Bardzo dziwny problem

Czesc. Mam problem: mialem jakiegos wirusa(bo jak wlaczylem IE to pojawiala sie jakas stronka) i zrobilem mu skana on–line mks_virem i usunal mi kilka plikow. Pozniej zresetowalem kompa a tu lipa: nie da sie nic otworzyc:(. Wywala mi ze nie moze odnalezc pliku chociarz plik jest.I tak jest z prawie wszystkimi plikami. Dodam jescze ze IE normalnie dziala ale da sie wchodzic tylko na niektore strony a czasem wogule na zadne:( BLAGAM POMOZCIE. acha i jesli bm musial robic formata to mialem duzo bardzo waznych adresow w Outlooku i maila ze zdjeciami ktorych nie mam na dysku. czy da sie to odzyskac?

Odpowiedzi: 9

Przekopiuj ksiąźkę adresową i maile,jeźeli naprawa systemu i usunięcie szkodników nie pomogą strzel formata.
Potem zaimportujesz dane z outlooka z powrotem.
MarcinX
Dodano
26.12.2004 19:13:28
No dobra a co z tym outlookiem w moim windowsie???
d_woj
Dodano
26.12.2004 19:09:46
Jakie wolne miejsce ?
Jaka druga instalka.
Po prostu odpalamy płytę z systemem i w odpowiednim miejscu zaznaczamy "Naprawa systemu"
Inną sprawą jest to źe jeźeli Win jest mocno zainfekowany niewiele to pomoźe.

99none:
– jeśli po tym nie działa , to tylko re–instalacja windows jeśli masz duzo wolnego miejsca na dysku to zainstaluj obok "swego" windowsa nowego wina np. w katalogu i399
:cry:

Po co :?:
Jeźeli reinstalacja to reinstalacja po co trzymać g.... na dysku.

99none:
– i nie pozwól na tzw. nakładkę, czyli naprawę wina, zwykle efekt jest źałosny.

A świstak siedzi i zwija te sreberka :mrgreen:
Baaardzo często to pomaga.
MarcinX
Dodano
26.12.2004 19:08:13
– start, uruchom i tutaj piszemy sfc /scannow
– sfc to jest program systemowy

– jak nie ma miejsca na drugą instalkę windowsa to trzeba szukac innego sposobu, chyba źe format c: i nasze dane nie sa aź tak potrzebne.

:lol:
99none
Dodano
26.12.2004 18:21:56
a jak ktos nie ma duzo wolnego miejsca?? :(
:)
Dodano
26.12.2004 18:09:27
A skad wziasc ten sfc /scannow???
d_woj
Dodano
26.12.2004 18:08:18
– uruchomic sfc /scannow, powinien poprosic o instalke xp
– mozna tez uruchomic w trybie awaryjnym sfc /scannow.
– jeśli po tym nie działa , to tylko re–instalacja windows jeśli masz duzo wolnego miejsca na dysku to zainstaluj obok "swego" windowsa nowego wina np. w katalogu i399.
– tylko nie pozwół aby instalka formatowała dysk.
– i nie pozwól na tzw. nakładkę, czyli naprawę wina, zwykle efekt jest źałosny.

99none
Dodano
26.12.2004 18:06:24
witam, mam ten sam problem, a jak sie lacze z netem to tak jak by sie pulpit restartowal i nie pozwala mi w wejsc w net tego posta mi sie udalo w trybie awaryjnym napisac (choc w trybie mi myszka nie dizala i musze klawiatura tylko dzialac) z tego co widzialem ten wirus nazywa sie 125026.ban i nie moge nigdzie znalesc sposobu na niego.

prosze o pomoc
:)
Dodano
26.12.2004 17:40:10
Dzieki za pomoc le nie raczej nie zrobie tego skana on_line bo nie moge wejsc do internetu. Mam zainstalowana mozille ale nie da sie jej otworzyc z ww powodu. Macie jescze jakies propozycje? Acha i nie moge znalezc tych plikow:( Mozecie podac lokalizacje w win XP w angielskiej wersji jezykowej? Bylbym wdzieczny.
d_woj
Dodano
26.12.2004 17:05:49
d_woj
Dodano:
26.12.2004 16:49:38
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1