BARDZO DZIWNY PROBLEM! ===>ZAJRZYJ<====
Opisze moja sytuacje: Mam lacze przez kablowke 640kb/s ,podlaczone do mojego komputera przez usb. Moj komputer z koleji jest polaczony z domowa siecia(mam w domu 3 kompy) i oczywiscie udostepniam lacze. Przy konfiguracji Azureusa nie wyskakiwal mi blad z NATem, wiec mniemam ze go nie ma :?Uzywam portu 6883. Ale dlaczego np laczy mi sie z 24 peerami i 4 seedami jak mozliwych jest ze 100x wiecej? W ogole jaki mam adres IP zewnetrzny czy wewnetrzny? Sam jestem administratorem, wiec jak mam np. przydzielic jakies porty itd,itp? Azureus,BitComet,BitTornado,BitTorrent,ABC wszystkie robia tak samo! lacza sie np ze 200 peerami i 45seedami a transfer nadal jest 1–5kB/s ... Co robic?Jak to zmienic?
Odpowiedzi: 6
...moźe zmniejsz:
–liczbę połączeń wychodzących,
–upload,
–max liczbę torrentów pobieranych jednocześnie,
a global max downoload ustaw na 0.
–liczbę połączeń wychodzących,
–upload,
–max liczbę torrentów pobieranych jednocześnie,
a global max downoload ustaw na 0.
czytalem,czytalem! Tylko to nie oto chodzi! kiedy pisalem tamten temat to transfer na torrencie byl dobry,a ogolnie www sie zacinalo! teraz jest odwrotnie! torrenty nie ida wcale(chociaz sa polaczone z 50seedami i 300peerami, to download jest 0–3kB/s)
...a przyczytałeś cały temat :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22070, który notabene sam załoźyłeś ?
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22070, który notabene sam załoźyłeś ?
robilem i na 6883 bylo OK. Sam nie wiem co o tym myslec... Jeszcze niedawno sciagalem z predkoscia 40–50kB/s a teraz 3–5kB/s jak nie 0kB/s ... Nie wiem co sie zmienilo ale sciaganie stalo sie niemozliwe! A w uploadzie mam ustawione na 20kB/s
...nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wygląda na to, źe więcej udostępniasz niź ściagasz, jeśli tak to zmień w konfiguracji ilość upload do downolad. No i pytanko czy przy konfiguracji Azureusa robiłeś test portu i czy wychodzil pozytyw.
–––––––––––––––––
Cholera coś się chrzani na forum, klikam i wyskakuje mi błąd: Rain into problems sending Mail. Response:504 Invalid Username or Password
a pochwili okazuje się, źe moj post dotarł, ale dwukrotnie ????
–––––––––––––––––
Cholera coś się chrzani na forum, klikam i wyskakuje mi błąd: Rain into problems sending Mail. Response:504 Invalid Username or Password
...nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wygląda na to, źe więcej udostępniasz niź ściagasz, jeśli tak to zmień w konfiguracji ilość upload do downolad. No i pytanko czy przy konfiguracji Azureusa robiłeś test portu i czy wychodzil pozytyw.
–––––––––––––––––
–––––––––––––––––
Strona 1 / 1