AVI na VCD

Witam.otoz mam problem.mam na twardym zgrany film w AVI.chcialbym przekonwertowac go na VCD.uruchomilem Nero express.pobawilem sie w nim.wyglad menu itp.ale co dalej?wyszlo mi ze film ma ponad 800MB!jak go teraz mam zgrac na plytke CD?mam plyte 800MB/90min ale nero widzi tylko 703 MB!nie wiem jak to wszystko posklejac do kupy zeby mozna bylo odtwarzac na DVD.za pomoc bede bardzo wdzieczny.pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Rzeczywiście, jest wiele artykułów jak to zrobic, ale dla kogos kto chce to zrobic po raz pierwszy moga byc one napisane po chinsku, dlatego potrzebna jest pomoc!

Kliknąłem w ten powyźszy link "AVI to VCD" i znalazłem stronę, a dalej program o nazwie Zealot AVI to VCD SVCD DVD Converter 1.7! Czy dam rade nim przekonwertować dobrze plik AVI (+DivX) na ten VCD (czyli mpeg??)? Jeśli nie, to jakiego programu najlepiej uzyc?

Dzięki
imigas

PS – Juź znalazłem stronke o tym! Pytanie nie waźne!
imigas
Dodano
23.12.2004 23:48:28
kolo:
czyli co musze jescze zrobic?jaki program uzyc do tego i jak nagrac w nero?dzieki za pomoc
Przecie linka dostałes z propozycjami programow
Najpierw przerabiasz do VCD(mpeg) a dopiero pozniej nagrywasz w Nero jako VCD
PS: Podziel ten film na 2 czesci zanim przeprowadzisz konwersje do VCD
PS2: W necie pelno tutoriali, porad jak taka operacje zrobic
Bobi
Dodano
08.12.2004 23:38:37
czyli co musze jescze zrobic?jaki program uzyc do tego i jak nagrac w nero?dzieki za pomoc
kolo
Dodano
08.12.2004 23:33:44
To zmartwic Cie musze bo chyba zapomniales jeszcze o przerobieniu avi to VCD
Samo nagranie plyty jako VCD nie pozwoli filmu odtworzyc na stacjonarce
Bobi
Dodano
08.12.2004 23:23:22
kolo
Dodano:
08.12.2004 23:19:56
Komentarzy: