avast odinstaowuje mi programy w katalogu gdzie jest
odinstalowałem avasta a ten ze sobą odinstalował prawie wszystkie programy jakie miałem w tym katalogu gdzie go zainstalowałem.To jakiś pirat a nie program antyvirusowy.
Odpowiedzi: 13
Osobiscie unikam jv16 i pisałem o tym.
RegCleaner jest po polsku.
Add!Remove Plus 2003 jest po angielsku ale jest intuicyjny,obrazkowy.
System Mechanic 4 jest tylko w en.
Wybór naleźy do ciebie.
Dobry jest teź Ashampoo WinOptimizer Suite [ nie Platinium],bo jest po polsku,shareware,czyści rejestr i wszystko,co chcesz.
8)
RegCleaner jest po polsku.
Add!Remove Plus 2003 jest po angielsku ale jest intuicyjny,obrazkowy.
System Mechanic 4 jest tylko w en.
Wybór naleźy do ciebie.
Dobry jest teź Ashampoo WinOptimizer Suite [ nie Platinium],bo jest po polsku,shareware,czyści rejestr i wszystko,co chcesz.
8)
Czy są polskie interfejsy lub nakładki do tych programów ? A moźe być w zastępstwie jv16 Power Tools moźna nim takźe robić porządki w rejestrze.
Owszem,płatny,ale 30 dniowy trial jest free.
Jeźeli nic nie pomoźe,to wywal go na źywca.Potem rejestr zeskanuj RegCleaner lub System Mechanic 4 [www.iolo.com ].
Potem ponownie zainstaluj tego samego Outposta.
[jednak moje zdanie nt.jakości tegoź pf się potwierdza,kłopoty..Wersja 2 Pro,juź bez kłopotów]
Jest program Ashampoo WinOptimizer Suite,który ma funkcję wymazywania z dysku folderów.Trial 30 dni frico.
www.ashampoo.com
Jeźeli nic nie pomoźe,to wywal go na źywca.Potem rejestr zeskanuj RegCleaner lub System Mechanic 4 [www.iolo.com ].
Potem ponownie zainstaluj tego samego Outposta.
[jednak moje zdanie nt.jakości tegoź pf się potwierdza,kłopoty..Wersja 2 Pro,juź bez kłopotów]
Jest program Ashampoo WinOptimizer Suite,który ma funkcję wymazywania z dysku folderów.Trial 30 dni frico.
www.ashampoo.com
dodam jeszcze źe próbowałem usunąć jv16 Power tools ale teź nie da rady a add/remove plus 2003 jest płatny.
No wydaje mi się źe wszystko jest ok... oprócz jednego programu Outpost po starcie systemu wyświetla mi się komunikat źe brak pliku OUTPOS–1.0preset.Ist i co dalej bo chyba przez to nie mogę tego programu odinstalować.A nie chciałbym ręcznie a potem z rejestru bo wiadomo jeszcze coś usunę niepotrzebnie.
Jeśli system nie komunikuje ci,źe brak bibliotek dll , to nic nie wpisuj.Jak sygnalizuje,to spisz nazwę,np.pid.dll
i szukaj.
i szukaj.
jak dokładnie z tymi bibliotekami co mam wpisać w gogle jakie hasło i jak dowiedzieć sie których mi brakuje bo nigdy tego nie robiłem???
No,to narobiłeś niezłego bigosu......
Kerio [silny pf] i Outpost [ bez certyfikacji na XP].
Ja bym zrobił tak:
1/ściągnął System Mechanik 4 www.iolo.com
i wyczyścił Rejestr,
2/ j.w. lecz Ashampoo WinOptimizer Platinium Suite> www.ashampoo.com
3/naprawił system Norton System Works/ WinDoctor
4/ściągnął Add/Remove Plus!2003 i odinstalował poprzez niego Outposta.
5/nakładkował instalację Avast poprzez zainstalowanie Avast bez deinstalacji starego
6/jeźeli Outpost odinstalowałeś – juź nie wracaj do Kerio.Zainstaluj Sygate PF 5 Free [ wźadnym razie Outposta ani ZoneAlarm]
7/zdefragmentował dyski progr.PerfectDisk
8/ewentualne braki bibliotek dll > ściągnąć z netu poprzez Google wpisując nazwę,są.......
Powodzenia i nie martw się :!: :wink:
Kerio [silny pf] i Outpost [ bez certyfikacji na XP].
