+++Avast4 i start WinXP+++

Temat zapewne dla Tire... :)

Mam taki problem od wczoraj... w a–vir Avast 4 Pro zaplanowalem skan przy bootowaniu, po czym zrebootowalem kompa by program mogl wytestowac dysk.
Niestety – windows xp po tej czynnosci sie juz nie uruchomil – probowalem w trybie awaryjnym, ostatnia znana konfiguracje, uruchomic normalnie – nic nie skutkuje.

Jedynie co jest na ekranie to migajacy kursor i dysk pracujacy na pelnych obrotach. Czekanie tez nic nie dalo bo robilem to wczoraj w nocy i postanowilem zostawic kompa – po 2,5 h ciagle to samo.
Czekam na jakiekolwiek sugestie – wszystko oprocz formatu :)

Pozdrawiam :D

Odpowiedzi: 20

W razie kłopotów technicznych wszystkim polecam kontakt z forum Avast

http://www.avast.com/forum/

Jest kilka języków porozumiewania się,m.inn.angielski.
Polskiego brak.
Ale Modreatorzy rozumieją po polsku choć odpowiedzi idą po english.
Jednoczesnie takźe ja słuźę wszystkim pomocą. :D

Pozdrawiam. 8)
tire
Dodano
12.06.2003 21:17:53
OKI.
Czyli temat wyjaśniony. :D
tire
Dodano
12.06.2003 15:57:21
tire:

Chyba jest problem z tym,źe uźywasz innej niź IE przeglądarki lub innej niź Outlook Express poczty.

Mozliwe, ale tych przyzwyczajen na pewno nie zmienie 8)

A co do braku skaningu poczty to mysle ze Antywirusowy Skaner WP.pl wystarczy, po za tym i tak juz mam we krwi ze zanim otworze jakis plik to najpierw testuje antywirem.

To chyba zamyka sprawe...

Pozdrawiam i dzieki :lol:
brtx
Dodano
12.06.2003 15:46:12
OKI.
Jeźeli nie moźesz pracować z Avast!4 HE lub PRO,to doradzam ci BitDefender Free lub PRO [trial 60 dni].
AntiVir PE 6 jest teź OK.Mocny,sprawny,jednak nie ma skaningu poczty wy– i przychodzącej.Zato usuwa dialery i macrowirusy.

Chyba jest problem z tym,źe uźywasz innej niź IE przeglądarki lub innej niź Outlook Express poczty.

Pozdrawiam
tire
Dodano
12.06.2003 15:31:22
tire doceniam naprawde.

Wczoraj juz sie tak wpienilem ze zainstalowalem AntiVir PE... nawet niezly.

System stabilny.
brtx
Dodano
12.06.2003 15:06:07
brtx

Wersja Avast!4 Home Edition nie posiada opcji blokady skryptowej.Coś pomyliłeś.
Jeźeli dalej jest moduł ScriptBlocking,tzn.,źe poprzedni Avast nie odinstalował się lub zainstalowałeś nie tą wersję.
Jeźeli odinstalowałeś prawidłowo Professional i prawidłowo zainstalowałeś Home Edition – a nadal masz jakimś cudem blokadę skryptów,moźe to świadczyć o błędach sytemu :?:

Jest to praktycznie niemoźliwe.
A jaki masz firewall i na którą partycję instalujesz???
Uwaga:nie krytykuję a chcem pomóc........
Pozdrawiam. 8)
tire
Dodano
12.06.2003 10:56:43
brtx

Wersja Avast!4 Home Edition nie posiada opcji blokady skryptowej.Coś pomyliłeś.
Jeźeli dalej jest moduł ScriptBlocking,tzn.,źe poprzedni Avast nie odinstalował się lub zainstalowałeś nie tą wersję.
Jeźeli odinstalowałeś prawidłowo Professional i prawidłowo zainstalowałeś Home Edition – a nadal masz jakimś cudem blokadę skryptów,moźe to świadczyć o błędach sytemu :?:

Jest to praktycznie niemoźliwe.
A jaki masz firewall i na którą partycję instalujesz???
Uwaga:nie krytykuję a chcem pomóc........
Pozdrawiam. 8)
tire
Dodano
12.06.2003 10:56:43
Sciagnalem, zainstalowalem – patrze – dalej ten modul Script Blocking... w Customize powylaczalem mu wszystko... moze sie nie bedzie zwisal...

blad stop powodowal wyswietlenie BSOD z tytulem :
BAD_POOL_CALLER czy jakos tak

Wiesz moze co to??
brtx
Dodano
12.06.2003 01:42:55
Dodam,źe jeźeli nie chcesz mieć ScriptBlocking`u,odinstaluj Professional a zainstaluj wersję Home Edition.Ma wszystko to samo,prócz blokady skryptów.
Wersja HE jest darmowa,wymaga rejestracji na stronie producenta i klucza uzyskiwanego na meil.
Poza tym,poustawiaj spokojnie Avast ze Start Avast>Menu>Settings.

Masz tam teź skórki.

Pozdrawiam. 8)
tire
Dodano
12.06.2003 00:15:24
Dodam,źe jeźeli nie chcesz mieć ScriptBlocking`u,odinstaluj Professional a zainstaluj wersję Home Edition.Ma wszystko to samo,prócz blokady skryptów.
Wersja HE jest darmowa,wymaga rejestracji na stronie producenta i klucza uzyskiwanego na meil.
Poza tym,poustawiaj spokojnie Avast ze Start Avast>Menu>Settings.

Masz tam teź skórki.

