bad sector?
miałem pewne kłopoty z zapasową partycją, mianowicie odczyt i zapis był bardzo niski. Postanowiłem źe moźe format coś zaradzi... trwał on ponad 3 godziny (dysk ma pojemność 250GB a ta partycja ~86GB) Po udanym formatowaniu odruchowo odpaliłem chkdsk i mam coś takiego:
Czy to są bad sectory? Jak pójdę do serwisu zareklamować dysk to dostanę nowy? Dodam źe dysk jest kompletnie pusty, a okazuje się źe jest zajete 64MB...
Czy to są bad sectory? Jak pójdę do serwisu zareklamować dysk to dostanę nowy? Dodam źe dysk jest kompletnie pusty, a okazuje się źe jest zajete 64MB...
Odpowiedzi: 9
Zrobiłem tak jak mówiłeś. Teraz juź chkdsk nie pokazuje źe są błędne sektory, tyle źe aplikacja od Seagate mówi źe mam bad sectory... Dysk do wymiany
ok. zrobię tak jak mówisz. A jeźeli nadal to tej operacji tak będzie to lecę z nim do serwisu
/matthew/ – wcale nie jest powiedziane, źe te bady rzeczywiście są.
Zdejmij partycję, ząłóz jąp onownie sprawdź programem producenta HDD i dopiero jeźlei po tej operacji będzie o uszkodzonych sektorach mowa to zacznij się o dysk martwić.
Zdejmij partycję, ząłóz jąp onownie sprawdź programem producenta HDD i dopiero jeźlei po tej operacji będzie o uszkodzonych sektorach mowa to zacznij się o dysk martwić.
Dobre Spiderko!!
Jedyne 60$ bez 5 centów, nic tylko kupić i liczyć na szczęście :D
widziałem źe są programy do naprawy uszkodzonych sektorów np. HDD Regenerator. Moźe nim spróbować, czy to nie ma sensu?
Masz uszkodzone sektory ale 276 kb. Jeśli jeszcze gwarancja nie wygasła na ten twardziel to moźesz śmiało złoźyć reklamacje poniewaź pojawiły się juź uszkodzone sektory. Tera to tylko kwiesta czasu aź ci padnie dysk.
No. To juz wiem, ale nadal nie wiem czy to bad sectory...
No to przeczytaj cały raport to będziesz wiedzial czemu jest zajete 64mb..
Strona 1 / 1