BARDZO DZIWNY PROBLEM! ===>ZAJRZYJ<====

Opisze moja sytuacje: Mam lacze przez kablowke 640kb/s ,podlaczone do mojego komputera przez usb. Moj komputer z koleji jest polaczony z domowa siecia(mam w domu 3 kompy) i oczywiscie udostepniam lacze. Przy konfiguracji Azureusa nie wyskakiwal mi blad z NATem, wiec mniemam ze go nie ma :?Uzywam portu 6883. Ale dlaczego np laczy mi sie z 24 peerami i 4 seedami jak mozliwych jest ze 100x wiecej? W ogole jaki mam adres IP zewnetrzny czy wewnetrzny? Sam jestem administratorem, wiec jak mam np. przydzielic jakies porty itd,itp? Azureus,BitComet,BitTornado,BitTorrent,ABC wszystkie robia tak samo! lacza sie np ze 200 peerami i 45seedami a transfer nadal jest 1–5kB/s ... Co robic?Jak to zmienic?

Odpowiedzi: 6

...moźe zmniejsz:
–liczbę połączeń wychodzących,
–upload,
–max liczbę torrentów pobieranych jednocześnie,
a global max downoload ustaw na 0.
corning
Dodano
12.11.2004 14:23:56
czytalem,czytalem! Tylko to nie oto chodzi! kiedy pisalem tamten temat to transfer na torrencie byl dobry,a ogolnie www sie zacinalo! teraz jest odwrotnie! torrenty nie ida wcale(chociaz sa polaczone z 50seedami i 300peerami, to download jest 0–3kB/s)
kronung
Dodano
12.11.2004 14:09:43
...a przyczytałeś cały temat :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22070, który notabene sam załoźyłeś ?
corning
Dodano
12.11.2004 14:03:51
robilem i na 6883 bylo OK. Sam nie wiem co o tym myslec... Jeszcze niedawno sciagalem z predkoscia 40–50kB/s a teraz 3–5kB/s jak nie 0kB/s ... Nie wiem co sie zmienilo ale sciaganie stalo sie niemozliwe! A w uploadzie mam ustawione na 20kB/s
kronung
Dodano
12.11.2004 13:55:08
...nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wygląda na to, źe więcej udostępniasz niź ściagasz, jeśli tak to zmień w konfiguracji ilość upload do downolad. No i pytanko czy przy konfiguracji Azureusa robiłeś test portu i czy wychodzil pozytyw.

–––––––––––––––––
Cholera coś się chrzani na forum, klikam i wyskakuje mi błąd: Rain into problems sending Mail. Response:504 Invalid Username or Password
a pochwili okazuje się, źe moj post dotarł, ale dwukrotnie ????
corning
Dodano
12.11.2004 10:30:58
...nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wygląda na to, źe więcej udostępniasz niź ściagasz, jeśli tak to zmień w konfiguracji ilość upload do downolad. No i pytanko czy przy konfiguracji Azureusa robiłeś test portu i czy wychodzil pozytyw.

–––––––––––––––––
Cholera coś się chrzani na forum, klikam i wyskakuje mi błąd: Rain into problems sending Mail. Response:504 Invalid Username or Password
a pochwili okazuje się, źe moj post dotarł, ale dwukrotnie ????
corning
Dodano
12.11.2004 10:30:58
kronung
Dodano:
12.11.2004 01:30:53
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1