bardzo dziwny problem

Witam.
Mam bardzo duzy a zarazem dziwny problem ... po zainstalowaniu systemu XP regularnie co jakieś 5,10 minut komputer sam sie resetuje ... a polega to na tym ze najpierw pojawia się jakiś błąd a następnie wyskakuje okienko z jakimś głupim tekstem i odliczaniem czasu. Po 60 sek komputer się resetuje ? Wie ktoś moze jak sobie z tym poradzić ?

Odpowiedzi: 15

to w czasie instalacji xp odłacz kabel sieciowy (od internetu), zanim sie połączysz wgraj łate. dopiero po wgraniu łaty podłącz sie do internetu.
robert200
Dodano
18.01.2004 05:42:05
zrobiłem juź wszystko co tu mówiliście ... uruchomiłem ten programik symanteca do usuwania ... i nic niby usunął tego wirusa ale łatka powirusowa nie daje sie zainstalowac ... co gorsza znowu pojawia sie 60 sek ... juz dwa razy formatowalem dysk ... i za kazdym razem dzieje sie to samo ... niedlugo strace cierpliwosc i przeniose sie na wina me...
Anonymous
Dodano
18.01.2004 01:11:07
Zobacz czy masz w DodańUsuń ( Panel sterowania )KB823980.
Jeśli tak, to moźe to się tak zachowywać na probę ponownej instalacji.
McScr@by
Dodano
17.01.2004 23:07:52
zeskanowalem chyba nic nie wykrylo... ale dalej nie moge tego pliku zainstalowac... znika przy instalacji nie wiem co jest .... jestem zalamany doslownie :/...POMOCY !!!
Anonymous
Dodano
17.01.2004 22:59:21
topi:
format c: :?

Jasne, z takimi radami to do babci Jadzi.

:arrow: Zainstaluj Symantec Blaster Remover ToolFixa na początek ( z podanego linka j/w ) i przeskanuj nim system, dopiero potem instaluj łatę.

:arrow: Lub zainstaluj to : KB833330

Narzędzie do usuwania robaka Blaster z systemu Windows (KB833330)
Data wydania : 31.12.2003
Wersja : 1.0
Wielkość pliku : 317KB

Opis :
Została zidentyfikowana sytuacja, kiedy niektóre systemy mogły zostać zainfekowane przez robaka Blaster przed zainstalowaniem w nich poprawki MS03–026 [KB823980]. Dzięki temu narzędziu moźna usuniąć robaka Blaster z tych systemów. Po zainstalowaniu tego narzędzia w systemach z wprowadzoną juź poprawką MS03–026 [KB823980] lub MS03–039 [KB824146] nie trzeba wykonywać źadnych czynności. Narzędzie to umoźliwia usunięcie robaka Blaster z komputera.

Zródło : http://www.winxp.com.pl

Potem moźesz juź instalować KB823980 ( łatę ).
McScr@by
Dodano
17.01.2004 15:43:23
format c: :?
topi
Dodano
17.01.2004 14:26:11
sorrki... ale Ja mam teraz propblem z lata ... :/... instalowalem nie raz latke ... ale teraz nie daje rzdy zainstalowac jej :/... chodzi o to ze klikam w nia laduje sie ladnie ... dochodzi do licencji tam zaznaczam ze sie zgadzam klikam DALEJ... pojawiasie ladowanie (wgrywanie plikow) dojdzie kawalek i znika okno... i nie mam zielonego pojecia co jest... mam dopiero co zainstalowanego windowsa i mam glowe ... dlaczego mi znika to co ! :/... kiedys tak nie bylo ! juz 2 dzien siedze na takim kompie ! :/ POMOCY.... !
Anonymous
Dodano
17.01.2004 13:58:16
:
wyświetliło się znowu i teraz to zapisałem ... a więc wygląda to tak ... po 5 min pojawia się okienko a w nim ... "Wystapił problem z aplikacją generic Host process for win32 Services i zostanie ona zamknięta" a następnie zaraz po tym pojawia się drugie okienko ... "System musi być uruchomiony ponownie poniewaź usługa zdalna wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana" .... i tak cały czas co chwile ... help !!

Jak się znowu pojawi to masz minutę musisz szybko działać wciśnij menu start/ uruchom i w pole wpisz shutdown –a i naciśnij ok okienko zniknie pozdrowionka[/b]
Anonymous
Dodano
17.01.2004 10:28:43
:
Witam.
Mam bardzo duzy a zarazem dziwny problem ... po zainstalowaniu systemu XP regularnie co jakieś 5,10 minut komputer sam sie resetuje ... a polega to na tym ze najpierw pojawia się jakiś błąd a następnie wyskakuje okienko z jakimś głupim tekstem i odliczaniem czasu. Po 60 sek komputer się resetuje ? Wie ktoś moze jak sobie z tym poradzić ?

Witam miałem ten sam problem a dotyczy on dziury w systemie przez którą przedostaje się robak blaster jeden ze sposobów uniknięcia zamknięcia się systemu po pojawieniu się okienka to wciśnij menu start/uruchom i w pole wpisz shutdown –a i naciśnij ok puźniej trzeba zainstalować łatkę dostępną na stronie www.microsoft.com o nazwie WindowsXP–KB823980–x36–plk no i powinien działać a no i jeszcze trzeba się pozbyć tego wirusa napisz do mnie mefiu2000@tenbit.pl to ci prześle E–mailem tą łatkę Pozdrawiam[/b]
Anonymous
Dodano
17.01.2004 10:22:38
:
Witam.

Witam miałem ten sam problem a dotyczy on dziury w systemie przez którą przedostaje się robak blaster jeden ze sposobów uniknięcia zamknięcia się systemu po pojawieniu się okienka to wciśnij menu start/uruchom i w pole wpisz shutdown –a i naciśnij ok puźniej trzeba zainstalować łatkę dostępną na stronie www.microsoft.com o nazwie WindowsXP–KB823980–x36–plk no i powinien działać a no i jeszcze trzeba się pozbyć tego wirusa napisz do mnie mefiu2000@tenbit.pl to ci prześle E–mailem tą łatkę Pozdrawiam[/b]
Anonymous
Dodano
:
Witam.

Anonymous
Dodano
Blaster take the world zainstaluj sobie norton internet seciurity iściagnij łatki na blastera z siedziby bila ge–ja
Darkman
Dodano
17.01.2004 02:05:16
Jejku to juz jest nudne.
TUTAJ jest wszystko dokladnie opisane.
LUDZIE UZYWAJCIE OPCJI SZUKAJ.
theboss78
Dodano
16.01.2004 23:50:10
neo340:
:D :D :D WITAJ W KLUBIE BLASTERA :D :D :D wpisz w wyszukiwarkę tego forum – blaster a napewno coś znajdziesz

nic innego powtórze za neo340 witamy w klubie blastera
podaj maila wyslę ci szczepionkę
Xior
Dodano
16.01.2004 23:48:32
wyświetliło się znowu i teraz to zapisałem ... a więc wygląda to tak ... po 5 min pojawia się okienko a w nim ... "Wystapił problem z aplikacją generic Host process for win32 Services i zostanie ona zamknięta" a następnie zaraz po tym pojawia się drugie okienko ... "System musi być uruchomiony ponownie poniewaź usługa zdalna wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana" .... i tak cały czas co chwile ... help !!
Anonymous
Dodano
16.01.2004 23:34:42
Anonymous
Dodano:
16.01.2004 23:22:33
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1