Azureus zamula kompa

Witam. Tym razem mam powaźny problem z Azureusem. Cały czas zajmuje 60–90% procesora. Jak go wyłącze to zuźycie mam ok. 10% a jak jest włączony to cały czas jest 100% zuźyca procesora. Mój hardłer jest poniźej. Azureus oczywiście najnowszy 2.4.0.0.

P.S. Nie wiem jak to się stało, ale własnie jak napisałem posta to zaczął chodzić normalnie. Przestraszył się czy co? :D Jak coś sie zmieni to napisze.

Odpowiedzi: 7

No trafiłeś z tym NODem :) Ale juź korzystam z uTorrent i jestem zadowolony, a Azureus poszedł się paść na jakąś łączkę :P
Rakoczyn
Dodano
17.03.2006 09:53:13
Emte:
Najczęstsze powody zapychania procesora:
– NOD32
– Netlimiter z niektórymi ustawieniami
– Ad–Aware 6 Ad Watch
– Inne Firewalle między innymi Nvidia Firewall
Aby rozwiązać problem naleźy wyłączyć a w niektórych przypadkach odinstalować program lub firewall.
NOD32:

Jakoś nigdzie znaleźć nie mogę treści w której Rakoczyn by podawał źe tymi programami dysponuje , ale moźliwe źe jasnowidz zawitał na forum i wie lepiej. :P
Co do zamulania – jesli nic nie jest wykrywane ani przez antywirusy , ani przez antyspyware , to pozostają jeszcze "Alternative Data Stream" czyli strumienie danych w których mogą się doczepić wirusy, czy złośliwe programy, jeśli system na NTFS mamy. Ale to tylko gdybanie jest , przez NETa i tak tego nie sprawdzimy.
A moźe zamykanie torrentowych serwerów równieź przyczynia się do takiego zachowania programu? Kto wie..
Seeker
Dodano
15.03.2006 22:58:18
Najczęstsze powody zapychania procesora:
– NOD32
– Netlimiter z niektórymi ustawieniami
– Ad–Aware 6 Ad Watch
– Inne Firewalle między innymi Nvidia Firewall
Aby rozwiązać problem naleźy wyłączyć a w niektórych przypadkach odinstalować program lub firewall.
NOD32:
Aby rozwiązać problem naleźy:
– zamknąć Azureusa
– otwieramy "NOD32 Control Center" z menu start lub system tray
– w "NOD32 Control Center" klikamy "IMON" pod "Resident modules and filters" w nowym oknie (po wpisaniu hasła jeźeli zabezpieczone) na górze okna klikamy na Miscellaneous, dalej klikamy na Edit w polu Exclusions.
– w nowym oknie z czterema przyciskami u dołu klikamy na przycisk "Add" i szukamy pliku javaw.exe znajdującego się standardowo w katalogu: C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_03\bin (w zaleźności od wersji javy ścieźka do katalogu moźe być inna)
– na koniec powinniśmy otrzymać okienko z czterema przyciskami u dołu a w nim ścieźkę do katalogu z plikiem javaw.exe
Zastosuj kolejne rozwiązania, jeźeli powyźsze nie rozwiązały problemu.
– odinstaluj wszystkie zainstalowane wersję javy, zresetuj komputer i zainstaluj najnowszą wersję javy (Jave 1.5.x znajdziesz w dziale Download)
– odinstaluj Azureusa oraz usuń katalog:
Windows: C:\documents and settings\_login_\application data\azureus
OSX: username\library\application support\azureus
Zainstaluj najnowszą wersję Beta którą znajdziesz w dziale Download

http://www.azureus.qx.pl/pytanie1.html
Emte
Dodano
15.03.2006 22:12:14
Jest to prawda Azureus działa na Javie przez co staje się najbardziej zasobozernym klientem torrent.
Z czasem uzywania go staje sie to normalne ze pobiera coraz więcej pamięci. Po pierwsze coraz więcej zadań ustawien itp.

Polecam wykonanie następujących czynności:
Całkowice usuń Azureusa, katalogi:
C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Azureus
C:\Program Files\Azureus

Czyscienie rejestru.

Oraz instalacja najnowszej wersji dostępnej:
http://www.azureus.qx.pl/kategoria1.html
Zenek Rolnik
Dodano
10.03.2006 18:33:06
No tak, tylko źe wcześniej chodził bez problemów nawet na słabszym procku (Celeron 1,7) i pamięci (512 SDRAM)
Rakoczyn
Dodano
10.03.2006 18:01:13
Azureus pracuje na Javie przez to właśnie jest tak pamięciozerny.
Zamien go na jakiegoś innego klienta sieci Torrent, Torrent, BitComet, BitSpirit etc.
Bobi
Dodano
10.03.2006 14:12:55
I tak jak myślałem: Włączyłem dzisiaj kompa znowu to samo :(
Rakoczyn
Dodano
10.03.2006 08:42:18
Rakoczyn
Dodano:
09.03.2006 22:02:25
Komentarzy:
7