azureus i porty
mam neostrade i router ktory rozdziela polaczenie na 2 komputery caly czas mam zolte sloneczka wiec sa zablokowane porty jak moge odblokowac je prosze o pomoc bo jestem w tym temacie zielony ....pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
Racja Abdenago :)Nie wspomnialem nic o przekierowaniu,poniewaź czytając kawałek o "zablokowanych portach" uznałem źe dostawca internetu to zrobił i nie ma moźliwosci tego zmiany.Słowo "neostrada" gdzieś mi umkneło :wink:
coyote_xp:
2.Co do źółtych słoneczek to IMO zawsze beda źółte mozesz tylko probowac zwiekszyc szybkosc polaczenia np.spróbować z jakimś innym klientem BT np.BitComet,BitSpirit
NIEPRAWDA !!!
kolega machalf84 pisze ze ma router ktory rozdziela mu sygnal z polaczenia adsl na 2 komputery, nic prostszego tylko przekierowac sobie po porcie na kazda maszyne i odpowiednio skonfigurowc klienta bt, w tej chwili nawet routery za 150 zl maja opcje przekierowania portu/zakresu, jesli za router robi jakas stara 486 to jeszce lepiej :)
gwarantuje ze po takim zabiegu buzki beda zielone, a transfery wyzsze
michalf84:mam neostrade i router ktory rozdziela polaczenie na 2 komputery caly czas mam zolte sloneczka wiec sa zablokowane porty jak moge odblokowac je prosze o pomoc bo jestem w tym temacie zielony ....pozdrawiam
1.Żółte słoneczko nie oznacza ze masz zablokowane porty
# Czarny – czekasz na podlaczenie do tracker'a
# Czerwony – nie jest mozliwe podlaczenie sie do innych klientow
# Zolty – plik sie sciaga, ale nie przyjmujesz polaczen przychodzacych (jestes za firewall'em, routerem itd)
# Niebieski – zaden klient nie ma czesci pliku, ktora potrzebujesz
# Zielony – plik sie sciaga i przyjmujesz polaczenia przychodzace (nie jestes za firewall'em, routerem lub jestes, ale przekierowales porty na swoj komputer)
2.Co do źółtych słoneczek to IMO zawsze beda źółte mozesz tylko probowac zwiekszyc szybkosc polaczenia np.spróbować z jakimś innym klientem BT np.BitComet,BitSpirit
Strona 1 / 1