+++Avast4 i start WinXP+++
Temat zapewne dla Tire... :)
Mam taki problem od wczoraj... w a–vir Avast 4 Pro zaplanowalem skan przy bootowaniu, po czym zrebootowalem kompa by program mogl wytestowac dysk.
Niestety – windows xp po tej czynnosci sie juz nie uruchomil – probowalem w trybie awaryjnym, ostatnia znana konfiguracje, uruchomic normalnie – nic nie skutkuje.
Jedynie co jest na ekranie to migajacy kursor i dysk pracujacy na pelnych obrotach. Czekanie tez nic nie dalo bo robilem to wczoraj w nocy i postanowilem zostawic kompa – po 2,5 h ciagle to samo.
Czekam na jakiekolwiek sugestie – wszystko oprocz formatu :)
Pozdrawiam :D
Mam taki problem od wczoraj... w a–vir Avast 4 Pro zaplanowalem skan przy bootowaniu, po czym zrebootowalem kompa by program mogl wytestowac dysk.
Niestety – windows xp po tej czynnosci sie juz nie uruchomil – probowalem w trybie awaryjnym, ostatnia znana konfiguracje, uruchomic normalnie – nic nie skutkuje.
Jedynie co jest na ekranie to migajacy kursor i dysk pracujacy na pelnych obrotach. Czekanie tez nic nie dalo bo robilem to wczoraj w nocy i postanowilem zostawic kompa – po 2,5 h ciagle to samo.
Czekam na jakiekolwiek sugestie – wszystko oprocz formatu :)
Pozdrawiam :D
Odpowiedzi: 20
W razie kłopotów technicznych wszystkim polecam kontakt z forum Avast
http://www.avast.com/forum/
Jest kilka języków porozumiewania się,m.inn.angielski.
Polskiego brak.
Ale Modreatorzy rozumieją po polsku choć odpowiedzi idą po english.
Jednoczesnie takźe ja słuźę wszystkim pomocą. :D
Pozdrawiam. 8)
http://www.avast.com/forum/
Jest kilka języków porozumiewania się,m.inn.angielski.
Polskiego brak.
Ale Modreatorzy rozumieją po polsku choć odpowiedzi idą po english.
Jednoczesnie takźe ja słuźę wszystkim pomocą. :D
Pozdrawiam. 8)
OKI.
Czyli temat wyjaśniony. :D
Czyli temat wyjaśniony. :D
tire:
Chyba jest problem z tym,źe uźywasz innej niź IE przeglądarki lub innej niź Outlook Express poczty.
Mozliwe, ale tych przyzwyczajen na pewno nie zmienie 8)
A co do braku skaningu poczty to mysle ze Antywirusowy Skaner WP.pl wystarczy, po za tym i tak juz mam we krwi ze zanim otworze jakis plik to najpierw testuje antywirem.
To chyba zamyka sprawe...
Pozdrawiam i dzieki :lol:
OKI.
Jeźeli nie moźesz pracować z Avast!4 HE lub PRO,to doradzam ci BitDefender Free lub PRO [trial 60 dni].
AntiVir PE 6 jest teź OK.Mocny,sprawny,jednak nie ma skaningu poczty wy– i przychodzącej.Zato usuwa dialery i macrowirusy.
Chyba jest problem z tym,źe uźywasz innej niź IE przeglądarki lub innej niź Outlook Express poczty.
Pozdrawiam
Jeźeli nie moźesz pracować z Avast!4 HE lub PRO,to doradzam ci BitDefender Free lub PRO [trial 60 dni].
AntiVir PE 6 jest teź OK.Mocny,sprawny,jednak nie ma skaningu poczty wy– i przychodzącej.Zato usuwa dialery i macrowirusy.
Pozdrawiam
tire doceniam naprawde.
Wczoraj juz sie tak wpienilem ze zainstalowalem AntiVir PE... nawet niezly.
System stabilny.
Wczoraj juz sie tak wpienilem ze zainstalowalem AntiVir PE... nawet niezly.
System stabilny.
brtx
Wersja Avast!4 Home Edition nie posiada opcji blokady skryptowej.Coś pomyliłeś.
Jeźeli dalej jest moduł ScriptBlocking,tzn.,źe poprzedni Avast nie odinstalował się lub zainstalowałeś nie tą wersję.
Jeźeli odinstalowałeś prawidłowo Professional i prawidłowo zainstalowałeś Home Edition – a nadal masz jakimś cudem blokadę skryptów,moźe to świadczyć o błędach sytemu :?:
Jest to praktycznie niemoźliwe.
A jaki masz firewall i na którą partycję instalujesz???
Uwaga:nie krytykuję a chcem pomóc........
