszystko ok i nagle kiedy pisze usuwanie plików pufff wyskakuje BSOD (Blue Screen Of Dead) i resetuje komputer.I tak jest za każdym razem.
Dla niedowiarków screen z procesem tego dziada.
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/298/344aab2949535fcb.jpg[/IMG][/URL]
Odpowiedzi: 12
Możesz spróbować naprawić explorer.exe z poziomu instalatora systemu - płyta w napęd, opcja R - napraw i expand.
Noo dobrze no ale co z wirusem który podszywa się pod explorer.exe?
Noo dobrze no ale co z wirusem który podszywa się pod explorer.exe?
Niemniej błąd wskazuje na problem z pamięcią. Skoro moduły są OK - to pora przyjrzeć się zasobom komputera, a konkretnie sterownikom korzystającym z zakresów pamięci podanych w komunikacie. Sęk w tym - że to nie jest w kij dmuchnąć parasolkę zrobić, więc polecałbym zacząć od aktualizacji na szeroką skalę.
Po przeskanowaniu Memtestem 4.0 wyszło że nie mam żadnych błędów na pamięci ram.
Tak więc Windows ci podpowiada, że masz uwaloną pamięć (do sprawdzenia np. MemTestem w pierwszej kolejności).
Jeśli masz więcej modułów niż jeden - możesz też wyjąć wszystkie poza jednym i sprawdzić czy BS się pojawi.
Ok przepisałem treść BSOD'a
Pojawił się problem i system Windows został zamknięty. . .itd
BED_POOL_HEADER (Wtf?A cóż to jest?)
Jeśli po raz pierwszy widzisz ekran błędu Stop. . .itd.
Upewnij się czy. . .itd.
Jeśli jest to nowa instalacja. . .itd.
Informacje techniczne : ***STOP: 0x00000019 (0x00000020, 0x882CF5E0, 0x882CF9F8, 0x1A83007B) (To chyba ważna linijka)
Właściwości systemu > Zaawansowane > Uruchamianie i odzyskiwanie ... tam odznaczamy odpowiednią opcję automatycznego uruchomienia po wystąpieniu błędu, i już możemy na spokojnie sobie przeczytać o co chodzi. A zapewne chodzi o naruszenie praw dostępu do plików załadowanych do pamięci.
Niestety nie jestem w stanie odczytać treści bsoda ponieważ pojawia się na ułamek sekundy i od razu resetuje się komp.
Wyłączyłem już kompa więc nie chciało mi się go odpalać... Może byś łaskawie dodał jeszcze numer tego BSOD-a? Te rzędy cyferek nie na darmo tam się pojawiają.
No Pen Driva da się sformatować ale co zrobić z wirusem na kompie który siedzi i którego nie da się usunąć ComboFixem
-
[quote=Dharthez]... co zrobić z wirusem na kompie który siedzi i którego nie da się usunąć ComboFixem[/quote] Każdego wirusa da się usunąć. Trzeba tylko wiedzieć co to za wirus.
Tak ciężko Ci skadrować screena czy koniecznie musiałeś pochwalić się całym pulpitem?
A pendrive - jak każdą pamięć masową - można formatować, co powinno zlikwidować problem z wirusem.
Strona 1 / 1