bardzo dziwny problem
Witam.
Mam bardzo duzy a zarazem dziwny problem ... po zainstalowaniu systemu XP regularnie co jakieś 5,10 minut komputer sam sie resetuje ... a polega to na tym ze najpierw pojawia się jakiś błąd a następnie wyskakuje okienko z jakimś głupim tekstem i odliczaniem czasu. Po 60 sek komputer się resetuje ? Wie ktoś moze jak sobie z tym poradzić ?
Mam bardzo duzy a zarazem dziwny problem ... po zainstalowaniu systemu XP regularnie co jakieś 5,10 minut komputer sam sie resetuje ... a polega to na tym ze najpierw pojawia się jakiś błąd a następnie wyskakuje okienko z jakimś głupim tekstem i odliczaniem czasu. Po 60 sek komputer się resetuje ? Wie ktoś moze jak sobie z tym poradzić ?
Odpowiedzi: 15
to w czasie instalacji xp odłacz kabel sieciowy (od internetu), zanim sie połączysz wgraj łate. dopiero po wgraniu łaty podłącz sie do internetu.
zrobiłem juź wszystko co tu mówiliście ... uruchomiłem ten programik symanteca do usuwania ... i nic niby usunął tego wirusa ale łatka powirusowa nie daje sie zainstalowac ... co gorsza znowu pojawia sie 60 sek ... juz dwa razy formatowalem dysk ... i za kazdym razem dzieje sie to samo ... niedlugo strace cierpliwosc i przeniose sie na wina me...
Zobacz czy masz w DodańUsuń ( Panel sterowania )KB823980.
Jeśli tak, to moźe to się tak zachowywać na probę ponownej instalacji.
Jeśli tak, to moźe to się tak zachowywać na probę ponownej instalacji.
zeskanowalem chyba nic nie wykrylo... ale dalej nie moge tego pliku zainstalowac... znika przy instalacji nie wiem co jest .... jestem zalamany doslownie :/...POMOCY !!!
topi:format c: :?
Jasne, z takimi radami to do babci Jadzi.
:arrow: Zainstaluj Symantec Blaster Remover ToolFixa na początek ( z podanego linka j/w ) i przeskanuj nim system, dopiero potem instaluj łatę.
:arrow: Lub zainstaluj to : KB833330
Narzędzie do usuwania robaka Blaster z systemu Windows (KB833330)
Data wydania : 31.12.2003
Wersja : 1.0
Wielkość pliku : 317KB
Opis :
Została zidentyfikowana sytuacja, kiedy niektóre systemy mogły zostać zainfekowane przez robaka Blaster przed zainstalowaniem w nich poprawki MS03–026 [KB823980]. Dzięki temu narzędziu moźna usuniąć robaka Blaster z tych systemów. Po zainstalowaniu tego narzędzia w systemach z wprowadzoną juź poprawką MS03–026 [KB823980] lub MS03–039 [KB824146] nie trzeba wykonywać źadnych czynności. Narzędzie to umoźliwia usunięcie robaka Blaster z komputera.
Zródło : http://www.winxp.com.pl
Potem moźesz juź instalować KB823980 ( łatę ).
format c: :?
sorrki... ale Ja mam teraz propblem z lata ... :/... instalowalem nie raz latke ... ale teraz nie daje rzdy zainstalowac jej :/... chodzi o to ze klikam w nia laduje sie ladnie ... dochodzi do licencji tam zaznaczam ze sie zgadzam klikam DALEJ... pojawiasie ladowanie (wgrywanie plikow) dojdzie kawalek i znika okno... i nie mam zielonego pojecia co jest... mam dopiero co zainstalowanego windowsa i mam glowe ... dlaczego mi znika to co ! :/... kiedys tak nie bylo ! juz 2 dzien siedze na takim kompie ! :/ POMOCY.... !
:wyświetliło się znowu i teraz to zapisałem ... a więc wygląda to tak ... po 5 min pojawia się okienko a w nim ... "Wystapił problem z aplikacją generic Host process for win32 Services i zostanie ona zamknięta" a następnie zaraz po tym pojawia się drugie okienko ... "System musi być uruchomiony ponownie poniewaź usługa zdalna wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana" .... i tak cały czas co chwile ... help !!
Jak się znowu pojawi to masz minutę musisz szybko działać wciśnij menu start/ uruchom i w pole wpisz shutdown –a i naciśnij ok okienko zniknie pozdrowionka[/b]
:Witam.
Witam miałem ten sam problem a dotyczy on dziury w systemie przez którą przedostaje się robak blaster jeden ze sposobów uniknięcia zamknięcia się systemu po pojawieniu się okienka to wciśnij menu start/uruchom i w pole wpisz shutdown –a i naciśnij ok puźniej trzeba zainstalować łatkę dostępną na stronie www.microsoft.com o nazwie WindowsXP–KB823980–x36–plk no i powinien działać a no i jeszcze trzeba się pozbyć tego wirusa napisz do mnie mefiu2000@tenbit.pl to ci prześle E–mailem tą łatkę Pozdrawiam[/b]
Witam miałem ten sam problem a dotyczy on dziury w systemie przez którą przedostaje się robak blaster jeden ze sposobów uniknięcia zamknięcia się systemu po pojawieniu się okienka to wciśnij menu start/uruchom i w pole wpisz shutdown –a i naciśnij ok puźniej trzeba zainstalować łatkę dostępną na stronie www.microsoft.com o nazwie WindowsXP–KB823980–x36–plk no i powinien działać a no i jeszcze trzeba się pozbyć tego wirusa napisz do mnie mefiu2000@tenbit.pl to ci prześle E–mailem tą łatkę Pozdrawiam[/b]
Blaster take the world zainstaluj sobie norton internet seciurity iściagnij łatki na blastera z siedziby bila ge–ja
neo340::D :D :D WITAJ W KLUBIE BLASTERA :D :D :D wpisz w wyszukiwarkę tego forum – blaster a napewno coś znajdziesz
nic innego powtórze za neo340 witamy w klubie blastera
podaj maila wyslę ci szczepionkę
wyświetliło się znowu i teraz to zapisałem ... a więc wygląda to tak ... po 5 min pojawia się okienko a w nim ... "Wystapił problem z aplikacją generic Host process for win32 Services i zostanie ona zamknięta" a następnie zaraz po tym pojawia się drugie okienko ... "System musi być uruchomiony ponownie poniewaź usługa zdalna wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana" .... i tak cały czas co chwile ... help !!
Strona 1 / 1