Bardzo niska wydajność przy kopiowaniu plików
Nie wiem co sie dzieje. Mam świerzutki system, dma w urządzeniach jest włączone i gdy nagrywam płytę to bardzo spada wydajność kompa. Bufor leci na łeb, na szyję. Bufor nie spada jedynie przy nagrywaniu płyty z prędkością 16x. Ogólnie mam wraźenie źe dma na dysku i na cd–rw nie działa. NIe wiem co robić:(
Zaczynam powątpiewać w tak dobrze zapowiadający sie system.
Mój komputer: ECS k7s5a, 1.6Xp Athlon, 192Mb ram, dysk 40gb Segate Medalist
Zaczynam powątpiewać w tak dobrze zapowiadający sie system.
Mój komputer: ECS k7s5a, 1.6Xp Athlon, 192Mb ram, dysk 40gb Segate Medalist
Odpowiedzi: 6
Aha gd14 z tego co wiem problem ten wystepuje tylko przy kopiowaniu "on the fly" czyli w locie z jednego cd na drugi. Poza wymaganiami typu podwojona minimalna predkosc odczytu w stosunku do nagrywary, producenci zalecaja wylaczenie antywirow etc podczas nagrywania plytki :wink:
Pozdro
bart
Pozdro
bart
No problemo, a o piwie sie przypomne przy jakiejs okazji :P
Wielkie dzięki teraz nagrywara zapiernicza jak królik po koksie :lol: Rosomak winny jestem ci duźe piwo :D
Wielkie dzięki teraz nagrywara zapiernicza jak królik po koksie :lol: Rosomak winny jestem ci duźe piwo :D
rosomak:po wyłączeniu autoprotect w NAV 2003 wszystko działało bez zarzutu.
Wniosek: Kaźdy nagrywany plik jest sprawdzany przez NAV i z tego powodu dane mają spore opóźnienie przy nagrywaniu cd.
Niezupełnie tak musi byc umnie autoprotect w nortonie2003 jest włączony i niemam zadnego problemu.
Zainstaluj sobie najnowsze Aspi moze ci to pomoze
Spróbuj wyłączyć antywira przy nagrywaniu płyty, powinno pomóc :lol:
Tak BTW miałem to samo, po wyłączeniu autoprotect w NAV 2003 wszystko działało bez zarzutu.
Wniosek: Kaźdy nagrywany plik jest sprawdzany przez NAV i z tego powodu dane mają spore opóźnienie przy nagrywaniu cd.
Pozdro
Bart
Tak BTW miałem to samo, po wyłączeniu autoprotect w NAV 2003 wszystko działało bez zarzutu.
Pozdro
Bart
Strona 1 / 1