bardzo pilne jak utworzyć płytę ms–dos cdrw

Chce przerobić grafę mam wszystkie pliki ale nie wiem jak

zrobić dysk startowy ms–dos z widy xp.prof ,źeby przegrać na

nią nowy bios .Szukałem ale znalazłem tylko startową z systemem xp.
nie mam sacjii dyskietek

Odpowiedzi: 8

stary i nowy bios jest w pakiecie ,musze tylko dorwać stacje dyskietek
i zapisać jeden i drygi na tej dyskietce sformatowanej pod dos i przwgrać to napłytke .Chyba dobrze zrozumiałem

Dzięki za pomoc.
marcin255
Dodano
20.04.2006 21:01:28
Dlatego lepiej poźycz flopa, źebyś mógł zgrać stary bios na dyskietkę bo moźesz stracić grafę.
Ucho
Dodano
20.04.2006 10:59:50
grafę mam ,a tak to nic nie da jak w nero utworzyłem płyte startową i nagrałem na nią.
marcin255
Dodano
20.04.2006 08:30:50
marcin255:
Chce przerobić grafę mam wszystkie pliki ale nie wiem jak

A drugą kartę graf. jakąś masz? – na PCI rzecz jasna Jeśli nie to daj sobie spokój , nawet nie próbuj , bo w razie niepowodzenia na czym ten nagrany stary.bin odpalisz?
Seeker
Dodano
20.04.2006 02:12:46
Jeszcze raz w skrócie, bo nie będę Cię uczy obsługi Nero. Ściągnij manuala Nero i poczytaj:
a) zrób u kumpla (co ma flopa w kompie) dyskietkę startową spod Windy (wystarczy Win98)
b) u kumpla, który ma nagrywarkę i flopa wypal spod Nero, albo Nero Express (darmowy, dokładany do nagrywarek np. LG) płytę botowalną (dyskietka systemowa musi być w stacji), na którą odrazu nagraj pliki nowego Biosu i programu do flashowania tegoź
c) z tej płyty odpalisz kompa (po ustawieniu w Biosie first boot na CD ROOM)
d) i sflashujesz Biosa karty
e) na ewentualne pytanie programu, czy zapisać stary Bios odpowiedz twierdząco, ale nie wiem czy się go uda nagrać na dysku, bo na płycie pewnie nie da rady..

Powodzonka

(moźesz teź po prostu poźyczyć flopa i taśmę i po prostu podpiąć u siebie "na pająka")
Ucho
Dodano
20.04.2006 02:05:16
nie bardzo rozumiem o co dokładnie ci chodzi, ale moźe ci te dwa linki pomogą:

1. Dyskietki startowe:
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

2. Opis zmiany biosu (łopatologiczny):
http://adik154player.republika.pl/zmiana_biosu.rar

Tymczasem to narazie i dobranoc :wink:
adik154
Dodano
20.04.2006 01:51:58
szczerze to nic nie rozumię nigdy tego nie robiłem byłoby fajnie jak byś opisał łopatologicznie
marcin255
Dodano
20.04.2006 01:47:25
Dosowy dysk startowy zrobisz bez problemu np. w Nero (albo Nero Express). Po prostu tworzysz w nowej kompilacji dysk startowy, a system zapodajesz z dyskietki systemowej (kompilacja wymaga podania źródła systemu). Dyskietkę moźesz zrobić u kumpla i u niego zrobić teź nagranie, a przy robieniu botowalnej płyty zapodasz odrazu na nią plik nowego biosu i progs flaschujący. Z tego dysku skorzystasz, ale pamiętaj, źe prawdopodobnie nie będziesz miał moźliwości nagrania kopii starego biosu.
Ucho
Dodano
20.04.2006 01:42:08
marcin255
Dodano:
19.04.2006 23:33:24
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1