Bardzo niski transfer przy załacznikach do E–maili

No właśnie:

Gdy wchodzę na swoją skrzynke na o2 lub na interia i gdy próbuje dodać załącznik tak powyźej 300kB (bo takie z kilkadziesiat jeszcze się wgrają) to pasek stanu (ten na dole) dochodzi do połowy i staje, tak jakby załacznik dalej nie miał siły się ładować na serwer :? . i po chwili takiego przestoju wreszcie włacza się słynne "Nie moźna wyświetlić strony..."
I muszę zaczynać od nowa.

Co jest?
Czy to wina transeferu? – tylko źe mam w miarę dobry i strony się w miarę szybko wczytują.
A moźe ten IE (6.0) coś chrzani?
Bo to nawet wygląda tak jak by Explorer się wiesza.

Parę razy udało mi się dodać taki większy załacznik, ale za jakąś tam n–tym podejściem :cry: .

Wirusy i spyware odpadają bo skanowałem wszystko.

Odpowiedzi: 4

Tak ustawłem na maxa (czyli na 5 min) i próbowałem wysłać załacznik który ma 2,5MB z konta interi i nic myśli i myśli a potem przerywa i w błędach pisze źe upłynął czas oczekiwania coś tam serwera i źe moźe to być wina serwera z którym się łącze.

A tak wogóle chciałem się spytać czy da się moźliwe jest wogóle załadowania załacznika na serwer tak np. z 5 MB bo juź nie mówię o 20MB bo do tylu jest limit wielkości jak tam piszą na interi???
Ktoś przesyłał juź takie duźe załączniki (pliki)???
Kamil123
Dodano
30.11.2004 21:13:03
ustawienia limitow masz np. w outlook express (zaawansowane wlasciwosci danego konta). standardowo jest 1 minuta.
Szymon Grabiński
Dodano
30.11.2004 14:02:02
Ale jesli strony wczytują sie w miarę szybko to moźe być to wina mojego połączenia?

przekraczasz limit czasu polaczenia i serwer cie odrzuca.

A jeśli chciałbym przesłać np. plik 5 MB (teraz juź takiem moźna :twisted: – teoretycznie przynajmniej :? ) to juź naperwno bym przekroczył ten limit połączenia i wogóle bym tego nie wgrał???
Ile takie limity mogą wynisić?
Kamil123
Dodano
30.11.2004 11:32:23
imo winny za ta sprawe jest albo serwer pocztowy, albo twoje polaczenie. przekraczasz limit czasu polaczenia i serwer cie odrzuca.
co do przegladarki to zainstaluj inna i sam sie przekonaj czy w twoim przypadku ta zmiana pomoze.
Szymon Grabiński
Dodano
30.11.2004 10:25:29
Kamil123
Dodano:
29.11.2004 02:25:38
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1