bardzo długie zamykanie systemu win xp

Mam problem z bardzo długim zamykaniem się windowsa XP. Uruchamiając "zamykanie systemu" lub "uruchom ponownie" pojawia się standardowa plansza z napisem "zamykanie systemu" i komputer na przynajmniej 20 sekund stoi bezczynny, dopiero później zamyka system.
Moja konfiguracja: Athlon 1600, 392MB DDR, Matrox G550, modem i karta sieciowa (chyba nie mają znaczenia, bo wyjąłem je z komputera i niestety problem pozostał bez zmian). Windows świeźo zainstalowany, do tego tylko Office, Corel i sterowniki do urządzeń, nic poza tym.
Bardzo proszę o szybką odpwoiedź
PS uruchamiając komputer w trybie awaryjnym problem ten nie występuje, komputer zamyka się standardowo

Odpowiedzi: 20

Lezio111:
Jest alternatywa: zostać hackerem, wtedy nikt słabszy nie powinien podskakiwać :D

ty chyba nie wiesz kto to jest prawdziwy haker i dlaczego robi to co robi. na pewno nie po to źeby "mu nikt nie podskoczył"
roadrunner
Dodano
20.01.2003 23:00:01
Jest alternatywa: zostać hackerem, wtedy nikt słabszy nie powinien podskakiwać :D
Lezio111
Dodano
20.01.2003 22:10:42
The_judge:

Chociaz przyznam ze nie obawiam sie o swoje bezpieczenstwo z tego wzgledu ze jestem raczej malo kuszacym celem do atakow..

i problem właśnie w tym źe większośc ludzi tak uwarza [bez urazy], ja np w niedziele w ciągu 2h miałem 2 próby ataku, a tesh nic ciekawego wydawałoby sie na kompie nie mam
roadrunner
Dodano
20.01.2003 22:08:20
To poczytaj...W Kolonii facetowi wycięli pracę doktorską na jakiś waźny temat.A miał wszystko co jest cywilnie do kupienia.Weszli z Santa Barbara.
I tyle :lol:
tire
Dodano
20.01.2003 22:08:11
Angielski and niemicki znam troche ( bardziej angielski). :)
Lezio111
Dodano
20.01.2003 21:59:11
Jak to mówią, tak czy śmak,poczytać wart posty ludzi na czatach kerio.com i ants.Niemcy świetnie czują
wirusologię..... :shock: Poczytać!Tyle,źe po angielsku lub niemiecku :lol:
tire
Dodano
20.01.2003 21:55:00
sorrki :oops: tu nic nie było ( te kliknięcia).

P.S.
Do Tire:
ja się równierz nie uwaźam za fachowca od kompów. Za duźo jeszcze do poznania mam :)
Lezio111
Dodano
20.01.2003 21:51:10
Ten wir był od kolegi: przedostał się na dyskietce i chodowałem go dosłownie przez 2 lata, bo wchszanił mi się w papiery ojca ( gdybym by je ruszył, by miał powaźne problemy z Zusem i sądem :lol: ) a ja nie mogłem nic zrobić :D . Ale teraz miałem formata i poszedł z dymem :)
Lezio111
Dodano
20.01.2003 21:50:38
Bardzo dziękuję i za kulturę i za odpowiedź.Ja teź nie jestem fachowcem.Ale ty moźe kiedyś będziesz jakimś fachowcem....
tire
Dodano
20.01.2003 21:46:52
zeby nie bylo zadnych niejasnosci, ja sie za fachowca nie uwazam i tym bardziej z nikogo nie drwie.
Z reszta tire, widzac ze masz doswiadczenie w tej kwestii i czytasz duzo fachowych stron, zrezygnowalem wedle twoich rad z Zona na rzecz NIS...

Chociaz przyznam ze nie obawiam sie o swoje bezpieczenstwo z tego wzgledu ze jestem raczej malo kuszacym celem do atakow..
The_judge
Dodano
20.01.2003 21:42:56
Dodam jeszcze,proszę poprosić B3TONA o historię z wejściem przez "kogoś" do jego kompa,kiedyś gdy dał cynk adminowi i teraz,gdy jego "Szwagier" wyjął mu wszystko bez miałknięcia sys bezpieczeństwa.Tak,Panowie.Czytać,czytać :lol: 8)
tire
Dodano
20.01.2003 21:38:38
Dodam,źe miarą kultury fachowców,za których uwaźają się niektórzy tu,jest brak drwin z innych.
Drwiny i śmiechy są dowodem niewiedzy i słabości. :lol:
A uczyć się zawsze moźna.......... :arrow:
Wystarczy poczytać fachowe stronki :!:
A Honkong to przenośnia,moźe SOBOL wie jaka,a???
tire
Dodano
20.01.2003 21:30:46
ja szczerze mowiac to nigdy nie mialem przypadku by ktos sie do mnie wlamal – albo po prostu wlamywacz sobie po cichu wszedl, wzial to co chcial i kulturalnie wyszedl, a ja sobie nawet z tego sprawy nie zdaje :D
tire:
Bo ja,w przeciwieństwie do ciebie duźo czasu spędzam w Honkongu..

