bardzo pilna prosba o pomoc! ..::pomozcie::..

Witam
Dokladnie dzisiaj wzialem dysk mojej dziewczyny z zainstalowanym "ikspekiem" i wlozylem (jako slave–a) do swojego komputera, w ktorym jest zainstalowany win2k.
wsyztsko elegancko skopiowalem (mp3, prezentacje,– zadnych systemowych plikow, wrecz nie otwieralem katalogu "windows").
po wlozeniu dysku do jej kompa i co sie okazalo?
system zwariowal, pracuje bardzo bardzo wolno, nie uruchamia wiekszosc programow (np winampa) nie znajduje przeglądarki Inter.Explorer czy Wind. Media Play., na poczatu jest zapytanie czy sformatowac dysk, a daje slow nic niee grzebalem w systemie.
Doszlo do tego ze trzeba go recznie "zamykac". strasznie mi glupio bo nie wiedzialem ze system tak sfiksuje i sie "czesciowo rozsypie".

co zrobilem?
chcialem dograc brakujące systemowe programy z instalki, ale sie zawiesza pod koniec "dogrywania" programow– nie wiem czy to cos by dalo.

probowalem uaktualnic system, ale kod ktory moje luba posiada jest niepoprawny :(.

Jestem w potrzasku, bardzo prosze o porade–NA MAILA: marekxxl@wp.pl
tylko z windowsem xp nie mialem do czynienia– stad ten moj wielki problem.

Z gory za wszelką pomoc– serdecznie dziekuje
pozdrawiam
Marek

Odpowiedzi: 6

A zmieniłeś zworkę w jej dysku z ustawienia "slave" na "master"?
Thufir
Dodano
06.08.2003 14:41:36
Moźe po ponownym podłączeniu zmieniła się litera dysku. Sprawdź w Panel Sterowania–>Narzędzia administracyjne–>Zarządzanie komputerem–>Zarządzanie dyskami i sprawdź czy dysk ma ustawioną literę C.

PS. Mam nadzieję, źe u dziewczyny dysk podłączyłeś na mastera. Jeśli to jest jakiś większy dysk to lepiej podzielić go na partycje.
krecik
Dodano
05.08.2003 17:55:00
Moźe po ponownym podłączeniu zmieniła się litera dysku. Sprawdź w Panel Sterowania–>Narzędzia administracyjne–>Zarządzanie komputerem–>Zarządzanie dyskami i sprawdź czy dysk ma ustawioną literę C.

PS. Mam nadzieję, źe u dziewczyny dysk podłączyłeś na mastera. Jeśli to jest jakiś większy dysk to lepiej podzielić go na partycje.
krecik
Dodano

krecik
Dodano
Ja bym wziął od niej jeszcze raz twardziela.
Skopiował to czego nie chce utracić.
Później bym poszedł do niej zrobił dwie partycje.
Na pierwszej zainstalował XP, a na drugą spowrotem bym wgrał "jej" rzeczy.
Tak było by najbezpieczniej.

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
05.08.2003 10:29:39
No to masz chlopie problem. Jak szybko tego nie naprawisz to dziewczyna moze cie rzucic. :–) Moze zainstaluj u niej jeszce raz winXP ?

Czy ktos zna rozwiaznaie?
Anonymous
Dodano
05.08.2003 02:50:56
marekxxl
Dodano:
05.08.2003 02:40:21
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1