Pozdrawiam. 8)
Jeźeli dalej jest moduł ScriptBlocking,tzn.,źe poprzedni Avast nie odinstalował się lub zainstalowałeś nie tą wersję.
Jeźeli odinstalowałeś prawidłowo Professional i prawidłowo zainstalowałeś Home Edition – a nadal masz jakimś cudem blokadę skryptów,moźe to świadczyć o błędach sytemu :?:
Pozdrawiam. 8)
brtx
Pozdrawiam. 8)
Pozdrawiam. 8)
Sciagnalem, zainstalowalem – patrze – dalej ten modul Script Blocking... w Customize powylaczalem mu wszystko... moze sie nie bedzie zwisal...
blad stop powodowal wyswietlenie BSOD z tytulem :
BAD_POOL_CALLER czy jakos tak
Wiesz moze co to??
blad stop powodowal wyswietlenie BSOD z tytulem :
BAD_POOL_CALLER czy jakos tak
Wiesz moze co to??
Dodam,źe jeźeli nie chcesz mieć ScriptBlocking`u,odinstaluj Professional a zainstaluj wersję Home Edition.Ma wszystko to samo,prócz blokady skryptów.
Wersja HE jest darmowa,wymaga rejestracji na stronie producenta i klucza uzyskiwanego na meil.
Poza tym,poustawiaj spokojnie Avast ze Start Avast>Menu>Settings.
Masz tam teź skórki.
Pozdrawiam. 8)
Wersja HE jest darmowa,wymaga rejestracji na stronie producenta i klucza uzyskiwanego na meil.
Masz tam teź skórki.
Pozdrawiam. 8)
Dodam,źe jeźeli nie chcesz mieć ScriptBlocking`u,odinstaluj Professional a zainstaluj wersję Home Edition.Ma wszystko to samo,prócz blokady skryptów.
Masz tam teź skórki.
Pozdrawiam. 8)
Masz tam teź skórki.
Pozdrawiam. 8)
Prawoklik na ikonkę Avast w zasobniku systemowym,On Access Protection Control>Detalis>Terminate
lub
Customize>ustawy wg opisu.
lub
Customize>ustawy wg opisu.
Chyba jednak wroce do AVG 6.0... Ten Avast (najprawdopodobniej) powoduje mi bledy STOP. Ja lubie niebieski ale nie az tak bardzo...
Przed sekundka kliknalem w linka w okienku GG i bleh – BSOD... Tylko sie przed tym pokazalo okienko Avasta. Jak trwale wylaczyc sprawdzanie skryptow w Avast?? [Script Blocking]
Przed sekundka kliknalem w linka w okienku GG i bleh – BSOD... Tylko sie przed tym pokazalo okienko Avasta. Jak trwale wylaczyc sprawdzanie skryptow w Avast?? [Script Blocking]
Mimo wszystko opiszę Avast!4 Home Edition/Professional:
–porozumiewa się głosem z uźytkownikiem,
–posiada VRDB –generator nowych wirusów i trojanów,
–wygaszacz skanujący av system,
–opcję skaningu z poziomu boot,
–automatyczne uaktualnienia,
–kilka skór,
–skaning plików spakowanych,
–ustawy wraźliwości,
–blokowanie skryptów,
–skaning poczty wy– i przychodzącej
Testy:
BitDefender – 83,26% wykrywalnosci,
AVG 6 – 66,85% "
Avast!v.4 – 86,85% "
Norton AV2003 – 90,01% "
AntiVir PE 6 – 79,31% "
To tyle.Przykro mi,źe akurat u ciebie brtx coś nie zagrało,a ja ten av polecałem. :!:
Myślę,źe jest to jakiś konflikt programowy lub zbieg okoliczności–który niebawem wyjaśni się.Pozdrawiam. 8)
–porozumiewa się głosem z uźytkownikiem,
–posiada VRDB –generator nowych wirusów i trojanów,
–wygaszacz skanujący av system,
–opcję skaningu z poziomu boot,
–automatyczne uaktualnienia,
–kilka skór,
–skaning plików spakowanych,
–ustawy wraźliwości,
–blokowanie skryptów,
–skaning poczty wy– i przychodzącej
Testy:
BitDefender – 83,26% wykrywalnosci,
AVG 6 – 66,85% "
Avast!v.4 – 86,85% "
Norton AV2003 – 90,01% "
AntiVir PE 6 – 79,31% "
To tyle.Przykro mi,źe akurat u ciebie brtx coś nie zagrało,a ja ten av polecałem. :!:
Myślę,źe jest to jakiś konflikt programowy lub zbieg okoliczności–który niebawem wyjaśni się.Pozdrawiam. 8)
Doceniam to Tire...
Ide formatowac....
Pod linuxem i tak nie otworze tego progsa do robienia bootdysku.