Pozdrawiam. 8)
tire
Dodano
12.06.2003 00:15:24
Prawoklik na ikonkę Avast w zasobniku systemowym,On Access Protection Control>Detalis>Terminate
lub
Customize>ustawy wg opisu.
tire
Dodano
12.06.2003 00:08:21
Chyba jednak wroce do AVG 6.0... Ten Avast (najprawdopodobniej) powoduje mi bledy STOP. Ja lubie niebieski ale nie az tak bardzo...

Przed sekundka kliknalem w linka w okienku GG i bleh – BSOD... Tylko sie przed tym pokazalo okienko Avasta. Jak trwale wylaczyc sprawdzanie skryptow w Avast?? [Script Blocking]
brtx
Dodano
11.06.2003 23:52:45
Mimo wszystko opiszę Avast!4 Home Edition/Professional:
–porozumiewa się głosem z uźytkownikiem,
–posiada VRDB –generator nowych wirusów i trojanów,
–wygaszacz skanujący av system,
–opcję skaningu z poziomu boot,
–automatyczne uaktualnienia,
–kilka skór,
–skaning plików spakowanych,
–ustawy wraźliwości,
–blokowanie skryptów,
–skaning poczty wy– i przychodzącej
Testy:
BitDefender – 83,26% wykrywalnosci,
AVG 6 – 66,85% "
Avast!v.4 – 86,85% "
Norton AV2003 – 90,01% "
AntiVir PE 6 – 79,31% "

To tyle.Przykro mi,źe akurat u ciebie brtx coś nie zagrało,a ja ten av polecałem. :!:
Myślę,źe jest to jakiś konflikt programowy lub zbieg okoliczności–który niebawem wyjaśni się.
Pozdrawiam. 8)
tire
Dodano
11.06.2003 16:26:20
Doceniam to Tire...

Ide formatowac....
Pod linuxem i tak nie otworze tego progsa do robienia bootdysku.

Zegnajcie... :P
brtx
Dodano
11.06.2003 14:48:04
Ok.Jak widzisz chciałem ci tylko dopomóc. :P
Pozda tym omówienie:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;310994
tire
Dodano
11.06.2003 14:42:49
tire:
Jest znany i opisany problem uźytkowy i poinstalacyjny z AVG 6.Program ten sprawia Czechom,i nie tylko,mnóstwo kłopotów.Po odinstalowaniu AVG 6 wg czeskiego forum,przestają chodzić:
poczta,
niektóre aplikacje,
Windows Update

Przestrzegam przed AVG 6,tym bardziej,źe nie reaguje on na test EICAR wyselekcjonowania zawirusowanej poczty w Outlook Express.AVG6 współpracuje jedynie[poprawnie]z Microsoft Outlook.Nie ma tak jak Avast! tylu nagród i homologacji Microsoftu dla WinXP.:!:

Znajdę link,podam.
PS:Avast! przed skaningiem z poziomu boot,musi być uaktualniony,np.ręcznie.Po instalacji nie zawiera kilku elementów roboczych :!:

Po instalacji pociagnalem wszystkie mozliwe updaty.
I po mimo problemow z Avastem nie zrezygnuje z niego :twisted:
brtx
Dodano
11.06.2003 14:25:05
Fenx The_judge, znalazlem w miedzyczasie... ale to jest to samo co z plyty, bo mam przeciez bootowalna... i nic to nie dalo.

Znlazlem za to ciekawa stronke

http://www.bootdisk.com/

Jednyna wada ze turtoriale sa po angielsku, ale znalazlem tam sposob na rozwiaznie np. problemu z bledem przy stacie systemu

Windows XP could not start because the following file is missing or corrupt: WINDOWSSYSTEM32CONFIGSYSTEM

http://www.kellys–korner–xp.com/xp_sys32.htm (jeden z linkow)
brtx
Dodano
11.06.2003 14:23:07
Jest znany i opisany problem uźytkowy i poinstalacyjny z AVG 6.Program ten sprawia Czechom,i nie tylko,mnóstwo kłopotów.Po odinstalowaniu AVG 6 wg czeskiego forum,przestają chodzić:
poczta,
niektóre aplikacje,
Windows Update

Przestrzegam przed AVG 6,tym bardziej,źe nie reaguje on na test EICAR wyselekcjonowania zawirusowanej poczty w Outlook Express.AVG6 współpracuje jedynie[poprawnie]z Microsoft Outlook.Nie ma tak jak Avast! tylu nagród i homologacji Microsoftu dla WinXP.:!:

Znajdę link,podam.
PS:Avast! przed skaningiem z poziomu boot,musi być uaktualniony,np.ręcznie.Po instalacji nie zawiera kilku elementów roboczych :!:
tire
Dodano
11.06.2003 14:18:32
te dyskietki znajdziesz tu :

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=55820EDB–5039–4955–BCB7–4FED408EA73F
The_judge
Dodano
11.06.2003 14:14:08
Howgh!!

Witam Tire...

No wiec od poczatku:
> kiedy instalowalem avasta nie mialem zadnego anty–anty :), wczesniej uzywalem AVG 6, no ale go odinstalowalem.
> ciekawia mnie te dyskietki... wiesz probowalem reinstalowac system z plyty ale kupa, po wgraniu plikow i restarcie dalej to samo: w miejscu gdzie powinno byc logo Windows XP jest czarny ekran i miga kursor.

Jak cos to juz zrobilem sobie backup najwazniejszych danych na partycje z Linuxem.... sprawdzilbym jeszcze dyskietki. Mozesz zapodac jakiegos linka?

:lol:
brtx
Dodano
11.06.2003 13:43:16
brtx
Dodano:
11.06.2003 10:49:21
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2