Backup wszystkiego...
Witam
Jak zrobić backup całej partycji/sytemu/tylko wybranych elementów systemu operacyjnego.
I jak wczytać dane ustawienia systemu/kompa... hmm tj. chyba jak zrobić bootowalnego CB aby moźna wczytać stare ustawienia.
Najlepiej aby soft był darmowy tzn jest jakaś alternetywa dla ghosta ?
pozdrawiam.
Jak zrobić backup całej partycji/sytemu/tylko wybranych elementów systemu operacyjnego.
I jak wczytać dane ustawienia systemu/kompa... hmm tj. chyba jak zrobić bootowalnego CB aby moźna wczytać stare ustawienia.
Najlepiej aby soft był darmowy tzn jest jakaś alternetywa dla ghosta ?
pozdrawiam.
Odpowiedzi: 6
Dzięki jakoś go dopadłem w niewielkim kiosku :)
Na stronie Eksperta w "Kiosku" sprawdź czy mają i czy moźna zamówić z ...dostawą do domu
A u mnie w Rzeszowie nigdzie tego nie ma... ;/
Wlasnie dzis kupilem ten numer w kiosku
Od dawna poszukiwalem TheBat! ver 3.x /on tylko w KSExpert wychodzi w wersji full/
I oto dzis znalazlem "ekspert pakiet" nr. 3/2005.
Sa tam 2 nr. pisma a na plytach m. in.
– Paragon Drive Backup 6.0 PL
– Paragon Partition Manager 6.0
– I wspomnie\any TheBat! 3.0 Home
opisy sa w gazetkach
Wszystko w pelnych wersjach za 13.90 PLN
Wydaje mi sie ze sie oplaca, acha kupilem to w malutkim saloniku kolportera, tak wiec poszukaj w miescie, wydaje mi sie ze znajdziesz :)
acha, masz ceny bata /wersja najnowsza/
– The Bat! v3 Home – zniźka 40% – cena 103,70 zł
– The Bat! v3 Home dla studentów i intytucji non–profit – zniźka 50% – cena 73,20 zł
Od dawna poszukiwalem TheBat! ver 3.x /on tylko w KSExpert wychodzi w wersji full/
I oto dzis znalazlem "ekspert pakiet" nr. 3/2005.
Sa tam 2 nr. pisma a na plytach m. in.
– Paragon Drive Backup 6.0 PL
– Paragon Partition Manager 6.0
– I wspomnie\any TheBat! 3.0 Home
opisy sa w gazetkach
Wszystko w pelnych wersjach za 13.90 PLN
Wydaje mi sie ze sie oplaca, acha kupilem to w malutkim saloniku kolportera, tak wiec poszukaj w miescie, wydaje mi sie ze znajdziesz :)
acha, masz ceny bata /wersja najnowsza/
– The Bat! v3 Home – zniźka 40% – cena 103,70 zł
– The Bat! v3 Home dla studentów i intytucji non–profit – zniźka 50% – cena 73,20 zł
Jest w obu wersjach językowych ,z tego co pamiętma, bo po płytę nie chce – ach to moje lenistwo – mi się sięgać – ISO do wypalenia.
Opis jakiś był, ale pewnie to co napłycie i w pomocy progrmau wystarczy.
Do systemów serwerowych tego nie da rady wykorzystać – sądzę po tym, źe i Paragon wydaje, tak jak inni producenci ( symantec, Acronis ), wersje dedykowane.
Dla w2k/XP jest jeszcze – darmowy całkiem – DrvImagerXP ,ale jak w nim z funkcjonalnością nie mam pojęcia.Musiałbyś znaleźć i sprawdzić.
Opis jakiś był, ale pewnie to co napłycie i w pomocy progrmau wystarczy.
Do systemów serwerowych tego nie da rady wykorzystać – sądzę po tym, źe i Paragon wydaje, tak jak inni producenci ( symantec, Acronis ), wersje dedykowane.
Dla w2k/XP jest jeszcze – darmowy całkiem – DrvImagerXP ,ale jak w nim z funkcjonalnością nie mam pojęcia.Musiałbyś znaleźć i sprawdzić.
Dzięki za szybką reakcje.
Rozumiem źe chodzi o ten numer –> http://www.komputerswiat.pl/ks/archiwum/ksxp0305.html
I program "Paragon Drive Backup 6.0"
btw. W tym numerze KŚ był opis jak z tego korzystać ?
A program jest po PL czy ENG... ? juź dosć długo korzystam z Paragona do partycjonowania HDD i jest zadowolony. teź był kiedyś w KŚ. :)
A i jeszcz jedno do jakich systemów ten programik sie nadaje ? XP i 2003 srv ?
Rozumiem źe chodzi o ten numer –> http://www.komputerswiat.pl/ks/archiwum/ksxp0305.html
I program "Paragon Drive Backup 6.0"
btw. W tym numerze KŚ był opis jak z tego korzystać ?
A program jest po PL czy ENG... ? juź dosć długo korzystam z Paragona do partycjonowania HDD i jest zadowolony. teź był kiedyś w KŚ. :)
A i jeszcz jedno do jakich systemów ten programik sie nadaje ? XP i 2003 srv ?
Strona 1 / 1