Awaria plku rejestru XP–pomocyyyyyyyyyy!!!
Juź kilka razy instalowałem Xp–eka we wszystkich chyba moźliwych
konfiguracjach: FAT,NTFS, róźne partycje, wersja pl. i en. Za kaźdym razem
ten sam problem po kilku restartach, system więcej juź nie ruszyłył podczas
ładowania wyskakuje niebieski ekran z komunikatem: Awaria pliku rejestru
systemRootsystem32configsoftware (specjalnie nic nie instalowałem i
ciągle to samo).Prosze niech ktoś mi pomoźe !!!!!
:oops: :oops: :oops:
konfiguracjach: FAT,NTFS, róźne partycje, wersja pl. i en. Za kaźdym razem
ten sam problem po kilku restartach, system więcej juź nie ruszyłył podczas
ładowania wyskakuje niebieski ekran z komunikatem: Awaria pliku rejestru
systemRootsystem32configsoftware (specjalnie nic nie instalowałem i
ciągle to samo).Prosze niech ktoś mi pomoźe !!!!!
:oops: :oops: :oops:
Odpowiedzi: 7
Nie wiem jaki masz sprzet opisze wiec co dzialo si eu mnie i jest to jakis standard (sprawdzilem na kilku zestawach)
Konfiguracja (tylko istotne elementy): Athlon 1,7, GIGABYTE GA–7DX+, Barracuda 60GB, obudowa Big Tower.
Sprzet po zakupie prawidlowo dzialal pod duzym obciazeniem pzez 4 dni potem zaczely sie bledy (blue screeny) zwiazane z zapisem do rejestru/uszkodzeniem rejestru. Podejrzewalem dysk, ktory okzal sie sprawny. Potem temperatyre procka – tez byla ok max 58 stopni. Dopiero pomiary wykonane czujnikiem wykazaly ze plyta osiaga temperature ponad 60 stopni. Pomoglo dolozenie coolerka z tylu obudowy.
Okazalo sie ze pomimo obudowy duzej i dobrego coolerka na procku temperatura w srodku byla zbyt wysoka, a glownym zrodlem ciepla dysk. Barracudy bardzo sie nabgrzewaja co nie ma wplywu na poprawnosc ich pracy.
Obawiam sie ze jesli plyta ulegla juz uszkodzeniu nie da sie tego w domowych warunkach przetestowac zawsze jedan mozna sprobowac i otworzyc obudowe i chlodzic sprzed np wntylatorkiem pokojowym.
P.S podobne objawy moze dawac tez uszkodzenie pamieci i procka.
Konfiguracja (tylko istotne elementy): Athlon 1,7, GIGABYTE GA–7DX+, Barracuda 60GB, obudowa Big Tower.
Sprzet po zakupie prawidlowo dzialal pod duzym obciazeniem pzez 4 dni potem zaczely sie bledy (blue screeny) zwiazane z zapisem do rejestru/uszkodzeniem rejestru. Podejrzewalem dysk, ktory okzal sie sprawny. Potem temperatyre procka – tez byla ok max 58 stopni. Dopiero pomiary wykonane czujnikiem wykazaly ze plyta osiaga temperature ponad 60 stopni. Pomoglo dolozenie coolerka z tylu obudowy.
Okazalo sie ze pomimo obudowy duzej i dobrego coolerka na procku temperatura w srodku byla zbyt wysoka, a glownym zrodlem ciepla dysk. Barracudy bardzo sie nabgrzewaja co nie ma wplywu na poprawnosc ich pracy.
Obawiam sie ze jesli plyta ulegla juz uszkodzeniu nie da sie tego w domowych warunkach przetestowac zawsze jedan mozna sprobowac i otworzyc obudowe i chlodzic sprzed np wntylatorkiem pokojowym.
P.S podobne objawy moze dawac tez uszkodzenie pamieci i procka.
Spróbuj zrobić formata
mam ten sam problem tylko z plikiem windowssystem32configsystem – kijowa sprawa!!!
u mnie byla kwestia przegrzewania sie plyty a co za tym idzie kontrolera dysku
machu:Pewno masz pirata.....
A moźe to wina sprzętu......
Co to znaczy sprzętu, pamięć,dysk(samsung),czy moźe grafika(riva tnt 32MB)?
stawiam na sprzet mialem podobna sytuacje
Pewno masz pirata.....
Strona 1 / 1