Bardzo duży plik .doc

Spotkałem sie z nast. problemem. Niektóre pliki worda maja ogromne rozmiary, np. dzisiaj użytkownik pokazał mi 15 stronicowy dokument, który waży aż 60 MB. W dokumencie prócz tekstu jest tylko nagłówek i stopka a takto żadnej grafiki - tylko czysty tekst. Może ktoś poradzić ?

Odpowiedzi: 2

Próbowałem zapisać pod inna nazwa w innej lokacji, ale nic to nie dało. Kopiuj wklej też nic nie zmienia - po zaznaczeniu samego tekstu i wklejeniu go do nowego dokumentu i zapisaniu ten nowy dokument zajmuje tyle samo miejsca (60MB). ostatecznie wziąłem kopiuj do Wordpada i z niego do worda z powrotem, teraz zajmuje 30KB :) Generalnie nie wiem czemu word tak wyolbrzymia pliki, może jakiś wirus.. nie wiem. problem nie istnieje przy krótkich kilkunastostronicowych dokumentach, ale są dokumenty po kilkaset stron i tu jest już problem (plik sie rozrasta nawet do 500-600MB).
invi
Dodano
11.10.2007 17:01:03
Po zapisaniu za pomocą Zapisz jako .... też tak jest ?? Opcjonalnie - spróbowałbym skopiować całość do nowego dokumentu ctrl+a, ctrl+c, ctrl+v Update: Zerknij tez tutaj -> [url]http://ciencia.silvert.org/editing/shrinking.htm[/url] - numer ze zmiana rozmiaru strony.
Żółty
Dodano
11.10.2007 15:11:43
invi
Dodano:
11.10.2007 14:51:30
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1