baaardzo powolny odczyt z płyt DVD RW

witam. mam nastepujący problem. nagrane przeze mnie płytki DVD - czas zapisu pełnych 4.5 GB danych trwa około 4 minut - są nieznośnie długo odczytywane, około 20 minut - na tym samym napędzie i także w innych komputerach. mam kilka innych nagrywarek w innych komputerach. to samo zjawisko dotyczy wszystkich. używam NERO 6 na wszystkich maszynkach. coś robię nie tak z tym nagrywaniem? o co chodzi? nagrywałem na różnych nośnikach, zawsze jest to samo.

Odpowiedzi: 3

nagrywarka: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B ale będę mógł sprawdzić wszystko dopiero w przyszłym tygodniu, bo jestem "na wyjeździe". jeszcze raz bardzo dziękuję :)
mycools
Dodano
22.11.2007 12:09:29
nagrywałem na DVD+ i DVD- Sony oraz Verbatim, rzeczywiście z prędkością 16x. przy najbliższej okazji spróbuję ustawić 8x, może to coś da? dziękuję.
mycools
Dodano
21.11.2007 11:02:52
  • SLAY3R 21.11.2007 14:31:09

[quote=mycools]nagrywałem na DVD+ i DVD- Sony oraz Verbatim, rzeczywiście z prędkością 16x. przy najbliższej okazji spróbuję ustawić 8x, może to coś da? dziękuję.[/quote] Może coś da, zobaczymy. Napisz jeszcze jaka to nagrywarka. Może być jeszcze kwestia tego, że nagrywarka jest kiepska lub uszkodzona i źle nagrywa... No ale z tym poczekamy aż sprawdzisz czy wolniej nagrywana płyta będzie odczytywana szybciej.

Hmm, czas nagrania około 4 minuty... prędkość zapisu jakieś 16x bądź 18x? Na mój nos wygląda na to że za szybko nagrane płyty przez co jakość zapisu jest kiepska a to skutkuje wolnym odczytem (bądź kiepskich płyt używasz - napisz na jakich nagrywałeś). Spróbuj nagrać płytę z prędkością powiedzmy 8x spróbuj też innych płyt i zobacz jak będzie.
SLAY3R
Dodano
20.11.2007 19:31:22
mycools
Dodano:
20.11.2007 14:19:55
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1