Tego nie zajarzylem, ale zakladam, ze w Hongkongu sa bardziej agresywni internauci :lol:
The_judge
Dodano
20.01.2003 21:26:11
ja szczerze mowiac to nigdy nie mialem przypadku by ktos sie do mnie wlamal – albo po prostu wlamywacz sobie po cichu wszedl, wzial to co chcial i kulturalnie wyszedl, a ja sobie nawet z tego sprawy nie zdaje :D
tire:

Tego nie zajarzylem, ale zakladam, ze w Hongkongu sa bardziej agresywni internauci :lol:
The_judge
Dodano
tire:

The_judge
Dodano
Do SOBOLA, DO SOBOLA :
Facet,myśl trochę.A jak nie myślisz to poczytaj. :oops:
Poczytaj posty,gdzie NPF i NAV zostały poranione i powpuszczały świństwa.Akurat ten zestaw mam.I daleki byłbym na twoim miejscu od drwienia ze mnie i moich zabezpieczeń.Bo ja,w przeciwieństwie do ciebie duźo czasu spędzam w Honkongu.....
Poza tym dziwię się Lezio,który niby ma rutera,a jakieś 2–3 mce temu miał infekcję.
Jeźeli jedziecie na Kasperskym,to i dobrze.Parę tygodni temu fachowcy weszli do bazy KAV i popier....i całą korespondencję z ich Klientami.Firma solidna,solidne zabezpieczenia – tylko SOBOL I LEZIO 111 wierzą,źe wszystko wytrzymajom,łot :lol: :shock: :roll:
tire
Dodano
20.01.2003 21:08:51
Do SOBOLA, DO SOBOLA :
Facet,myśl trochę.A jak nie myślisz to poczytaj. :oops:
Poczytaj posty,gdzie NPF i NAV zostały poranione i powpuszczały świństwa.Akurat ten zestaw mam.I daleki byłbym na twoim miejscu od drwienia ze mnie i moich zabezpieczeń.Bo ja,w przeciwieństwie do ciebie duźo czasu spędzam w Honkongu.....
Poza tym dziwię się Lezio,który niby ma rutera,a jakieś 2–3 mce temu miał infekcję.
Jeźeli jedziecie na Kasperskym,to i dobrze.Parę tygodni temu fachowcy weszli do bazy KAV i popier....i całą korespondencję z ich Klientami.Firma solidna,solidne zabezpieczenia – tylko SOBOL I LEZIO 111 wierzą,źe wszystko wytrzymajom,łot :lol: :shock: :roll:
tire
Dodano
20.01.2003 21:08:51
Tire jest obłoźny tymi anty świństwami źe z ciekawości wszystki świństwa niewiadomo jakim cudem się do jego kompa pchają aby coś sknocić :)
Lezio111
Dodano
20.01.2003 10:08:43
tire:
U mnie dość niedawno,taki problem stwarzał złośliwy ze wszech miar i niebezpieczny Nimda.E.Jest to Trojan. :(

:shock: Tire, gdzie tym mieszkasz w NASA czy w Pentagonie, źe masz tyle ataków, wirusów i spyware?
Facet zainstaluj sobie Kaspersky AV, SypBot, NPF2003, bo coś jest nie w porządku :?
Sobol
Dodano
20.01.2003 00:49:05
tire:
U mnie dość niedawno,taki problem stwarzał złośliwy ze wszech miar i niebezpieczny Nimda.E.Jest to Trojan. :(

:shock: Tire, gdzie tym mieszkasz w NASA czy w Pentagonie, źe masz tyle ataków, wirusów i spyware?
Facet zainstaluj sobie Kaspersky AV, SypBot, NPF2003, bo coś jest nie w porządku :?
Sobol
Dodano
20.01.2003 00:49:05
technotronik
Dodano:
07.12.2002 01:03:18
Komentarzy:
20
Strona 2 / 3