Ja bym zrobił tak:
1/ściągnął System Mechanik 4 www.iolo.com
i wyczyścił Rejestr,
2/ j.w. lecz Ashampoo WinOptimizer Platinium Suite> www.ashampoo.com
3/naprawił system Norton System Works/ WinDoctor
4/ściągnął Add/Remove Plus!2003 i odinstalował poprzez niego Outposta.
5/nakładkował instalację Avast poprzez zainstalowanie Avast bez deinstalacji starego
6/jeźeli Outpost odinstalowałeś – juź nie wracaj do Kerio.Zainstaluj Sygate PF 5 Free [ wźadnym razie Outposta ani ZoneAlarm]
7/zdefragmentował dyski progr.PerfectDisk
8/ewentualne braki bibliotek dll > ściągnąć z netu poprzez Google wpisując nazwę,są.......
Powodzenia i nie martw się :!: :wink:
kilka dni temu zainstalowałem kerio a wczesniej nie odinstalowałem outposta i od tego czasu coś nie tak z tymi programami.Kerio juź nie mam ale avast i outpost firewall zgubiły kilka plików o które się plują.Nie wiem co robić.mam xp.odinstalować się te programy nie dają.Zainstalować i nadpisać teź nie.czekam moźe same coś ściągną zaktualizują się.Jak nie to usunę ręcznie a potem z rejestru ale to duźo plików i boję się źe coś jeszcze usunę.Jak próbuję odinstalować avasta to usuwa się i inne programy np.acrobata,gadu–gadu,dap,prawie wszystko co jest w katalogu.mam go zainstalowanego na E gdzie mam inne programy.Wcześniej po problemamch z kerio cofnąłem system sprzed kilku dni ale chyba cofnął się bez kilku plików z tych programów.Outpost uruchamia się i pracuje ale odinstalować się nie da.Natomiast avast wogóle się nie uruchamia.
Nie chcę bronić Avasta.
Wiele razy za– i odinstalowywałem ten program.
Domyslam się,źe twój system był juź tak niestabilny,źe poleciały jakieś biblioteki sys.
U mnie zdarzyło się coś złego po odinstalowaniu ZoneAlarm,czyli poszły biblioteki.
Natomiast Avast jest wymagającym programem,Czesi radzą przed jego instalacją wyczyścić Rejestr oraz zdefragmentować dysk[i].
Nie bardzo rozumiem,jak mógł odinstalować wszystkie programy z katalogu,w którym on był....On takiej mocy nie posiada.
A moźe po prostu po deinstalacji puścił system zabezpieczenia antywirusowego,i wirus właśnie wyciął ci część dysku? :D
Pozdrawiam :wink:
Wiele razy za– i odinstalowywałem ten program.
Domyslam się,źe twój system był juź tak niestabilny,źe poleciały jakieś biblioteki sys.
U mnie zdarzyło się coś złego po odinstalowaniu ZoneAlarm,czyli poszły biblioteki.
Natomiast Avast jest wymagającym programem,Czesi radzą przed jego instalacją wyczyścić Rejestr oraz zdefragmentować dysk[i].
Nie bardzo rozumiem,jak mógł odinstalować wszystkie programy z katalogu,w którym on był....On takiej mocy nie posiada.
A moźe po prostu po deinstalacji puścił system zabezpieczenia antywirusowego,i wirus właśnie wyciął ci część dysku? :D
Pozdrawiam :wink:
Moźesz podać więcej szczegółów ? W jakim katalogu i jakie programy ? Jaki masz system operacyjny ?
Trochę dziwne,jeśli to byłaby wina tego programu.
Trochę dziwne,jeśli to byłaby wina tego programu.
ja dzisiaj tez ten program odinstalowywalem ale na awaryjnej pracy kompa bo mi siadlo wszystko jak go zainstalowalem(gryzl sie z innym AntyVirem)
ale pozostawil mi programy ktore mialem w danym katalogu.
ale pozostawil mi programy ktore mialem w danym katalogu.
dziwne, ja kilkakrotnie go instalowałem i wywalałem i nic sie nie działo, podobnie jak u moich qmpli, moźe to co się u ciebie stało to nie jest wina avasta :roll: :roll: :roll: na tym forum wiele było mówione na jego temat, ale nik nie mówił ze on mu coś usunął :roll: :roll:
Strona 1 / 1