bankowość internetowa

Mam problem z rejestracją (nie mówiąc o wejściu) do
bankowości internetowej.
Po kliknięciu w "Rejestracja" wyświetla się
informacja: "Załadowanie komponentu nie powiodło się. Logowanie nie jest moźliwe.". Mam Windows XP Professional i Explorera 6 z SP1, stałe łącze 128kb/s. W pomocy technicznej bankowości
internetowej kazali mi ściągnąć Javę Microsoftu.
Ściągnąłem, zainstalowałem i źadnych zmian.
Za to w Netscapie z zainstalowaną Javą Suna mogę poruszać sie po systemie bankowości internetowej (nawet sprawdzać stan rachunków i lokat), ale nie mogę np. zlecać przelewów(innymi słowy nie mogę się komunikować z bankiem)– wyświetla się błąd 443.
Nie wiem co mam dalej robić. Bardzo proszę o jakieś
wskazówki i pomoc.

Odpowiedzi: 8

robert200:
Jeźeli chodzi o BPH to trzeba zadzwonić do infolini i podać im swojego maila, to wyślą link gdzie moźna pobrać JAVE dla XP, tak samo miałem i zadziałało, niestety maila przypadkiem skasowałem i nie mam. Pozdrowionka

SZanowni dyskutanci uźywam na łaczu stałym bankowości internetowej od października 2002..
POd XP PRo I Wnd ME lub 98 .
POd Win XP PRo nie zawsze bankowość chodzi nie ma too nic wspólnego z jawą,, Bo jak raz chodzi pod tą samą konfiguracją raz nie to..
Interweniowałem w Banku i okazało sie , źe wina po stronie oprogramowaniaw Banku..(udowdniłem i m to)
Dlatego czymam na dysku wim ME poniewwaź nie ma problemu.. POd systemai dosowymi (Wndows (96 i ME)
POdobno ma sie poprawić.. Ma działac pod win Xp bez problemu .. I podobno pod linuxami . Na dzień dzisieszy nie działa. przynajmiej u mnie pod Debianem
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
19.07.2003 00:34:03
Jeźeli chodzi o BPH to trzeba zadzwonić do infolini i podać im swojego maila, to wyślą link gdzie moźna pobrać JAVE dla XP, tak samo miałem i zadziałało, niestety maila przypadkiem skasowałem i nie mam. Pozdrowionka
robert200
Dodano
18.07.2003 23:34:57
tu chodzi po prostu o to, źe IE pewnie nie przjmuje cookie wysyłanych przez stronę banku
konrad_vme
Dodano
16.07.2003 16:53:27
Dokładnie powinieneś w opcjach internetowych zmniejszyć prywatność na NISKI wtedy bez problemu uda Ci się wejść na konto. Jestem tego w pełni przekonany. Taki sam miałem problem z logowaniem na mojej witrynie. Nie mogliśmy się zalogować jako admini na www.grykom.com Ale wystarczyło to zmienić i problem zniknął :D. 3maj się.
NetManek
Dodano
16.07.2003 16:12:07
Wgrales SP1 dla Windows czy tylko dla IE? W SP1(nie SP1a) dla Windows jest java od Microsoftu. Po instalacji SP pojawia sie tez dodatkowa opcja w menu Start (Określ dostęp do programów...). Mozna wybrac tam
ktora wersja javy(od MS lub Sun'a) ma byc standardowo uruchamiana.
kirdian
Dodano
16.07.2003 16:02:10
Podaj swój adres mailowy, to wyślę ci Javę, z którą wszystko będzie działać.
SLAY3R
Dodano
16.07.2003 15:49:57
Z Java Suna rzeczywiscie mozesz miec klopot poruszac sie po stronach bankow. A skad wziales jave microsoftu ? Bo obecnie Microsoft nie udostepnia javy swojej a jedynie odsyla do suna.

Lub druga kwestia moze byc to ze masz zle ustawione zabezpieczenia w Narzedzia –> Opcje Internetowe lub masz firewalla.
mrsit
Dodano
16.07.2003 15:23:53
Z Java Suna rzeczywiscie mozesz miec klopot poruszac sie po stronach bankow. A skad wziales jave microsoftu ? Bo obecnie Microsoft nie udostepnia javy swojej a jedynie odsyla do suna.

Lub druga kwestia moze byc to ze masz zle ustawione zabezpieczenia w Narzedzia –> Opcje Internetowe lub masz firewalla.
mrsit
Dodano
16.07.2003 15:23:53
adamwars
Dodano:
16.07.2003 14:05:31
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1