Baldurs Gate

Część mam pytanko. Gram w Baldurs Gate 1.
i nie mogę zlaleźć zadań źeby odsłonić część mapki na zachód od Pomocnej Dłoni
Do Wrót Baldura wejść nie moge (ok to jeszcze zrozumiałe)wszystko na dole (wszystkie krainy popd pomocna dłonia) odsłoniłem. Nie wiem moźe przegapiłem kogoś kto mnie wysyłał tam z jakims zadaniem i teraz chodzę i szukam "szczęścia"
Byłem teź w Brodzie Ulghota czy jakoś tam sie on nazywa . Nie wiem pomocy. Moje gg 4481066

Odpowiedzi: 4

Gdy skońćzysz zadanie z kopalnią Naskhel (łatwe.. kobolby są głównymi wrogami... warto sie zaopatrzyć w łuki), to będziesz musiał udać się do obozu Bandytów.
By odkryć tą lokalizacje, to musisz opróźnić Perdvalle i udać się do gospody feldeposta w Boregoście, wejść po schodach na kolejne piętro i wejść do pokoju, który znajduje się po lewej stronie ekranu.. znajdziesz tam postać przypominającą maga. Podejdź porozmawiaj z nią o jej sytuacji i zacznij walkę z magiem... po chwili się podda. Obiecaj mu, źe go ypuścisz i wyciągnij z niego wszystkie informacje... następnie nie dopełnij obietnicy i go zabij. Obóź Bandytów będzie odkryty.

Przed udaniem się do obozu, zaopatrz się w broń i strzały.. najlepiej kup troche magicznych, bo będą tam trochę mocniejsi przeciwnicy (choć w rzeczywistości cieniasy).

Opróźnij obóz i wejdź do głównego namiotu. W pierwsze kolejności zaatakuj maga z broni strzeleckiej (luków, proc, itp.), a następnie innych.

Po zabiciu bandytów w namiocie, porozmawiaj z tajemniczą osobą stojącą obok skrzyni. Następnie odbezpiecz w niej pułapkę, po czym opróźnij ją z cennego magicznego ekwipunku i listów.

Po ukończeniu rozdziału z bandytami, będzie trzeba zająć się Żelazną Dłonią... a dokładniej przejść przez wszystkie lokacje w knieji Otulisko (strasznie nudny dział), a następnie zabić wszystkich uzbrojonych (nie zabijaj górników) oraz dokończyć maga Daevorna na najniźszym poziomie Kopalni. Daevorn nie będzie aź tak trudny, jak "Rycerze Horroru" (czy coś w tym stylu).. ich rozwal magiczna bronią i strzałami chłodu, a następnie sprowokuj jedną postacią Daevorna i rzuć się do ucieczki.. cofnij się do korytarzy o dwa poziomy, daj "odpoczynek" i wróć do Daevorna – Puść w niego grad strzał i poślij wojowników z mieczami na niego... szybko padnie.

Po zabiciu jego zabierasz listy, ekwipunek, opróźniasz całe piętro i zanosisz klucz do włazu w kopalni do górników... po atopieniu kopalni Wrota Baldura staną przed tobą otworem.

P.S. Moze trochę chaotycznie napisałem, ale mniejsza z tym ;)

Pozdrawiam :)
Mrówek
Dodano
04.05.2005 23:09:41
Na zachód od Friendly Arm Inn? hmm chodzi ci o knieję otulisko? O ile pamietam to najpierw trzeba skończyć zadania z głównego wątku problemów ze skaźonym źelazem w Nashkel. Później było chyba trzeba coś zrobić w Lesie Ostrych Kłów i dopiero wtedy moźna będzie kontynuować główny wątek w Kniei Otulisko.

Tak mi się bynajmniej wydaje.
SLAY3R
Dodano
04.05.2005 17:28:36
No nie wiem, moźe jeszcze inna opcja jest???
U Feldeposta wchodzę na piętro i gadam z kolesiem (grubas) w pierwszym pokoju po lewej. To znaczy nawt nie mogę z nim pogadać . To on mói tylko do mnie coś w stylu " Nie nachodz mnie w moim pokoju...." czy cos takiego. I jest koniec rozmowy ...Nawet jak go zabijam jak sugerujesz, tracę tylko reputacje a aktualizacji mapy jak nie było tak nie ma, Wielkie dzieki za próby pomocy ale to chyba nie to
Pozdrawiam
Pekal
Dodano
04.05.2005 12:19:57
idź w Beregoście do gospody Feldeposta (ta największa), wejdź na piętro i po lewej stronie w najbiliźszym pokoju od schodów jest koleś. Pogadaj z nim potem go rozwal i mapa się zaaktualizuje
Peter_l
Dodano
03.05.2005 22:33:22
Pekal
Dodano:
25.04.2005 10:56:55
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1