Zegnajcie... :P
Ide formatowac....
Pod linuxem i tak nie otworze tego progsa do robienia bootdysku.
Zegnajcie... :P
Ok.Jak widzisz chciałem ci tylko dopomóc. :P
Pozda tym omówienie:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;310994
Pozda tym omówienie:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;310994
tire:Jest znany i opisany problem uźytkowy i poinstalacyjny z AVG 6.Program ten sprawia Czechom,i nie tylko,mnóstwo kłopotów.Po odinstalowaniu AVG 6 wg czeskiego forum,przestają chodzić:
poczta,
niektóre aplikacje,
Windows Update
Przestrzegam przed AVG 6,tym bardziej,źe nie reaguje on na test EICAR wyselekcjonowania zawirusowanej poczty w Outlook Express.AVG6 współpracuje jedynie[poprawnie]z Microsoft Outlook.Nie ma tak jak Avast! tylu nagród i homologacji Microsoftu dla WinXP.:!:
Znajdę link,podam.
PS:Avast! przed skaningiem z poziomu boot,musi być uaktualniony,np.ręcznie.Po instalacji nie zawiera kilku elementów roboczych :!:
Po instalacji pociagnalem wszystkie mozliwe updaty.
I po mimo problemow z Avastem nie zrezygnuje z niego :twisted:
Fenx The_judge, znalazlem w miedzyczasie... ale to jest to samo co z plyty, bo mam przeciez bootowalna... i nic to nie dalo.
Znlazlem za to ciekawa stronke
http://www.bootdisk.com/
Jednyna wada ze turtoriale sa po angielsku, ale znalazlem tam sposob na rozwiaznie np. problemu z bledem przy stacie systemu
Windows XP could not start because the following file is missing or corrupt: WINDOWSSYSTEM32CONFIGSYSTEM
http://www.kellys–korner–xp.com/xp_sys32.htm (jeden z linkow)
Znlazlem za to ciekawa stronke
http://www.bootdisk.com/
Jednyna wada ze turtoriale sa po angielsku, ale znalazlem tam sposob na rozwiaznie np. problemu z bledem przy stacie systemu
Windows XP could not start because the following file is missing or corrupt: WINDOWSSYSTEM32CONFIGSYSTEM
http://www.kellys–korner–xp.com/xp_sys32.htm (jeden z linkow)
Jest znany i opisany problem uźytkowy i poinstalacyjny z AVG 6.Program ten sprawia Czechom,i nie tylko,mnóstwo kłopotów.Po odinstalowaniu AVG 6 wg czeskiego forum,przestają chodzić:
poczta,
niektóre aplikacje,
Windows Update
Przestrzegam przed AVG 6,tym bardziej,źe nie reaguje on na test EICAR wyselekcjonowania zawirusowanej poczty w Outlook Express.AVG6 współpracuje jedynie[poprawnie]z Microsoft Outlook.Nie ma tak jak Avast! tylu nagród i homologacji Microsoftu dla WinXP.:!:
Znajdę link,podam.
PS:Avast! przed skaningiem z poziomu boot,musi być uaktualniony,np.ręcznie.Po instalacji nie zawiera kilku elementów roboczych :!:
poczta,
niektóre aplikacje,
Windows Update
Znajdę link,podam.
te dyskietki znajdziesz tu :
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=55820EDB–5039–4955–BCB7–4FED408EA73F
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=55820EDB–5039–4955–BCB7–4FED408EA73F
Howgh!!
Witam Tire...
No wiec od poczatku:
> kiedy instalowalem avasta nie mialem zadnego anty–anty :), wczesniej uzywalem AVG 6, no ale go odinstalowalem.
> ciekawia mnie te dyskietki... wiesz probowalem reinstalowac system z plyty ale kupa, po wgraniu plikow i restarcie dalej to samo: w miejscu gdzie powinno byc logo Windows XP jest czarny ekran i miga kursor.
Jak cos to juz zrobilem sobie backup najwazniejszych danych na partycje z Linuxem.... sprawdzilbym jeszcze dyskietki. Mozesz zapodac jakiegos linka?
:lol:
Witam Tire...
No wiec od poczatku:
> kiedy instalowalem avasta nie mialem zadnego anty–anty :), wczesniej uzywalem AVG 6, no ale go odinstalowalem.
> ciekawia mnie te dyskietki... wiesz probowalem reinstalowac system z plyty ale kupa, po wgraniu plikow i restarcie dalej to samo: w miejscu gdzie powinno byc logo Windows XP jest czarny ekran i miga kursor.
Jak cos to juz zrobilem sobie backup najwazniejszych danych na partycje z Linuxem.... sprawdzilbym jeszcze dyskietki. Mozesz zapodac jakiegos linka?
:lol: