bankowość internetowa
Mam problem z rejestracją (nie mówiąc o wejściu) do
bankowości internetowej.
Po kliknięciu w "Rejestracja" wyświetla się
informacja: "Załadowanie komponentu nie powiodło się. Logowanie nie jest moźliwe.". Mam Windows XP Professional i Explorera 6 z SP1, stałe łącze 128kb/s. W pomocy technicznej bankowości
internetowej kazali mi ściągnąć Javę Microsoftu.
Ściągnąłem, zainstalowałem i źadnych zmian.
Za to w Netscapie z zainstalowaną Javą Suna mogę poruszać sie po systemie bankowości internetowej (nawet sprawdzać stan rachunków i lokat), ale nie mogę np. zlecać przelewów(innymi słowy nie mogę się komunikować z bankiem)– wyświetla się błąd 443.
Nie wiem co mam dalej robić. Bardzo proszę o jakieś
wskazówki i pomoc.
bankowości internetowej.
Po kliknięciu w "Rejestracja" wyświetla się
informacja: "Załadowanie komponentu nie powiodło się. Logowanie nie jest moźliwe.". Mam Windows XP Professional i Explorera 6 z SP1, stałe łącze 128kb/s. W pomocy technicznej bankowości
internetowej kazali mi ściągnąć Javę Microsoftu.
Ściągnąłem, zainstalowałem i źadnych zmian.
Za to w Netscapie z zainstalowaną Javą Suna mogę poruszać sie po systemie bankowości internetowej (nawet sprawdzać stan rachunków i lokat), ale nie mogę np. zlecać przelewów(innymi słowy nie mogę się komunikować z bankiem)– wyświetla się błąd 443.
Nie wiem co mam dalej robić. Bardzo proszę o jakieś
wskazówki i pomoc.
Odpowiedzi: 8
robert200:Jeźeli chodzi o BPH to trzeba zadzwonić do infolini i podać im swojego maila, to wyślą link gdzie moźna pobrać JAVE dla XP, tak samo miałem i zadziałało, niestety maila przypadkiem skasowałem i nie mam. Pozdrowionka
SZanowni dyskutanci uźywam na łaczu stałym bankowości internetowej od października 2002..
POd XP PRo I Wnd ME lub 98 .
POd Win XP PRo nie zawsze bankowość chodzi nie ma too nic wspólnego z jawą,, Bo jak raz chodzi pod tą samą konfiguracją raz nie to..
Interweniowałem w Banku i okazało sie , źe wina po stronie oprogramowaniaw Banku..(udowdniłem i m to)
Dlatego czymam na dysku wim ME poniewwaź nie ma problemu.. POd systemai dosowymi (Wndows (96 i ME)
POdobno ma sie poprawić.. Ma działac pod win Xp bez problemu .. I podobno pod linuxami . Na dzień dzisieszy nie działa. przynajmiej u mnie pod Debianem
Pozdrawiam
Jeźeli chodzi o BPH to trzeba zadzwonić do infolini i podać im swojego maila, to wyślą link gdzie moźna pobrać JAVE dla XP, tak samo miałem i zadziałało, niestety maila przypadkiem skasowałem i nie mam. Pozdrowionka
tu chodzi po prostu o to, źe IE pewnie nie przjmuje cookie wysyłanych przez stronę banku
Dokładnie powinieneś w opcjach internetowych zmniejszyć prywatność na NISKI wtedy bez problemu uda Ci się wejść na konto. Jestem tego w pełni przekonany. Taki sam miałem problem z logowaniem na mojej witrynie. Nie mogliśmy się zalogować jako admini na www.grykom.com Ale wystarczyło to zmienić i problem zniknął :D. 3maj się.
Wgrales SP1 dla Windows czy tylko dla IE? W SP1(nie SP1a) dla Windows jest java od Microsoftu. Po instalacji SP pojawia sie tez dodatkowa opcja w menu Start (Określ dostęp do programów...). Mozna wybrac tam
ktora wersja javy(od MS lub Sun'a) ma byc standardowo uruchamiana.
ktora wersja javy(od MS lub Sun'a) ma byc standardowo uruchamiana.
Podaj swój adres mailowy, to wyślę ci Javę, z którą wszystko będzie działać.
Z Java Suna rzeczywiscie mozesz miec klopot poruszac sie po stronach bankow. A skad wziales jave microsoftu ? Bo obecnie Microsoft nie udostepnia javy swojej a jedynie odsyla do suna.
Lub druga kwestia moze byc to ze masz zle ustawione zabezpieczenia w Narzedzia –> Opcje Internetowe lub masz firewalla.
Lub druga kwestia moze byc to ze masz zle ustawione zabezpieczenia w Narzedzia –> Opcje Internetowe lub masz firewalla.
Z Java Suna rzeczywiscie mozesz miec klopot poruszac sie po stronach bankow. A skad wziales jave microsoftu ? Bo obecnie Microsoft nie udostepnia javy swojej a jedynie odsyla do suna.
Strona 1 / 1